Connect with us

Actualitate

Aspecte introductive de la întâlnirea ministrului Justiției Tudorel Toader cu Vera Jourova,actualul comisar european

Mihai Daniel

Publicat

pe

România este din nou pe agenda Comisiei Europene

Reprezentanții Puterii vor avea în zilele următoare numeroase întâlniri cu lideri europeni, care au venit la București pentru a discuta preluarea președinției UE de către România.

Cine este Vera Jourova

Vera Jourova -ministrul ceh al Dezvoltării este comisar european pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie, de mai bine de patru ani de zile, Domnia sa a înlocuit-o la acea vreme pe luxemburgheza Viviane Reding.

Doamna Jourova este vorbitoare de limba română, trăind mai mulţi ani în ţară noastră.

În vârstă de 54 de ani, Jourova şi -a preluat portofoliul european pe data de 1 noiembrie 2014, sub conducerea noului preşedinte al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. Născută în orăşelul Trebic, din sudul Cehiei, Vera Jourova este divorţată, având un băiat şi o faţă. Este avocat şi om de afaceri, şi a studiat la Facultatea de Arte de la Universitatea Carolina din Praga, precum şi la Facultatea de Drept de la aceeaşi universitate, se arată pe site-ul Guvernului ceh.

Context general

Comisarul european pentru justiție-Vera Jourova- prezentă la WebSummit din Lisabona, a declarat pentru Business Review că avea programată această vizită în România de mai bine de 10 zile pentru întâlniri cu ministrul român al Justiției, Tudorel Toader, precum și cu alți miniștri. Scopul principal a fost acela de purtare de discuții oficiale vis a vis de schimbările aduse legislației justiției țării noatre și, de asemenea, cu privire la președinția României din 2019 a României. Ea a declarat, de asemenea că a fost emisă  opinia Comisiei Europene privind modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală, iar recomandările specifice au fost deja făcute în raportul MCV din 2018, care va fi publicat la sfârșitul acestei luni.

Comisarul a reiterat faptul că judecătorii independenți reprezintă un pilon esențial al dezvoltării democratice a țării. De asemenea, oficialul european a explicat că mesajele ei au fost interpretate greșit de către oficialii guvernului. „Am avut mesaje puternice pentru România, dar am trimis astfel de mesaje tuturor statelor membre. O justiție independentă este pilonul de bază al dezvoltării democratice a oricărei țări. Judecătorii independenți sunt o forță pentru fiecare țară. Mesajele mele către România au fost, din nefericire, interpretate ca pesimiste. Nu au fost așa. Solia mea a fost că gestionarea președinției UE împreună cu aceste probleme interne ar fi un lucru foarte greu – asta am spus „, a spus Jourova.

Reacții din tabăra românească

Reprezentanții Puterii vor avea în zilele următoare numeroase intalniri cu lideri europeni, care vor veni la Bucuresti pentru a discuta preluarea presedintiei UE de catre România.

Premierul Viorica Dăncilă a anuntat in sedința de guvern de joi, 15 Noiembrie ca vor veni presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, liderii grupurilor politice precum si alti oficiali de rang inalt de la nivel european. Printre ei, dupa cum a anuntat sefa Reprezentantei Comisie Europene in România este si comisarul european pe Justitie, Vera Jourova.

Vizitele oficialilor europeni vin intr-un context sensibil, dupa ce marti Parlamentul European a adoptat o rezolutie privind respectarea statului de drept in Romania. Totodata, Comisia Europeana a prezentat raportul MCV care remarca o involutie ingrijoratoare in ce priveste asigurarea independentei Justitiei si a statului de drept in Romania.

Reactii din presa internațională

Platforma de specialitate Politico a scris despre acest lucruri subliniind faptul că Comisia „pune la îndoială dacă va fi capabilă să pună capăt controlului special al eforturilor anti-corupție ale României înainte ca mandatul executivului UE să se încheie în luna octombrie”. Jurnaliștii au adăugat că acest raport a fost printre cele mai critice pe care țara le-a văzut de când au aderat la UE în 2007.

De asemenea, germanii de la Deutsche Welle  au titrat şi au evidențiat că „Timmermans a subliniat opt ​​noi recomandări pentru” urmărirea imediată „, inclusiv a legilor nedorite privind pensionarea obligatorie pentru judecători, oprirea modificărilor recente ale codului penal al țării și sporirea libertății mass-media”.Jurnaliștii germani au mai scris că liderul PSD, Liviu Dragnea ar fi respins toate criticile Comisiei Europene, negând vehement c-ar fi vreo criză, în timp ce președintele Klaus Iohannis, mult mai cooperativ cu instituțiile europene, a declarat ferm cum anume consideră ”că România nu este pregătită să își asume președinția UE.”

Totodată omologii frncezi de la Le Figaro au subliniat aspectul care se leagă de prognosticul Comisiei Europene care a condamnat „regresul” României în independența justiției, cerându-i să lupte împotriva corupției și să garanteze independența sistemului judiciar.

Sursa foto : Calea Europeana,News.ro,RFI,TVR.ro

Sinteza acestui material a fost realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Noi DEZVĂLUIRI uluitoare! Alin Andronic rupe tăcerea! Lovitură năucitoare pentru Kanal D și Exalton! Așa ceva nu s-a mai văzut în istoria televiziunii | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Cei de la Kanal D au încercat să acopere nemulţumirile lui Alin Andronic care le-a cerut explicaţii încă din timpul filmărilor. Pentru că a fost ignorat, Războinicul a ales să nu le mai acorde niciun interviu şi să intre marţi seară live pe facebook şi să explice susţinătorilor săi ce s-a întâmplat de fapt. Acesta a ţinut să precizeze că nu doreşte să meargă la emisiunea Fan Arena de la Kanal D pentru că este convins că atunci când va dori să spună adevărul vor da publicitate şi-l vor acoperi din nou.

Vizibil emoţionat şi extrem de trist, sportivul a povestit că sistemul a fost unul nedrept şi că organizatorii turci au venit la el după primul joc şi i-au spus că într-adevăr nu are nicio şansă în faţa lui Beatrice fiindcă timpii pe care ar trebui să-i scoată sunt practic imposibil de atins.

Cu toate acestea, el a decis să continue lupta în speranţa că cineva va face dreptate în cele din urmă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, cei de la Kanal D au decis să taie la montaj reacţiile lui Alin şi ale celorlalţi care strigau de pe margine că nu este corect ceea ce se întâmplă. Singura care nu a comentat a fost Beatrice, care a dat dovadă de o lipsă de fair play inimaginabilă. 

La Exalton SUA situaţia a fost similară, dar diferenţele de timp între feminin şi masculin au fost mult mai mici. La final a câştigat tot o fată, dar ea a decis să împartă banii pentru că a considerat că sistemul a fost inechitabil. La Exalton România lucrurile s-au desfăşurat dezamăgitor, iar modul în care cei de la Kanal D au gestionat situaţia a fost unul probabil unic în istoria televiziunii. O nedreptate transmisă la televizor, semnalizată de publicul fidel postului, ignorată total de reprezentanţii canalului de televiziune este ceva ce nimeni nu poate înţelege.

În discuţia de aproape două ore cu fanii, Alin a povestit că este foarte trist, că nu poate dormi sau mânca din cauza nedreptăţii care i-a fost făcută, dar că mulţumeşte tuturor pentru susţinere. Aproape 20.000 de oameni l-au urmărit pe facebook şi instagram şi i-au trimis mesaje de încurajare.

Printre altele, Războinicul a vorbit frumos despre toţi colegii săi, subliniind faptul că în afara show-ului tv Giani este un om foarte bun. El a menţionat că ţine legătura atât cu Războinicii, cât şi cu Faimoşii  şi că nu este certat nici nu Betty. A mai spus, însă că a vorbit foarte puţin cu ea după finală şi că se aştepta ca aceasta să vină spre el, ceea ce nu s-a întâmplat.

 

Alin Andronic are 30 de ani şi locuieşte de 6 ani în Germania, unde profesează ca model şi urmează cursurile facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor. Este originar din Recaş, judeţul Timiş, iar la Exalton s-a înscris după ce mama sa i-a povestit despre concurs. Pe parcursul competiţiei a fost cel care a ţinut echipa unită şi care a câştigat cei mai mulţi susţinători.

Finalul nedrept şi dezamăgitor a revoltat sute de mii de români care au luat cu asalt paginile de facebook şi site-urile din trustul Kanal D. Până la această oră, oficialii turci nu au oferit nicio explicaţie şi încearcă să prezinte situaţia din altă perspectivă pentru ca produsul lor de lux să nu aibă de suferit din punct de vedere al încasărilor viitoare din publicitate. 

Contactaţi de Capital, reprezentanţii Kanal D nu au dorit să ne ofere niciun răspuns.

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

ȘOC! Premierul și-a anunțat demisia! Ce l-a determinat să facă acest gest | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Premierul belgian, Charles Michel, a anunţat marţi seara demisia guvernului său de centru-dreapta, la nouă zile după demisia unor miniştri naţionalişti flamanzi, care s-au opus ca Belgia să susţină Pactul global al ONU privind migraţia, relatează AFP, citat de Agerpres. El a spus că a constatat că apelurile sale nu au convins. “Înţeleg că nu am fost auzit. Respect deciziile şi iau notă de această situaţie. Deci, am luat decizia de a-mi prezenta demisia şi intenţia mea este să merg imediat la rege”, a anunţat premierul după o dezbatere în cadrul Camerei şi sub ameninţarea unei moţiuni de neîncredere, depusă de către stânga. Partidul de extremă dreapta Noua Alianţă Flamandă (N-VA), cel mai mare partid din parlamentul belgian, şi-a retras miniştrii din coaliţia guvernamentală săptămâna trecută, după ce premierul Charles Michel a respins cererea N-VA ca Belgia să nu semneze Pactul global privind migraţia, adoptat luni, la Marrakech (Maroc), de peste 150 de ţări.

Criza politică de la Bruxelles s-a amplificat prin depunerea unei moţiuni de cenzură de către formaţiunea flamandă Partidul Socialist Altfel (SP.A), de către Partidul Socialist (PS) şi de Partidul Verzilor.

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Compania căruia industria de jocuri îi recunoaște excelența | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Game World România, unul dintre cei mai importanţi operatori de săli de jocuri de pe piaţa locală, i-a fost reconfirmată excelenţei în activitatea de pe piaţa locală a jocurilor de noroc din parte publicaţiilor dedicate industriei.

Astfel, revista Casino Inside a premiat compania în cadrul evenimentului ”Sărbătoarea Gamingului din România” oferind pentru a cincea oară consecutiv Premiul pentru “Cea mai bună sală de jocuri din Bucureşti” către sala de jocuri operată in Mall Vitan. La rândul său, Attila Otto Török, managerul Game World Bucureşti Mall Vitan a primit distincţia pentru „Cel mai bun manager al unei săli de jocuri de noroc din România”. De asemenea, Game World Constanţa, care anul trecut primise premiul pentru “Cea mai bună sală de jocuri inaugurată în 2017”, a primit acum Premiul pentru „Cea mai bună sală de jocuri din afara Bucureştiului.”

”Gala Anuală a Premiilor Casino Life & Business”, cealaltă revistă dedicată industriei autohtone de gambling, a oferit la rândul său Game World Bucureşti Mall Vitan premiul pentru „Cea mai bună sală de jocuri din Bucuresti în 2018”. În plus, compania a mai fost premiată anul acesta şi pentru „Cel mai performant marketing pentru săli de jocuri în 2018.”

”În 2018, Game World a intrat in cel de-al 20-lea an de activitate în România, iar faptul că industria locală a jocurilor de noroc apreciază ceea ce facem este cu atât mai relevant. Am reuşit să atingem această bornă importantă prin respect şi dedicaţie faţă de clienţi şi prin investiţii constante în ambianţa sălilor noastre, în calitatea serviciilor, în perfecţionarea personalului, echipamente, tehnologie şi marketing. Anul viitor ne propunem să rămânem o companie de top şi să marcăm aniversarea prin noi oferte pentru clienţii noştri şi printr-o implicare activă in comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea; în acest sens vom continua să susţinem şi să promovăm programul “Joc Responsabil” şi avem un plan de acţiuni specifice de CSR.”, spune Attila Otto Török.

Game World România este parte a unuia dintre cei mai mari operatori de săli de jocuri şi pariuri sportive din Estul Europei. Pe piaţa locală are activităţi în Bucureşti şi alte 75 de mari oraşe şi localităţi din ţară şi numără aproximativ 2.000 de angajaţi.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro