Cea mai mare donație din istoria Americii! Suma uriașă donată de Michael Bloomberg și cine a primit banii | Nationalul.ro

0
295

Bloomberg, fostul primar al New York-ului, care ia în considerare o candidatură la preşedinţie în 2020, donează 1,8 miliarde de euro universităţii sale de suflet, Johns Hopkins.

Această donaţie a fost numită de universitate şi de Bloomberg drept cea mai mare contribuţie către o instituţie academică din istoria Statelor Unite, conform unui comunicat de presa – iar această sumă nu va fi cheltuită fără rost. Săptămâna trecută, Bloomberg a anunţat că se va decide asupra unei candidaturi pentru 2020 până în luna februarie, informaţie confirmată de un reprezentant al acestuia pentru CNN.. 

Această donaţie va finanţa ajutoarele financiare pentru elevii calificaţi, dar care au venituri mici şi medii, permiţând universităţii să ia pentru totdeauna decizii de admitere pe baza unei „nevoi oarbe” – fără a ţine cont de capacitatea solicitantului de a plăti, potrivit comunicatului de presă.

Contribuţia elimină, de asemenea, împrumuturile studentului din pachetele de ajutor financiar, înlocuind aceste împrumuturi cu subvenţii care nu trebuie rambursate.Schimbarea va uşura povara datoriilor pentru mulţi absolvenţi şi va face campusul mai diversificat din punct de vedere socio-economic, a scris Bloomberg într-un articol de opinie în NY Times, în care îşi motivează raţiunea din spatele darului făcut şi impactul pe care îl va avea acesta. 

„America are succes atunci când recompensăm oamenii pe baza calităţii muncii lor, nu în funcţie de cât de adânc le este buzunarul, a scris acesta, potrivit CNN.com

Îmbunătăţirea accesului la colegii şi universităţi de top pentru studenţii care nu-şi pot permite acest lucru a fost unul dintre unul dintre principalele eforturi filantropice ale Bloomberg. Fundaţia Bloomberg susţine mai multe programe dedicate ajutorării studenţilor cu venituri mai mari, cu venituri mai mici, care se înscriu şi se perfecţionează din instituţiile de vârf.

,,Acest lucru schimbă totul pentru noi”, a declarat Ronald J. Daniels, preşedintele Universităţii Johns Hopkins, într-un interviu acordat CNN. 

 

Fără sprijinul lui Bloomberg, a fost o „adevărată luptă” pentru ca şcoala să-şi îndeplinească angajamentul de admitere pe baza unei „nevoi oarbe”, a spus Daniels.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here