Connect with us
https://www.nationalul.ro/wp-content/uploads/2019/07/untold-facebook.jpg

Actualitate

Guvernul României şi-a dat derogare ca să poată minţi Parlamentul fără risc penal

Mihai Daniel

Publicat

pe

Guvernul României şi-a dat derogare ca să poată minţi Parlamentul fără risc penal. Premierul şi ministrul de Finanţe vor scăpa în acest an de răspunderea că bugetul trebuie să fie realizat în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, o serie de reguli „de bună purtare” cu care ţara noastră a fost de acord, după criză, pentru a putea primi ajutor financiar din partea FMI.

Premierul şi ministrul de Finanţe s-au scăpat de răspunderea ca, în acest an, datele din buget să fie conforme cu regulile de cumpătare impuse României după criză, când FMI a fost acord să ne salveze de la dezastru.

Premierul şi ministrul de Finanţe vor scăpa în acest an de răspunderea că bugetul trebuie să fie realizat în conformitate cu Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, respectiv o serie de reguli „de bună purtare” cu care ţara noastră a fost de acord, după criză, pentru a putea primi ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţioal (FMI).

Ce presupune această nouă OUG ?

Ordonanţa de Urgenţă pe fiscalitate adoptată de Guvern la finalul lunii decembrie introduce o serie de derogări pentru Viorica Dăncilă şi pentru Eugen Teodorovici, prin care cei doi vor scăpa de răspundere dacă bugetul pe 2019 nu respectă regulile pentru gestionarea eficientă a finanţelor publice.

Potrivit  derogărilor aduse de OUG, prim-ministrul şi ministrul de finanţe îşi vor asuma răspunderea doar pentru corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021. Ei scapă, însă, de răspunderea ca datele din Legea bugetului să fie conforme cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, inclusiv respectarea ţintelor sau limitelor impuse de aceasta. De asemenea, şi în ceea ce priveşte bugetul, cei doi vor semna o declaraţie prin care îşi asumă numai faptul că proiectul de buget pe anul 2019 respectă ţintele, obiectivele şi priorităţile asumate prin Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021, nu şi principiile prevăzute în Legea Responsabilităţii fiscal-bugetare.

Modificările aduse de Ordonanţă 

„(1) Prin derogare de la prevederile art. 29 alin. (4) din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice semnează o declaraţie de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021.
(2) Prin derogare de la prevederile art. 30 alin. (4) din Legea nr. 69/2010, republicată, prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice semnează o declaraţie ce atestă exclusiv încadrarea proiectului de buget pe anul 2019 şi perspectiva 2020-2022 în ţintele, obiectivele şi priorităţile asumate prin Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021.
(3) Prevederile art. 30 alin. (5) din Legea nr. 69/2010, republicată, nu se aplică pentru planificarea bugetară pe anul 2019 şi perspectiva 2020-2022”. Prevederile modificate Art. 29 alin. 4: Declaraţia de răspundere va conţine o declaraţie semnată de prim-ministrul şi de ministrul finanţelor publice, prin care se atestă corectitudinea şi integralitatea informaţiilor din strategia fiscal-bugetară şi conformitatea acesteia cu prezenta lege, ţintele sau limitele pentru regulile fiscale şi respectarea principiilor responsabilităţii fiscale.
Art. 30 alin. 4: Guvernul are obligaţia de a prezenta Parlamentului un buget anual care să respecte principiile responsabilităţii fiscale, regulile fiscale, strategia fiscal-bugetară şi orice alte prevederi ale prezentei legi, iar prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice vor semna o declaraţie ce atestă această conformitate, declaraţie care va fi prezentată Parlamentului împreună cu bugetul anual.
Art. 30 alin. 5: În eventualitatea că Guvernul nu poate respecta condiţia de conformitate prevăzută la alin. (4), prim-ministrul şi ministrul finanţelor publice vor menţiona în declaraţie abaterile, precum şi măsurile şi termenele până la care Guvernul va asigura conformitatea cu principiile responsabilităţii fiscale, cu regulile fiscale şi cu strategia fiscal-bugetară.

Precedent şi în 2018

Senatorul PNL Florin Cîţu a semnalat, recent, faptul că Guvernul a dat în ultima şedinţă a Executivului din 2017  ordonanţă de urgenţă similară de urgenţă similară prin care s-a scăpat de răspunderea privind conformitatea datelor şi în privinţa bugetului pe 2018. Cîţu a susţinut, astfel, că măsluirea cifrelor referitoare la execuţia bugetară pentru 2018 a fost premeditată, context în care a anunţat că a depus în Parlament o lege potrivit căreia oficialii care mint în legatură cu bugetul şi deficitul bugetar trebuie să răspundă penal.

În loc de ….concluzii 

Guvernul actual a ajuns la o culme a impertinenței și a inconsecvenței deoarece şi-a dat derogare de la lege. Respectând algoritmul dar și proporția,  CCR își va da derogare de la Constituție, indiferent de câte scandaluri sau voci ar critica acest demers samavolnic.Pe ultimul palier, numai poporul român  nu-și dă niciun fel de amnistie, derogare de la șirul necontenit de umilințepe care a început să le suporte cu stoicism…
PSD -continuatori de drept al PCR copiază întocmai comportamentul acelor bolșevici de tristă reputație și amintire din secolul trecut, deoarece sfidează tot ce le stă în cale, caută permanent breșe în legislație și profită cu un tupeu nemăsurat să conducă, fără a fi trași vreodata la răspundere, cu acea încrâncenare și mână de fier totul,  specifică neo-marxiștilor!

Iar acum, profitând de faptul că România deține președinția rotativă a Comisiei Europene abuzează de statut și practic se află pe punctul de a-și etala toată aroganța și totodată nevoia disperată de a se ascunde de ochii opiniei publice naționale și internaționale în ceea ce privește ”dările de seama”. Iar, în tot acest haos generalizat și stare înrăutățită a lucrurilor , perfid Sistemul lansează fel de fel de false teme, întreținute de mass-media partizană a acestora , deoarece toate aceste anomalii trebuiesc rapid acompaniate de urletele lor de durere cum ca ar fi victime , sau ar fi pe nedrept prigoniți de către anumiți lideri europeni , de președintele României Klaus Werner Iohannis, sau de stafia fostului mare bancher evreu de origine maghiara George Soroș, dar și de fantasma preferată de acești sociali-democrați- băncile străine cu multinaționalele ”care sărăcesc avutul țării.”

Sursa foto :Adevarulevz.ro

Sinteza acestei ştiri a fost realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai,redactor-şef al platformei media Criteriul Naţional

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Reţea de traficanţi de droguri, destructurată după percheziţii în două judeţe

Nationalul

Publicat

pe

Procurorii DIICOT Călăraşi şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au făcut 24 de percheziţii domiciliare în oraşele Călăraşi şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeaşi zi, în Constanţa a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant în urma căreia o persoană a fost depistată în timp ce avea asupra sa cantitatea de 100 grame fragmente vegetale (cannabinoizi sintetici).

Anchetatorii bănuiesc că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat ai cărui membri au acţionat au cumpărat şi preparat cantităţi mari de substanţe cu conţinut psihoactiv pe care le-au vândut pe piaţa ilicită din oraşele Călăraşi, Constanţa, Slobozia, Feteşti, precum şi în localităţile limitrofe.

S-a constat că membrii grupării s-au aprovizionat cu substanţe cu conţinut psihoactiv de la dealeri din municipiul Constanţa, activitate intermediată de trei persoane.

De asemenea, s-a stabilit că acestea cumpărau, săptămânal, cantitatea de 100 grame de substanţă cu conţinut psihoactiv, pe care o porţionau şi o comercializau în plicuri, contra unor sume cuprinse între 15 lei şi 25 lei.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate 160 de pliculeţe şi 26 doze ce conţineau fragmente vegetale, 6 pungi ce conţineau fragmente vegetale vrac (în total aproximativ 600 grame, din care 190 grame cannabis), zeci de punguţe autoblocante folosite la dozarea şi comercializarea substanţelor, bunuri folosite la cântărirea substanţelor cu conţinut psihoactiv şi a drogurilor, bijuterii din aur şi sumele de 11.500 lei, 750 euro şi 1000 lire sterline.

Marţi, procurorii DIICOT Călăraşi au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a şapte persoane, urmând ca miercuri să fie prezentate Tribunalului Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru două inculpate a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

O femeie a dat naştere fiicei fratelui ei. Motivul: Adopţia e prea complicată şi prea scumpă

Nationalul

Publicat

pe

Chapelle, în vârstă de 30 de ani, s-a hotărât să îşi ajute fratele, în vârstă de 30 de ani, să aibă un copil după ce el şi partenerul acestuia, Michael Smith, şi-au dat seama cât de complicat şi de scump este procesul de adopţie.

Aceasta a luat marea decizie de a deveni mamă surogat pentru a-i oferi fratelui ei „darul vieţii”.

Harper Elizabeth Smith a fost concepută folosind ovulul ei şi sperma lui Michael, partenerul fratelui ei.

Aceasta s-a oferit să facă acest lucru pentru fratele ei vitreg vara trecută.

„N-au fost prea multe obstacole. Discutaserăm despre mama surogat, dar eram îngrijoraţi privind încrederea în altcineva şi era şi foarte scump. Aşa că m-am oferit eu şi am pornit de acolo”, a declarat aceasta.

Se pare că aceştia au discutat zile în şir toate problemele care ar putea apărea, inclusiv eventualitatea în care Chapelle ar fi vrut să o păstreze pe micuţă: „Întotdeauna o voi iubi ca pe fiica mea, dar nu îmi voi asuma rolul de mamă. Doar vreau să fiu mătuşica ei favorită”, a mărturisit Chapelle.

Scott a povestit despre momentul în care a devenit tată: „Am văzut-o trecând prin travaliu şi i-am văzut durerea fizică prin care a trecut iar asta te schimbă”.

Se pare că întreaga lor familie îi sprijină şi îi ajută pe noii părinţi să îşi crească fetiţa, relatează Mirror

Foto: The Mail

Foto: Pixabay

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Motivul incredibil pentru care un tânăr de 25 de ani a chemat Ambulanţa din Botoşani

Nationalul

Publicat

pe

Bărbatul a fost adus cu Ambulanţa de la Dorohoi pentru că îl durea capul şi a fost supus unor investigaţii medicale, scrie botosaneanul.ro.

Acesta a sunat la 112 pentru a semnala durerea de cap, în loc să vină pe picioarele lui la UPU, nefiind vorba de o situaţie gravă.

În 2018, peste 4.000 de botoşăneni au sunat la Urgenţe pentru o simplă durere de cap.

De asemenea, alţi cetăţeni au chemat Ambulanţa pentru dureri abdominale sau de spate, 8.000 la număr.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro