Connect with us
https://www.nationalul.ro/wp-content/uploads/2019/07/untold-facebook.jpg

Actualitate

EXCLUSIV! Chirurgul român care a uimit lumea medicală mondială. El este “mâna lui Dumnezeu”. Detalii pe care puțini le știu | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

A absolvit Facultatea de Medicină Generală Bucureşti în 1977, iar în perioada 1977-1980 a fost intern prin concurs. A fost apoi rezident (1980-1983), medic specialist chirurg (clasificat PRIMUL PE ȚARĂ la concursul de specialitate, în 1983), iar din 1990 – medic primar chirurg la Spitalul Clinic Fundeni. În anul 1990 a obţinut titlul de doctor în medicină, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

A reuşit un număr record de transplanturi hepatice, peste 900 şi a salvat sute de mii de vieţi până la ora actuală, prin operaţiile dificile pe care le-a realizat, folosind cele mai sofisticate tehnici operatorii, dar şi prin intermediul sutelor de rezidenţi pe care i-a învăţat să fie buni chirurgi. 

Și în medicină, ca în orice alt domeniu, ca să ajungi cel mai bun ai nevoie de multă muncă şi dăruire, dar şi de un talent cu care numai Dumnezeu te poate înzestra. Și aşa este marele chirurg, profesorul Irinel Popescu, care pentru mulţi pacienţi a fost şi este în continuare un înger coborât din ceruri pe pământ ca să le aducă alinare şi vindecare.

„Mi-a redat viaţa înapoi. Am murit şi el m-a ridicat din morţi acum 6 ani„, povesteşte cu lacrimi în ochi unul dintre foştii pacienţi ai profesorului Irinel Popescu, operat de cancer colo-rectal. „Nu este doar un om, este un înger. Înainte să-l întâlnesc pe el, deja îmi scriam testamentul. Și apoi el a făcut un miracol şi astăzi trăiesc „, a adăugat un altul. 

Mesajul Claudiei 

Claudia Elena este una dintre pacientele care a câştigat bătălia cu moartea, în urma unui transplant reuşit de către profesorul Irinel Popescu. Ea s-a rugat, iar EL i-a trimis un vindecător.

 

“Cred că puţini sunt creştinii ortodocşi, practicanţi, care ştiu că există o rugăciune specială pentru ca Dumnezeu să le scoată în cale un medic profesionist potrivit suferinţei fiecăruia: aceasta o rosteam permanent când am primit un mesaj prin care mi se recomanda un medic: prof. dr. IRINEL POPESCU. Acestui om -”mâna lui Dumnezeu”, vreau să-i dedic câteva gânduri: recunoştinţa nu se poate exprima în cuvinte căci fiecare o simte şi o trăieşte în funcţie de propria conştiinţă, de propria sensibilitatea emoţională.

 

Mă plec în faţa dăruirii şi profesionalismului Domniei Voastre, cu admiraţia şi preţuirea mamelor care şi-au putut mângâia şi strânge în braţe copii, din nou, şi a soţilor care şi-au putut împlini, în continuare, viaţa de familie. Deasemenea, mă fac mesagera recunoştinţei şi a fiului meu Ștefan Teodor ”o minune ulterioară acestui transplant” care este mărturie vie că ”există viaţă după moarte”, a transmis Claudia, transplantată în 2006.

Cartea Înţelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah – Ecclesiasticul, cap. 38, 12-14 

”Și doctorului dă-i loc căci şi pe el l-a făcut Domnul şi să nu se depărteze de la tine, că şi de el ai trebuinţă. Că este vreme când şi în mâinile lui este miros de bună mireasmă. Că şi el se va ruga Domnului ca să dea odihnă şi sănătate spre viaţă ”

 

Comentarii Facebook

Actualitate

Reţea de traficanţi de droguri, destructurată după percheziţii în două judeţe

Nationalul

Publicat

pe

Procurorii DIICOT Călăraşi şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au făcut 24 de percheziţii domiciliare în oraşele Călăraşi şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic intern de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeaşi zi, în Constanţa a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant în urma căreia o persoană a fost depistată în timp ce avea asupra sa cantitatea de 100 grame fragmente vegetale (cannabinoizi sintetici).

Anchetatorii bănuiesc că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat ai cărui membri au acţionat au cumpărat şi preparat cantităţi mari de substanţe cu conţinut psihoactiv pe care le-au vândut pe piaţa ilicită din oraşele Călăraşi, Constanţa, Slobozia, Feteşti, precum şi în localităţile limitrofe.

S-a constat că membrii grupării s-au aprovizionat cu substanţe cu conţinut psihoactiv de la dealeri din municipiul Constanţa, activitate intermediată de trei persoane.

De asemenea, s-a stabilit că acestea cumpărau, săptămânal, cantitatea de 100 grame de substanţă cu conţinut psihoactiv, pe care o porţionau şi o comercializau în plicuri, contra unor sume cuprinse între 15 lei şi 25 lei.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate 160 de pliculeţe şi 26 doze ce conţineau fragmente vegetale, 6 pungi ce conţineau fragmente vegetale vrac (în total aproximativ 600 grame, din care 190 grame cannabis), zeci de punguţe autoblocante folosite la dozarea şi comercializarea substanţelor, bunuri folosite la cântărirea substanţelor cu conţinut psihoactiv şi a drogurilor, bijuterii din aur şi sumele de 11.500 lei, 750 euro şi 1000 lire sterline.

Marţi, procurorii DIICOT Călăraşi au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a şapte persoane, urmând ca miercuri să fie prezentate Tribunalului Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru două inculpate a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

O femeie a dat naştere fiicei fratelui ei. Motivul: Adopţia e prea complicată şi prea scumpă

Nationalul

Publicat

pe

Chapelle, în vârstă de 30 de ani, s-a hotărât să îşi ajute fratele, în vârstă de 30 de ani, să aibă un copil după ce el şi partenerul acestuia, Michael Smith, şi-au dat seama cât de complicat şi de scump este procesul de adopţie.

Aceasta a luat marea decizie de a deveni mamă surogat pentru a-i oferi fratelui ei „darul vieţii”.

Harper Elizabeth Smith a fost concepută folosind ovulul ei şi sperma lui Michael, partenerul fratelui ei.

Aceasta s-a oferit să facă acest lucru pentru fratele ei vitreg vara trecută.

„N-au fost prea multe obstacole. Discutaserăm despre mama surogat, dar eram îngrijoraţi privind încrederea în altcineva şi era şi foarte scump. Aşa că m-am oferit eu şi am pornit de acolo”, a declarat aceasta.

Se pare că aceştia au discutat zile în şir toate problemele care ar putea apărea, inclusiv eventualitatea în care Chapelle ar fi vrut să o păstreze pe micuţă: „Întotdeauna o voi iubi ca pe fiica mea, dar nu îmi voi asuma rolul de mamă. Doar vreau să fiu mătuşica ei favorită”, a mărturisit Chapelle.

Scott a povestit despre momentul în care a devenit tată: „Am văzut-o trecând prin travaliu şi i-am văzut durerea fizică prin care a trecut iar asta te schimbă”.

Se pare că întreaga lor familie îi sprijină şi îi ajută pe noii părinţi să îşi crească fetiţa, relatează Mirror

Foto: The Mail

Foto: Pixabay

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Motivul incredibil pentru care un tânăr de 25 de ani a chemat Ambulanţa din Botoşani

Nationalul

Publicat

pe

Bărbatul a fost adus cu Ambulanţa de la Dorohoi pentru că îl durea capul şi a fost supus unor investigaţii medicale, scrie botosaneanul.ro.

Acesta a sunat la 112 pentru a semnala durerea de cap, în loc să vină pe picioarele lui la UPU, nefiind vorba de o situaţie gravă.

În 2018, peste 4.000 de botoşăneni au sunat la Urgenţe pentru o simplă durere de cap.

De asemenea, alţi cetăţeni au chemat Ambulanţa pentru dureri abdominale sau de spate, 8.000 la număr.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro