Connect with us

Life

Televizoarele LG 4K, o adevarata placere pentru vizionarea emisiunilor preferate

Nationalul

Publicat

pe

Cu totii ne dorim ca in orele de relaxare mai ales atunci cand afara nu e tocmai cald, sa stam in fata televizorului pentru a ne delecta cu un film, rasfata cu muzica, urmarind o emisiune culinara pentru a crea si noi bunatati in bucataria noastra sau a viziona mult asteptatul meci.

Insa relaxarea nu poate fi deplina daca nu suntem la curent cu ce facilitati ne aduc in viata televizoarele LG 4K.

Designul  televizoarelor LG 4K este fabulous, cu margini elegante si este foarte subtire avand eleganta  super-skinny.

Daca ai achizitionat unul sau mai multe televizoare LG 4K sau pur si simplu esti la un retailer si vrei sa vezi performantele acestui tip de televizor, vei constata ca nu exista o alta platforma  mai rapida si mai eficienta atunci cand vine vorba de a accesa continutul dorit.

Totodata, si  meniul de programe favorite este la fel de usor de folosit iar aceasta datorita telecomenzii Magic Remote.Operatiunea este simpla, deplasezi cursorul si dai click fiindca aceasta telecomanda este ca un mouse. Televizoarele LG 4K au un sistem de operare foarte reusit fiind o adevarata placere sa  folosesti si acest sistem de operare, cunoscut sub denumirea de webOS fiind probabil cel mai bun sistem de operare de pe televizoare.

Un alt motiv in plus pentru a prefera  televizoarele LG 4K il constituie sunetul care este acelasi oriunde l-ai plasa si are acuratetea dorita de fiecare, sunetul auzindu-se fenomenal. Bass-ul se aude foarte clar si frumos si constati la acest televizor LG 4K ca are totul acolo unde trebuie sa fie. Televizoarele LG 4K utilizeaza un sistem de sunete Ultra Surround ce va ofera o experienta inedita, mai ales la filme si cand vei asculta muzica de fundal sau dialogul suprapus peste aceasta.

Este dificil de exprimat in cuvinte cum se vad imaginile, cum tonurile sunt tonuri, negrul e negru si albul e alb, culorile toate sunt clare si vii. Orice imagine indiferent ca ne referim la filme sau videoclipuri este redata cu o claritate absoluta la televizoarele LG 4K.

Unicitatea acestui televizor LG 4K este redata si de posibilitatea de a utiliza 4K UpScaler si astfel orice imagine devine 4K . Aceasta tehnologie imbunatateste imaginile transmise in mod traditional ale emisiunilor, filmelor, evenimentelor sportive sau videoclipurilor oferindu-va imagini la o rezolutie  4K.

Totodata, fiind un televizor foarte subtire, acesta se pliaza perfect in orice locatie din casa facand parte integranta din orice décor simplu sau sofisticat, clasic sau modern.

Televizorul LG 4K este cea mai buna alegere pe care o poti face, iti acopera toate necesitatile si pretentiile fiind un produs adaptat nevoilor tale  si la achizitionare devii beneficiarul unui tratament  preferential gratuit in care este inclus  transportul si montajul specializat pentru televizoarele LG 4 K .

Totul este usor datorita sistemului de operare, intuitiv, nu ai ce sa gresesti sau sa te incurci , televizorul LG 4K fiind un televizor performant din toate punctele de vedere.

Achizitionand televizorul LG 4K faci cea mai buna alegere pentru tine si familia ta!

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Controverse nedorite asupra cercetătorilor israelieni care cred că au descoperit un tratament pentru eliminarea cancerului

Mihai Daniel

Publicat

pe

O mică echipă de oameni de știință israelieni consideră că ar fi găsit primul tratament complet pentru cancer.Interesantă este declarația acestora care are puterea de a transmite, de a sensibiliza :„Noi credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”, a declarat unul dintre reputații savanți,Dan Aridor. Iar acest  nou tratament dezvoltat de compania sa, Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), fondată în anul 2000 în incubatorul ITEK a devenit ținta unor atacuri și controverse nedorite. De remarcat e aspectul conex cu privire la faptul că AEBi a dezvoltat platforma SoAP, care oferă conduceri funcționale către obiective foarte dificile.

Contextul general

Știrea poate suna sec, pe de-antregul cinic sau…pueril. O echipă de oameni de știință de la o companie de biotehnologie din Israel a susținut faptul că toate cercetările preliminare pe șoareci sugerează ca vor avea un leac pentru toate formele de cancer în termen de un an. Din păcate, pretențiile lor au fost rapid contestate de colegii de știință.

Dan Aridor , președinte al consiliului de administrație al Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd., și CEO-ul Dr. Ilan Morad au au declarat că rezultatele studiilor pre-clinice au fost foarte bune.

Ce presupune acest lucru de-a dreptul incredibil?

Tratamentul cancerului va fi eficient din prima zi, va dura doar câteva săptămâni și nu va avea efecte secundare minime.De asemenea costurile vor fi mult mai mici decât cele mai multe tratamente existente actualmente ” pe piață.”Soluția va fi una etichetată „generică și personală, fiind disponibilă într-un an de zile.”

Cu adevărat acest lucru sună de-a dreptul  fantastic, în  special în condițiile în care se estimează că aproximativ 18,1 milioane de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate în intreaga lume în fiecare an, potrivit rapoartelor Agenției Internaționale pentru Cercetare a Cancerului. În plus, fiecare al șaselea deces din lume se datorează cancerului, devenind astfel a doua cauză principală de deces ,în condițiile în care cea de-a doua cauză a mortalității o reprezintă bolile cardiovasculare.

Aridor, președintele consiliului de administrație al AEBi și CEO-ul acestuia- doctorul Ilan Morad -au declarat că tratamentul pe care îl numesc MuTaTo (toxina multiplă) este esențial pe scara unui antibiotic împotriva cancerului – o tehnologie de discontinuitate de cea mai înaltă acuitate la ora actuală.

 Potențialul de schimbare a strategiei împotriva cancerului se bazează pe tehnologia SoAP, care aparține grupului de tehnologii de prezentare a tulpinilor. Aceasta implică introducerea codului ADN pentru o proteină, cum ar fi un anticorp, într-un bacteriofag – un virus care infectează bacteriile. Această proteină este apoi afișată pe suprafața acesteia. Cercetătorii pot utiliza aceste tulpini care prezintă proteine ​​pentru a examina interacțiunile cu alte proteine, secvențe ADN și molecule mici. În 2018, o echipă de oameni de știință a câștigat Premiul Nobel pentru activitatea lor de prezentare a unei tulpini secrete de fagi, în evoluția direcționată a proteinelor noi – în special, pentru producerea de anticorpi terapeutici. 

Explicarea detaliată a tratamentului miraculos și pe deplin revoluționar

AEBi face ceva similar, dar cu peptide ce sunt substanțe chimice rezultate din desfacerea hidrolitică a proteinelor, ca un fel de compuși a doi sau mai mulți aminoacizi legați într-un lanț.

Potrivit lui , peptidele au mai multe avantaje față de anticorpi, inclusiv că sunt mai mici, mai ieftine și mai ușor de produs și de reglat. Când a început să pună pe roate compania, domnul doctor Morad a spus recent pentru ce anume s-a dedicat.”Am făcut ceea ce faceau toți ceilalți, încercând să descopere peptide individuale pentru anumite tipuri de cancer.” Dar la scurt timp dupa aceea, Morad si colegul sau, Dr. Hanan Itzhaki, au decis că vor sa facă ceva mai revoluționar, la o scară mult mai mare.

Pentru a începe, Morad a spus că trebuie să identifice de ce alte medicamente și tratamente care elimină și ”ucid” cancerul nu funcționează sau nu reușesc în cele din urmă. Apoi, au găsit o cale de a contracara acest efect. Pentru început, cele mai multe medicamente anti-cancer atacă o țintă specifică asupra sau în celula canceroasă. Inhibarea țintă afectează în mod obișnuit o cale fiziologică care promovează cancerul. Mutațiile în ținte – sau în aval în căile lor fiziologice – ar putea face ca obiectivele să nu fie relevante pentru natura canceroasă a celulei și, prin urmare, drogul care îl atacă este devenit ineficient.

În schimb, MuTaTo folosește o combinație de mai multe peptide de direcționare a cancerului pentru fiecare celulă canceroasă, în același timp, combinată cu o toxină peptidă puternică care ar ucide în mod specific celulele canceroase. Prin folosirea a cel puțin trei peptide care vizează aceeași structură cu o toxină puternică, doctorul Morad a spus franc că „a asigurat că tratamentul nu va fi afectat de mutații; celulele canceroase pot muta în așa fel încât receptorii vizați să renunțe la cancer. ”

Ilustrație a unei boli infecțioase virale care atacă o celulă

Probabilitatea de a avea mutații multiple care ar modifica toți receptorii vizați simultan scade dramatic cu numărul de obiective utilizate.De altfel, savantul Morad a continuat cu exemplificarea amintind și mecanismul în sine. „În loc să atacăm receptorii unul câte unul, atacăm receptorii trei la un moment dat – nici măcar cancerul nu poate muta trei receptori în același timp”. În plus, multe celule canceroase activează mecanismele de detoxifiere atunci când sunt stresate de medicamente. Celulele pompează medicamentele sau le modifică pentru a nu funcționa.

Dar, tovmai de aceea, savantul evreu Morad a spus că detoxifierea necesită timp. Atunci când toxina este puternică, are o mare probabilitate de a ucide celula canceroasă înainte de dezintoxicare, la care se ocupă. Multe tratamente anticanceroase citostatice vizează celulele cu creștere rapidă. Dar celulele stem canceroase nu cresc rapid și pot scăpa de aceste tratamente. Apoi, când tratamentul se termină, pot genera din nou cancer.

Rezultatele scontate , pronosticate  

Dacă nu pot anihila complet cancerul, celulele rămase pot începe să obțină mutații din nou, iar apoi cancerul revine, dar de data aceasta este rezistent la aceste ”droguri”. Doctorul Morad a explicat cu lux de amănunte fenomenul, din moment ce toate celulele canceroase se nasc din mutațiile care apar în celulele stem canceroase, cele mai multe dintre proteinele supraexprimate care sunt vizate asupra celulelor canceroase există în celulele stem canceroase. MuTaTo atacă multiplele ținte și asigură practic distrugerea acestora. În cele din urmă, unele tumori de cancer sunt asemenea unor scuturi care creează probleme de acces la moleculele mai mari, cum ar fi anticorpii.

MuTaTo acționează ca un fel de caracatiță sau o bucată dintr-o specie de spaghete și se poate strecura în locuri unde alte molecule mari nu pot ajunge. Morad a spus că părțile peptidice ale tehnologiei MuTaTo sunt foarte mici (cu o lungime microspcopica de numai 12 aminoacizi) și nu au o structură rigidă. Acest lucru ar trebui să determine întreaga moleculă non-imunogenă în cele mai multe cazuri și care ar permite administrarea repetată a medicamentului.

Cu alte cuvinte, doctorul Morad a spus ca descoperirea echipei sale ar putea reduce și efectele secundare ale majorității bolnavilor care se chinuie cu tratamentele acestei boli nemiloase precum cea a cancerului, care provin din tratamentele medicamentoase care interacționează cu obiectivele greșite sau adiționale sau cu obiectivele corecte, dar pe celulele non-canceroase.

El a spus ca MuTaTo care are o combinație de mai multe peptide de cancer de direcționare „pe o singură schelă ” pentru fiecare tip de celula de cancer ar crește specificitatea la celulele canceroase, datorită efectului de aviditate.

În plus, în majoritatea cazurilor, celulele non-canceroase care au o proteină în comun cu celulele canceroase nu o exprimă prea mult. Acest lucru face ca o mare diferență între cele două tipuri de celule  să fie evidentă și ar trebui să scadă dramatic efectele secundare. Același ingenios și strălucit savant a echivalat conceptul de MuTaTo cu cocktailul triplu de substanțe (numite peiorativ ”droguri” , dar care a ajutat la schimbarea SIDA de la a fi condamnată la moarte automată la o boală cronică ) dar care sunt adesea gestionabile, admise în cazuri extreme.

Astăzi, pacienții cu SIDA iau inhibitori de protecție care, în asociere cu alte două medicamente numite inhibitori ai transcriptazei inverse dau rezultate.

În loc de…concluzii

Cu toate că tocmai colegii, actualii oameni de știință au respins repede aceste concluzii si le-au denumit  „false”, „extrem de iresponsabile”, „nesubstanțiate” și chiar „crude”, insistența oamenilor de știință din Israel poate aduce soluții și poate vindeca această maladie.

Chiar daca toți scepticii au făcut un zid și au comentat despre faptul că grupul de cercetare nu a publicat niciun fel de rezultate pentru a-și susține afirmațiile așa cum este tradițional în comunitatea științifică,  Cancer Research din UK a refuzat să comenteze cererea companiei în absența unui document, a unei simple hârtii revizuite de alți savanți și oameni de știință.

În mod similar, Administrația pentru Alimentație și Medicamente din SUA a refuzat să comenteze tratamentul companiei când a fost abordat de rețeaua TV CNBC.

Este interesant faptul că până și domnul doctor Morad a declarat pentru The Times of Israel la începutul acestei luni că nu și-a publicat cercetările în reviste medicale pentru că „nu își poate permite” să facă acest lucru. Dar revistele științifice reputate, care sunt revizuite de colegi și respectate, nu  percep să publice cercetări științifice serioase, deși procesul poate fi riguros.

Dacă pentru combinația de medicamente care perturbă (spre exemplu HIV-ul în diferite stadii de replicare) se restrânge o enzimă crucială într-un stadiu incipient de duplicare HIV și reține o altă enzimă care funcționează în apropierea sfârșitului procesului de replicare HIV, acelasi lucru a fost testat pe cobai.

Savantul israelian Ilan Morad a spus că până în prezent compania a încheiat primul său experiment experimental cu șoareci, care a inhibat creșterea celulelor canceroase la om și nu a avut niciun efect asupra celulelor șoarecilor sănătoși, cu atât mai mult cu cât, în plus față de cât se cunoaște, vor exista mai multe studii in vitro. AEBi este pe punctul de a începe o serie de studii clinice care ar putea fi finalizate în câțiva ani și ar face tratamentul disponibil în cazuri specifice.

Merită totuși reținută declarația lui  Aridor care a adăugat „Rezultatele noastre sunt consecvente și repetate.”

O altă reacție lipsită de reverență

Scriind în prestigioasa revista Forbes, Victoria Forster, cercetătoare în domeniul cancerului și supraviețuitoare al cancerului de copii, a caracterizat și a numit AEBI cu multe aprecieri lipsite de bun simț, cu atât mai puțin decât să prezinte informații despre tratamentul presupus al acestora. „Întâlnindu-se în ceea ce furnizează compania, există două grafice și câteva imagini scoase pe microscop, mult mai puțin decât aș fi furnizat dintr-un proiect de cercetare de șase săptămâni de licență acum un deceniu”, a scris domnia sa.

De asemenea, ea solicită să se probeze o afirmație potrivit căreia un remediu va acționa pentru toate cele peste două sute de tipuri diferite de cancer, acolo unde există un fel de „drapel roșu uriaș”(…) dim moment ce ” o astfel de afirmație este foarte puțin probabilă”. CEO-ul grupului Israel Advanced Technology Industries a declarat că întreaga situație „a afectat imaginea industriei Israelului în domeniul științelor vieții”.

Comentariu personal 

Nu scriu prea des despre comunicarea științifică care eșuează , iar popularitatea sau notorietatea este relevantă doar pentru o mica parte din mass-media sau de către cei direct interesați de acest subiect. Dar, este mai mult decât evident ca, oricât mi-aș dori este de fapt un succes care se dorește a fi redus la tăcere. De cele mai multe ori, aceste victorii, aceste performanțe se metamorfozează în eșecuri nedorite dar atent manageriale. Iar totul se datorează unui echilibru fals.Poate cel mai frecvent exemplu în care se poate probă e un raport de presă referitor la groaznicele si nedoritele vaccinuri sau despre propagarea autismului (cu largul concurs al opiniei publice) care dă o mână de ajutor pentru a primi ”pe bune” acest „echilibru fals” prin includerea comentariilor unora care se străduiesc să mistifice totul.Iar aici amatorismul și subiectivitatea sunt la cote alarmante, iar între acestea se disting și sunt luate în considerate comentariile tutror celor care …nu fac nimic, incluzând aici oameni de știință reali sau medici cu statut incert.

Ca și cum viziunea totală nu ar fi avut suficientă valabilitate pentru a merita să fie citată în acest fel, acest gen de descoperiri este ori redus ori acoperit de multă dezinformare. Din fericire, această formă de echilibru fals pare să fie mai puțin obișnuită decât atunci când am început să le fac publice. Totuși, de această dată, am abordat o altă formă de prezentare în care am inclus multe puncte de vedere și astfel statutul de comunicare științifică e asigurat la un anumit nivel. Ceea ce nu se reușește și este doar unul dintre multele ”subiectele tabu”cu privire la modul în care se poate informa publicul , se referă atât de mult la cu totul altceva , iar de aici orice instituție de specialitate nu va avea deloc girul dat de media.De aceea, având în vedere toate cele expuse, comunitatea internațională științifică ar fi putut să explice cu mult mai bine toata aceasta descoperire evidentă si chiar s-o promoveze .

De aici, ca un imbold am dorit sa mă refer la reacția apărută în lume , provenită și popularizată numai în Jerusalem Post.

Acum, mai mult ca oricând avem nevoie vitală să cunoaștem și să încurajăm acest gen de descoperire, să înțelegem resorturile și chiar totul despre modul în care oamenii de știință israelieni vor avea un „tratament complet pentru cancer”, grație noii lor tehnologii intitulate MuTaTo.

Din păcate, trebuie să fim conștienți că asistăm la tot acest freamăt al lumii savanților , iar pe plan mondial, la fiecare minut se sting din viață mulți dintre noi, care ar avea nevoie disperată de orice leac vindecător.

De aceea, tot acest tumult este departe de a fi descris iar dovezile cu privire la vreun tratament eficient pentru persoanele cu cancer, cu atât mai puțin cele descrise ca fiind un tratament întârzie să apară.

Potrivit acestora, rapoartele sau orice fel de știri se bazează pe informații destul de limitate, furnizate de cercetători și de felurite companii care lucrează pentru această cauză. Din punct de vedere tehnologic, nu există publicații făcute în literatura științifică în scopuri de revizuire. De asemenea, este bine cunoscut faptul că tehnicile de prezentare a revoluționare tulpini de fagul sau a peptidelor nu sunt atât de ușor de făcut în medicamente potențiale. Experimentul se bazează pe un experiment cu cobai și există un drum lung până când se va ajunge din faza această clinică direct cu aplicabilitate , pentru laborator, direct pentru umanitate. Tratamentul pentru cancer denumit MuTaTo (toxina multi-țintă) este, în esență, pe scara unui antibiotic de cancer – o tehnologie de discontinuitate de cea mai înaltă ordine. Sunt de acord și susțin această revoluționară descoperire și sper că tratamentul pentru cancer la care s-a lucrat se va dovedi eficace încă din prima zi și va dura, va remedia și alunga această temută maladie.De asemenea mă bucur de faptul că tratamentul pentru cancer nu ar avea efecte secundare sau alte asemenea, fiind la un cost mult mai mic decât majoritatea altor tratamente de pe piață. Soluția minune, a acestor israelieni va fi generică și personală, din moment ce a tot stârnit ura, mânia și comentariile neprincipiale, pe deplin malițioase ale celorlalți ”purtători de halate”.

Căutând reacțiile la această pretenție a oamenilor de știință evrei despre vindecarea cancerului, am văzut tot scepticismul de care s-au lovit, mai ceva decat un zid de beton armat.Acest fapt mă conduce să mă întreb cât de mult din acest lucru este spus de ego-ul tuturor celorlalți, care nu doresc binele umanității..

Nu cumva progresul se datorează acestor oameni de știință aparent care lucrează în afara paradigmei cercetării cancerului standard, în special al efectuării testelor și astfel, făcând cunoscute concluziile lor, ne putem aștepta la mult dorita soluție salvatoare?

Uneori am aceeași impresie cu procesul vaccinării și astfel paradigma aceasta mă duce cu gândul că doar ”elita” Noii Ordini Mondiale este în spatele acestor ‘‘purtători de halate” care știu doar să strâmbe din nas și să comenteze și care vor sa ne decimeze și sa nu ne ofere soluții la maladii, precum cancerul!

În afara oricăror „stimulente materiale” ce anume există pentru a rămâne loiali acelui program enunțat mai sus? Nu cumva există și o situație de mândrie zdrobită sau este doar o frustrare a realizării faptului că ceva bun, pe deplin nou și revolutionar, în care s-a investit   atât de mult timp și resurse poate fi un eșec programat dinainte?

Nu cumva „stăpânii nevăzuți ai omenirii”, de fapt niste suflete și minți înguste și rătăcite ne doresc în continuare extincția și ar avea nenumărate alternative mai bune pentru a le realiza?

Rămâne de văzut cum anume va evolua acest experiment și mai ales ce se va alege din acest moment, în condițiile în care cancerul seceră nenumărate vieți omenești…

 

Sursa foto : Analyte Guru,The Times of Israel,CNBC.com,GeekSpin,www.drvickyforster.com,Wonderful Engineering

Acest material a fost conceput si oferit de catre Prof. Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanta, redactor-sef al platformei online Criteriul Național

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Siguranta la locul de joaca

Publicat

pe

amenajare loc de joaca la cheie

Locurile de joaca si echipamentele de joaca in aer liber ofera copiilor aer curat, timp petrecut alaturi de prietenii lor si exercitii fizice. Deci, este important ca parintii sa se asigure ca echipamentul defect, suprafetele necorespunzatoare si comportamentul nepasator nu distrug distractia.

loc de joaca castel  Puteti face locul de joaca distractiv si sigur pentru copiii dvs., verificand echipamentele de joaca pentru posibilele pericole si urmand cateva reguli simple de siguranta.

Si invatarea copiilor cum sa se joace in siguranta este importanta: daca cunosc regulile locului de joaca, este mai putin probabil sa se raneasca.

 

Supravegherea adultilor

Supravegherea adultilor va poate ajuta sa preveniti ranirile, asigurandu-va ca copiii folosesc in mod corespunzator echipamentele prezente la complexe de joaca exterior si nu se angajeaza intr-un comportament nesigur in jurul acestora. Daca cel mic se va rani, un adult poate ajuta copilul si poate chiar administra primul ajutor imediat.

Copiii ar trebui sa fie intotdeauna supravegheati de adulti la locul de joaca, char daca acestea sunt locuri sigure. Copiii nu pot masura intotdeauna distantele in mod corespunzator si nu sunt capabili sa prevada situatii periculoase. Copiii mai mari tind sa-si testeze limitele pe terenul de joaca, deci este important ca un adult sa fie acolo pentru a-i tine sub control. Inainte de a vizita un loc de joaca, asigurati-va ca zonele de joaca sunt proiectate astfel incat sa permita unui adult sa vada in mod clar copiii in timp ce se joaca cu toate echipamentele.

 

            Loc de joaca sigur din design

Cei mai importanti factori in evaluarea sigurantei oricarui loc de joaca sunt suprafata, designul si spatiile adecvate, inspectia si intretinerea echipamentelor.

 

Suprafata

O suprafata adecvata a locurilor de joaca este unul dintre cei mai importanti factori in reducerea leziunilor – si gravitatea leziunilor – care apar atunci cand copiii cad din echipamentul lor. Suprafata pe care este montat echipamentul trebuie sa fie suficient de moale si suficient de groasa pentru a inmuia impactul caderii unui copil.

 

Iata cateva lucruri de luat in considerare:

  • Betonul si asfaltul sunt nesigure si inacceptabile. Iarba, solul si suprafetele impamantate sunt, de asemenea, nesigure, deoarece vremea si uzura pot reduce capacitatile lor pentru a amorti caderea unui copil.
  • Suprafata terenului de joaca trebuie sa fie lipsita de apa si de resturi care ar putea provoca caderea copiilor, cum ar fi roci sau radacini de copaci.
  • Nu trebuie sa existe materiale periculoase, cum ar fi sticla sparta sau metal.
  • Suprafetele pot fi umplute cu materiale cum ar fi aschii de lemn, nisip, pietris sau cauciuc maruntit. Nu se recomanda aschii de lemn care contin tratamentul cu arsenat de cupru cromat, deoarece materialul poate reprezenta un pericol potential pentru sanatate.
  • Suprafetele de acoperire din cauciuc sau din materiale de cauciuc testate, de asemenea, sigure.
  • Covorasele din cauciuc permit accesul cel mai bun pentru persoanele in scaune cu rotile.

Retineti ca si suprafetele adecvate nu pot preveni toate ranile. De asemenea, cu cat este mai mare inaltimea echipamentului, cu atat mai multi copii se pot rani daca cad din el.

 

            Design si spatiu

Echipamentele luate in considerare la amenajari locuri de joaca exterior  trebuie proiectate pentru trei grupe de varsta diferite: sugari si copii mici sub 2 ani, copii de varsta 2-5 ani (copii de varsta prescolara) si copii de 5-12 ani (copii de varsta scolara).

In cele mai sigure locatii de joaca, zonele de joaca pentru copii mai mici sunt separate de cele destinate copiilor mai in varsta si semnele desemneaza in mod clar fiecare zona pentru a preveni confuzia.

Copiii mai mici nu ar trebui sa se joace cu echipamente destinate copiilor mai in varsta, deoarece dimensiunile si proportiile echipamentelor nu vor fi potrivite pentru copiii mici, ceea ce poate duce la raniri. De asemenea, copiii mai mari nu ar trebui sa se joace cu echipamente destinate celor mai tineri. Echipamentele si spatiile mai mici pot provoca probleme copiilor mai mari.

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Life

5 motive să alegi o firmă de servicii funerare non stop

Publicat

pe

Deși nimeni nu își dorește acest lucru, pierderea unei persoane iubite se poate întâmpla în orice moment și cel mai bine ar fi să nu ne surprindă nepregătiți. Cei care rămân în urmă sunt mai întotdeauna prea surprinși de durere și tristețe, și nu întotdeauna au puterea necesară pentru a organiza, în cele mai bune condiții, funerariile persoanei decedate. Din acest motiv, firmele de servicii funerare non stop asigură și cele necesare pentru înmormântare începând de la lumănări, colivă, prosoape,tămaie, vin, candelă și tot ceea ce este necesar pentru a ne ușura situația și a putea organiza cum se cuvine totul în cel mai scurt timp.

servicii funerare (mai mult…)

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Parteneri

Stiri calde

Publicitate

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro