Alegerea inteligentă a sistemelor frigorifice , sursă de economii în bugetul firmei

0
227

Există echipamente frigorifice proiectate special pentru o utilizare strict profesională, cu anumite caracteristice speciale, diferite de ale aparaturii electrocasnice obișnuite.

Consultanța de specialitate, calea sigură de a vă dota cu echipamentele frigorifice potrivite

Iată de ce, dacă sunteți la început de drum în cadrul unui business în care sunteți nevoiți ca să stocați la rece anumite produse, cel mai bine este ca să cereți consultanță de la un expert în domeniu.

El va putea cel mai bine să vă recomande ce dotări optime puteți face în limita bugetului de investiții de care dispuneți, dacă aveți nevoie de o cameră frigorifică sau e de ajuns ca să comandați niște lăzi frigorifice și/sau alte sisteme de producere a frigului.

Evident, ulterior, pe măsură ce afacerea crește, iar dvs. veți putea dispune de fondurile necesare, o să vă puteți completa necesarul de echipamente de frig și cu altele.

Pentru început, niște lăzi și dulapuri frigorifice pot să fie suficiente, dar mai apoi s-ar putea să aveți nevoie chiar și de o cameră frigorifică pentru a depozita cantități mari acolo de carne și pește ori alte produse perisabile, inclusiv în formă vrac.

Camerele frigorifice pot să fie de două tipuri: unele care pot răci produsele stocate în interiorul lor până la temperaturi de -30 de grade Celsius sau chiar mai mult, altele care permit setarea la temperaturi pozitive, de regulă mergând până pe la +15 – +18 grade Celsius.

Deoarece un echipament frigorific de firmă este supus inerent variațiilor mari de temperatură, spălării intensive, dezinfectării efectuate cu multă conștiinciozitate pentru a nu exista surse de pericol pentru sănătatea consumatorilor, este bine ca să pariați mereu pe calitate, chiar dacă inițial pare (și chiar este!) o investiție relativ mare în bugetul firmei. Cu siguranță veți fi câștigători pe termen lung și veți evita schimbarea dotărilor respective prea rapid, uneori chiar înainte de uzura lor fizică și morală produsă în mod obiectiv.

În sectoarele de business horeca, este foarte important să se respecte normele de igienă și siguranța alimentară impuse pe plan național și european, nu doar pentru a se evita amendarea și chiar închiderea unităților respective, dar mai ales pentru a oferi clienților servicii de calitate.

Comandați sisteme frigorifice profesionale cu un consum cât mai redus de energie electrică!

Echipamentele de refrigerare și congelare sunt indispensabile pentru depozitarea alimentelor și băuturilor. Dar, mai ales acelea ce merg 24/24 de ore 7/7 zile, automat au și un consum foarte mare de energie.

De aceea, este recomandabil ca să vă orientați spre echipamente de frig noi și care înglobează tehnologii moderne, mai degrabă decât spre unele care sunt second hand sau care sunt prea ieftine pentru că fac parte din generații mai vechi (deși teoretic sunt noi, adică nefolosite!), deoarece factura la curent s-ar putea să fie împovărătoare.

Alegeți întotdeauna, în limita bugetului de care dispuneți, acele sisteme de răcire cu un consum cât mai mic de energie. Indicativul A (+, ++, +++) vă poate ajuta în acest sens.

De asemenea, pentru a arăta că sunteți un agent economic responsabil, comandați echipamente frigorifice profesionale cu agenți de răcire prietenoși cu mediul înconjurător.

O schiță prealabilă a spațiului unde doriți să poziționați sistemul de frig respectiv (indiferent că e vorba de ladă frigorifică, o cameră de răcire la temperatură negativă sau pozitivă ori chiar o vitrină frigorifică orizontală sau verticală), o să vă ajute mult nu doar la alegerea celui mai bun loc pentru a nu încurca trecerea personalului și eventual a clienților (dacă vorbim de un echipament electrotehnic de răcire amplasat într-un loc accesibil publicului).

Așezarea optimă a sistemului de răcire permite și economisirea de curent electric. Conform studiilor efectuate în străinătate, un echipament de conservare a produselor la temperaturi scăzute plasat într-un loc greșit (de exemplu, în bătaia razelor de soare) poate să consume cu până la 5% mai multă energie decât ar fi optim. Deși pare un procent mic, dacă ne gândim că unele asemenea agregate merg continuu, s-ar putea să nu mai fie deloc o cifră insignifiantă.

Ușile camerelor reci sau acelea ale diferitelor tipuri de dulapuri frigorifice nu se închid întotdeauna bine. Verificarea cu regularitate a cauciucurile de etanșare aflate în jurul ușilor și înlocuirea lor dacă este necesar permite o funcționarea corectă a sistemelor respective, deci nu trebuie neglijat nici acest aspect, doar la prima vedere minor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here