Connect with us
https://www.nationalul.ro/wp-content/uploads/2019/07/untold-facebook.jpg

Actualitate

Lucian Duță, comentariu exploziv despre doctorul Burnei. “Lucrurile nu au cum să rămână așa” | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

peLucian Duță a comentat, într-o lungă postare pe pagina de socializare despre ce a însemnat pentru el Dr. Burnei dar și despre cum vede acuzațiile care i-au fost aduse celebrului medic.La vârsta de cinci ani ,pe când eram la grădiniță ,am spus că mă voi face medic! Adică prin 1975! Puțină lume m-a luat în serios dar nu asta contează! Cert este că am reușit! Dar nici asta nu este prea important!
Cert este ca prin 1985 s-a mutat cu noi în bloc doctorul Burnei! Îl salutam cu respect pe fiecare zi când îl vedeam,pe la ora cinci după –amiaza, când eu ieșeam la joacă iar el se întorcea de la spital !Un om modest,cu privirea în pământ ,parcă tot timpul apăsat de griji pe care eu nu prea le înțelegeam!Pe vremea aceea dr Burnei lucra la spitalul din Mangalia și aflasem că operează copii cu afecțiuni ortopedice!Părinții mei îi purtau un mare respect iar eu eram obligat să-l salut în fiecare zi!”Ia exemplul lui Burnei,îmi spunea tata!Muncește și vei ajunge ca el!”

Anii au trecut!Eu am intrat la facultatea de medicină !În primul an de facultate ,în vacanța de vară ,l-am rugat să ma ia cu el în sala de operații!Practic ,a fost primul medic care m-a învățat lucrurile elementare din sala de operație:să ma spăl corect pe mâini,să-mi pun mânuși ,etc!Știam că nu voi uita niciodată gestul pe care l-a făcut!

Anii au trecut!Fiecare a avut drumul lui!Dr Burnei a avut o carieră universitară senzatională ,a ajuns să lucreze într-unul din cele mai importante spitale din România ,a fost adulat,a fost aplaudat ,a fost iubit de părinții care-și vedeau copii salvați !Aflam din media ca era numit “ îngerul copiilor”!Toate păreau că sunt în regulă cu viața profesorului de care aflasem că vine la spital la șase dimineața și ajunge acasă doar seara!Apoi vestea a căzut ca un trăznet!În urmă cu trei ani am văzut stupefiat la tv cum profesorul Burnei a fost arestat !Acuzatiile erau devastatatoare și alimentate de o anumită parte din media și de celebrul Vlad Voiculescu ,ministrul sănătății din guvernul Cioloș!Din ce se comunică public de către procurori rezultă ca profesorul Burnei e un fel de dr Mengele!Am privit stupefiat cum cariera unui om poate fi distrusă peste noapte de interesele meschine ale unor impostori cu dorințe arzătoare de a parveni politic!Știam toți că e mâna celebrului impostor ,Vlad Voiculescu ,ministrul sănătății din guvernul Cioloș!Știam cu toții că singura cale de a parveni politic ,pe care o identificase Voiculescu ,era de a determina arestarea unor profesori celebrii care salvaseră zeci de mii de vieți !Cu toate astea ,am tăcut!Cu toții…

L-am revăzut zilele acestea pe profesorul Burnei!Nu că mi-ar fi păsat ,ci pt că aveam nevoie să vadă un copil nou născut cu probleme ortopedice !Medicul neonatolog ,care pusese diagnosticul copilului,le spusese în șoaptă părinților că ar fi excelent dacă l-ar putea găsi pe Prof Burnei!Rușinat, le spusese părinților că nu știe unde poate fi găsit profesorul ,pt că fusese dat afară de la spital !

M-am oferit să-i ajut și l-am sunat pe profesor !Mi-a răspuns imediat !I-am spus că sunt copilul de la Mangalia care -l saluta zilnic!Și-a amintit imediat ,a început sa râdă și m-a întrebat cu ce mă poate ajuta!L-am rugat să vadă copilul și a fost de acord imediat!Copilul are doar câteva zile și v-aș ruga să veniți acasă ,i-am spus!Sigur că vin,mi-a răspuns !După multe insistențe ,a acceptat să vin să-l iau de-acasă cu mașina mea și să-l duc să vadă copilul!Varianta lui ,era să vină cu metroul….

Pe drum ,noroc cu traficul aglomerat ,am avut o discuție lungă în urma căreia am realizat că viața unui medic este plină de surprize!Uneori nedrepte ,amare ,care-ți pot modifica viața radical!
Am aflat ca in cei peste patruzeci de ani de activitate tratase 25000 de copii!cu alte cuvinte ,cel puțin 50000 de părinți aveau motive sa-i mulțumească !Nu mai pun la socoteală bunicii!Am mai aflat ca până acum trei-patru ani era numit “îngerul copiilor” și toate spitalele private din România îl rugau sa opereze copii!Pe care le refuza politicos!Pt că nu avea timp!Muncea la spitalul de stat,iar când ajungea acasă la ora 18 soția sa era bucuroasa !Pt că de regulă ajungea in jur de ora opt seara!!Pe fiecare zi!A fost adus in spital de la Mangalia de către regretatul profesor Pesamosca!A crescut numeroase generații de rezidenți !Iar unii,drept recunoștiintă i-au înfipt cuțitul în spate atunci cănd i-a fost mai greu!!L-am întrebat unde lucrează acum și mi-a răspuns cu un zâmbet amar:”nu vrea să ma angajeze nimeni în București !Nici măcar spitalele private !Se va dovedi în final că am fost nevinovat și că totul a fost o înscenare bine orchestrată de mai marii min sănătății ai anului 2016!Dar cu ce folos !?Voi rămâne probabil în memoria colectivă ca fiind un fel de dr Mengele!”Am rămas mut de uimire!Știam și eu că tot ce i s-a întâmplat a fost o înscenare pusă la cale de niște nevolnici cu mari ambiții politice dar mai ales foarte iubitori de bani!Adică foarte corupți !Pt că aveau interesul ca pacienții români sa fie tratați la Viena pe banii CNAS,la prețuri de cinci ori mai mari decât in România !Iar ei sa beneficieze de comisioanele respective!Asa cum au făcut și cu transplantul,pe care practic l-au pus pe butuci !Am tăcut tot restul drumului!

Am ajuns acasă și l-am văzut după atâția ani cum se poartă cu acel copil care avea doar trei zile!M-am uitat cu câta răbdare i-a preparat gipsul și cu câtă blândețe l-a bandajat!Am văzut cu câtă modestie a răspuns la toate îngrijorările părinților și mai ales gentilețea cuvintelor !Cuvinte care sunt spuse din ce in ce mai puțin de către medici!Cuvinte care aproape vindecă!Și atunci am realizat că lucrurile nu au cum să rămână așa !Impostorii vor plăti ,mai devreme sau mai târziu !Iar celor drepți li se va da ceea ce merită!

Comentarii Facebook

Actualitate

Dan Barna a fost ales candidatul USR-PLUS la prezidenţiale

Nationalul

Publicat

pe

Alianţa USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianţei la prezidenţiale, iar pentru funcţia de premier l-au validat pe Dacian Cioloş. Anunţul a fost făcut, duminică, de cei doi lideri ai alianţei 2020.

-Continuă-

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Top 5 politicienii săptămânii. Taxa pe solidaritate trebuia asumată de premier

Nationalul

Publicat

pe

Top 5 politicienii săptămânii

Locul 5 – Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor

“Pe locul 5 este domnul Eugen Teodorovici care a lansat acea idee extraordinară a taxei pe solidaritate pentru pensiile peste 100 de milioane, inimaginabil în România, vă spun eu, ca om care din 68 am contribuit am avut 50 de ani de contribuţie şi nici nu mă pot gândi la o asemenea pensie, ea este, au fost date magistraţilor, fiecare partid politic s-a grăbit să îi mituiască pe judecători şi pe procurori, după părerea mea nu e vorba de o chestiune bugetară, după părerea mea este o greşeală că i s-a dat domnului Teodorovici, asta trebuia să o asume premierul pentru că este chestiune de egalitate socială, o chestiune elementară, de dreptate socială, nu se poate ca într-o ţară unde oamenii au pensii de 15 milioane, unii să aibă 3.000- 4.000 de euro, fără să facă nimic, deci din punctul acesta de vedere îl pun pe locul 5, măcar că a lansat discuţia, probabil că o să dea înapoi pentru că poate că de aia nici nu şi-a asumat premierul, o să dea înapoi că face acum CSM-ul, magistraţii, organizaţiile internaţionale culmea. Dacă ar fi fost politicieni, sunteţi de acord, sau funcţionari la Parlament sau ziarişti, toată lumea ar fi spus nu se poate aşa ceva fiind vorba de magistraţi ei au voie să aibă, nu e vorba de pensiile militare, e vorba de nişte pensii care au fost nejustificate, pentru un om care nu face nimic”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 4 – Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE

“Pe locul 4 este domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru că a primit o lovitură în sensul că el chiar se pregătise să fie candidat unic, o să rămână candidatul ALDE. Dar nu are cum şi o să rămână dintr-un singur motiv, partidul care nu are candidat propriu până la prezidenţiale e terminat ca partid, anul prezidenţialelor e un an de vedetism al unui partid. Ai candidat… E pe locul 4 că va avea o mare problemă că trebuie să decidă dacă rămâne în coaliţie sau nu rămâne… foarte grea, pentru că dacă pleacă din coaliţie, pierde partidul, toţi miniştrii săi vor rămâne pentru că e greu să vă imaginaţi că un ministru, voi pleca, ei vor pleca miniştri pentru că vrea preşedintele partidului să ajungă…”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 3 – Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO

„Locul 3 domnul Mircea Geoană, v-am spus… pentru că are cea mai înaltă funcţie deţinută de un român în istoria modernă”, a spus Ion Cristoiu.

Locul 2 – Viorica Dăncilă, premierul României, liderul PSD

„Şi pentru că a reabilitat PSD, locul 2 este Viorica Dăncilă care aşa, mai ţineţi minte, cu taca-taca începe să facă, cu paşi mici, ea acuma toată vara aşa cum a sfătuit-o simpatia dumneavoastră Traian Băsescu, va fi numai în ţară, va lua fiecare … toate filialele şi probabil că mai mult ca sigur pe 3 va fi desemnată candidat”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 1- Gabriela Firea, primarul general al Capitalei şi vicepreşedinte al PSD

„Este Gabriela Firea care e pe locul unu, noi trebuie să spunem acest clasament este al spectacolelor mediatice, nu spunem că cine e pe locul e apreciat faţă de ăla. Ea este vedeta, a venit de la tratament şi acum e prezentă în primul rând, a dus o contribuţie uriaşă pentru Dăncilă scoţându-l din joc pe domnul Tăriceanu care era, nu putea să fie candidatul PSD. (…) Ar trebui să îi mulţumească doamna Dăncilă pentru că i-a deschis drumul, poate să îi ofere dacă să fiu răutăcios, o rectificare bugetară de care Gabriela Firea are nevoie că altfel dă faliment Primăria”, a conchis Ion Cristoiu.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Halep se implică financiar în dezvoltarea tenisului românesc

Nationalul

Publicat

pe

„Este un proiect pe care îl avem împreună cu Federaţia. Ne-am gândit să mergem prin ţară, să alegem câţiva copilaşi pentru performanţă. Este important să-i descoperim şi să-i susţinem financiar. Tenisul nu este uşor de susţinut şi trebuie să-i ajutăm cât putem pe aceşti copilaşi”, a spus Simona Halep, la Constanţa.

În momentul de faţă, Simona sprijină o echipă feminină de hochei pe gheaţă, dar şi mai mulţi tineri tenismeni de la complexul lui Ion Ţiriac.

Halep va reveni în circuit pe 5 august, la Rogers Cup. În august, Simona va participa la turneele de la Cincinnati şi US Open.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro