Connect with us

Actualitate

Președintele SUA Donald Trump va solicita Congresului american alte 8.6 miliarde de dolari pentru a construi zidul frontierei cu Mexic

Mihai Daniel

Publicat

pe

Președintele american Donald Trump intenționează să prezinte de azi 11 Martie 2019  o cerere de buget care este în mod esențial ” fără destinație”, de la întocmire.

 

Președintele american Donald Trump nu va renunța la zidul frontierei cu Mexicul și se pare că va cere Congresului suma de 8,6 miliarde de dolari pentru a-și îndeplini promisiunea de campanie ce i-a asigurat popularitatea . Acest lucru survine chiar și după ce exodul de la frontieră a fost mai mic, din moment ce a cerut cea mai lungă oprire din istoria americană .

În ciuda rezistenței continue a Congresului , Donald Trump intenționează să prezinte o cerere de buget către Congresul american de azi , iar în plus față de reducerea cheltuielilor non-militare federale ,ar adăuga 5 miliarde de dolari americani la bugetul Departamentului de Securitate Internă și 3,6 miliarde de dolari de la Departamentul Apărării . Această informație a fost deja publicată, iar agenția Reuters a confirmat în dimineața zilei de duminică 10 Martie 2019 .

Deși executivul are acele pârghii pe deplin necesare acestui deziderat, cererile bugetului SUA  vor duce la un set de modificări instantanee, cu alte cuvinte vor ajuta la stabilirea noilor priorități  pentru dezbaterile anuale ale Congresului cu privire la modul de alocare a fondurilor federale, ca să nu mai vorbim de tonul viitoarei campanii a lui Donald Trump din 2020.

Dar zidul a devenit un veritabil coșmar politic pentru actualul președinte american . Ultima dată când a cerut fonduri de la congres acest lucru, totul s-a transformat într-o închidere a guvernului timp de 35 de zile, care s-a încheiat cu consemnarea unei „înfrângeri” a președintelui,atunci  când a semnat un proiect de lege de cheltuieli care nu-i dădea prea mult  de 5,7 miliarde de dolari. Donald Trump și-a lăsat semnătura cu o mișcare de-a dreptul dramatică, declarând stare de urgență națională la granița sudică. Încercarea sa de a eluda puterea Congresului de la bugetul SUA va duce probabil la primul său drept de veto.

Există încă o confuzie cu privire la ceea ce este, de fapt zidul și cât de mult se dorește să fie construit, dar acest lucru nu l-a împiedicat-o pe Trump să transforme o nouă luptă politică pentru ceea ce a mai rămas din acest an 2019.

Această tactică nu a funcționat ultima oară, deci de ce să se încerce din nou?

Această nouă cerere de cheltuieli, cu alte câteva miliarde de dolari mai mare decât cea din urmă, va avea aceeași rezistență . Dar „construirea zidului” – uneori „terminarea zidului”, în funcție de context – este o problemă esențială pentru administrația Trump. Plecarea de la această promisiune nu reprezintă niciun fel de opțiune.

Susținut după cea mai lungă perioadă de închidere din istoria Statelor Unite, figura agresiv-compulsivă a lui Donald Trump a cam început să dăuneze economiei și să afecteze americanii de zi cu zi. Toate acestea se produc în virtutea faptului că liderul de la Pentagon  a fost văzut declarând o stare urgență națională ca o ieșire, după cum spune Li Zhou de la Vox:-”Este clar că închiderea guvernului este un act politic ratat pentru Trump, după ce recent s-a dovedit a fi dezastruos pentru evaluările sale de aprobare – dar se teme și de criticile de la baza sa conservatoare, care spun că nu a făcut suficient pentru a se ocupa de ceea ce spune el criză la granița sudică.Prin semnarea proiectului de cheltuieli și declararea unei urgențe naționale, el poate preveni o altă închidere, în timp ce susține, de asemenea, că va respecta promisiunea de campanie de construire a unui zid de frontieră.”

Dar, așa cum a raportat Tara Golshan de la Vox, „oprirea înfrângerii” – adică „jocul de a folosi închiderea guvernului pentru a câștiga o victorie politică” – nu a funcționat și a pus republicanii într-o poziție dificilă.

”Conservatorii și Casa Albă Trump sunt blocați. Ei trebuie să admită că au subestimat în mod grav capacitatea președintelui parlamentaului Nancy Pelosi de a ține democrații unificați împotriva ridicării zidului de frontieră cu Mexicul sau de a spune că închiderea a fost o piesă politică(…) una care a forțat 800 000 de angajați federali să piardă două salarii în timpul sărbătorilor.Administrația dorește să finanțeze 722 de kilometri de bariere de-a lungul frontierei de sud și spun că suma de 8,6 miliarde de dolari pe lângă fondurile naționale de urgență le-ar putea aduce acolo. Lupta se va intensifica în această toamnă, deoarece facturile de cheltuieli trebuie să treacă până la 1 octombrie pentru a menține guvernul deschis.”

O altă sistare ar putea avea consecințe majore asupra țării

Efectele de închidere parțială au fost resimțite la nivel național. Angajații guvernamentali și contractorii care au mers fără plată au fost cel mai vizibil afectați, dar guvernul federal este un jucător important în aproape toate domeniile vieții americane.

Nicole Fallert a rotunjit unele dintre costurile ascunse ale închiderii , analiza acesteia fiind impecabil realizată, dup ă cum urmează   :

  • În timp ce inspecțiile din cadrul Administrației Alimentare și Medicamentului au continuat, controalele de rutină ale instalațiilor cu risc scăzut au încetat, așa cum a detaliat Julia Belluz pentru Vox . Agenția supraveghează aproximativ 80% din oferta de hrană a țării. Inspecțiile USDA au continuat fără întrerupere.
  • Muncitorii îngrămădiți se luptă să acceseze chiar și mâncarea. Departamentul Agriculturii finanțează în mod regulat Programul suplimentar de asistență pentru alimentație (ștampile alimentare). SNAP este garantată numai prin intermediul fondurilor până în februarie, așa cum a scris Tara Golshan pentru Vox .
  •  New York Times  a constatat că unii muncitori au apelat la un adăpost local sau cămară, dar aceste organizații sunt  de asemenea ca o luptă pentru a satisface o cerere mai mare de servicii.
  • Afirmația a produs valuri, de asemenea, din moment ce Departamentul Locuințelor și Dezvoltării Urbane se străduiește să subvenționeze în mod regulat plățile pentru chiriașii casnici. Chiriașii sunt rugați să plătească bani pe care nu trebuie să le compenseze pentru că guvernul nu le asigură ceva.
  • Mai mult de 40.000 de audieri de imigrare  au fost anulate din cauza închiderii procesului, potrivit unui raport al Casei Transaction Records Clearing House de la Universitatea Syracuse. Pentru acești oameni care au solicitat legal azil, a existat deja o întârziere, potrivit unui raport redat de televiziunea CNN . Mai mult de 300 de judecători au fost împovărați, precum și muncitorii care angajează judecători noi. Relansarea fiecărei audieri anulate ar putea dura ani, iar numărul real de persoane din întreaga lume care sunt afectate nu va fi cunoscut până când închiderea nu se va încheia.

Concluzie tristă

Zidul visat de Donald Trump este o ambiție personală. De altfel, închiderea ulterioară ar putea avea un impact grav asupra economiei , dar Donald Trump nu va sprijini acest lucru. „Nu ne controlăm granița”, a spus el când a anunțat urgența națională. „Așa că vom face față crizei securității naționale de la granița noastră de sud. Și o vom face una sau alta – trebuie să o facem „.De aceea, tot domnia sa a precizat că nu numai pentru că a fost o promisiune a campaniei, dar doar patru din 10 alegători spun că îl vor sprijini pentru realegere, că nu își poate permite să-și piardă baza.

„El va rămâne cu peretele său și va rămâne la tema securității frontierei”, a declarat duminică, la Fox News, Larry Kudlow, consilierul economic de top al Casei Albe, subliniind – „cred că este esențial.”

Sursa foto : Getty Images,ImpactTV.md,Adevarul

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Comunicat de presă/UNPR

Publicat

pe

18.05.2019

Președintele UNPR Gabriel Oprea a făcut, alături de unii dintre candidații la alegerile europarlamentare, un tur al organizațiilor partidului din regiunea Muntenia în perioada 17-18 mai 2019. Astfel, conducerea Uniunii a participat vineri, 17 mai, la ședințe de lucru cu lideri și membri ai organizațiilor județene ale partidului din Argeș, Prahova și Dâmbovița, iar sâmbătă, cu cei din Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

În cadrul întâlnirilor, s-a analizat stadiul reorganizării filialelor teritoriale ale partidului la nivelul structurilor județene și locale și s-a discutat despre activitatea de campanie desfășurată de organizațiile din regiune.

De asemenea, au fost prezentate principalele proiecte ale candidaților pentru Parlamentul European, pornind de la angajamentul acestora de a depune toate eforturile pentru ca identitatea națională a României să fie bine reprezentată în contextul european.

UNPR militează pentru creșterea economică sustenabilă, dezvoltarea socială echitabilă și progresul autentic la nivelul Uniunii Europene. Candidații UNPR vor susține parcursul României pentru aderarea în cel mai scurt timp la zona euro.

Gabriel Oprea a declarat că UNPR va susține, prin măsuri concrete, aderarea urgentă la spațiul Schengen: „România ar trebui să fie astăzi în Schengen! Nu cerșim nimic, cerem să ne fie respectate drepturile câștigate. Este de neacceptat faptul că țara noastră încă așteaptă să facă parte din spațiul de liberă circulație, deși îndeplinește de multă vreme criteriile tehnice necesare. România merită să fie parte a statelor din zona fără frontiere. Românii trebuie să fie tratați ca cetățeni egali, nu ca cetățeni de rangul doi. Și tocmai pentru că îndeplinim toate criteriile, nu ar trebui să fim tratați diferit”.

Liderul Uniunii a subliniat faptul că atitudinea celor care se opun și care tratează astfel România, este strict politică, dar politica statelor nu trebuie aplicată subiectiv, nu trebuie să ducă la nerespectarea regulilor și cu siguranță nu trebuie să afecteze în niciun fel alte țări.

Cred că acest mod de a trata state care și-au făcut temele cu seriozitate, afectează și imaginea Uniunii Europene. Uniunea Europeană nu trebuie să funcționeze cu două viteze și nu trebuie să existe standarde duble pentru niciunul dintre cetățenii săi”, a precizat Gabriel Oprea.

Anghel Iordănescu le-a transmis celor prezenți la întâlniri un mesaj de mobilizare: “UNPR este un partid al tuturor, un proiect născut din dragoste de țară. Am crezut și cred în acest proiect. În politică, la fel ca în sport, dacă nu te implici, dacă nu te organizezi, nu te mobilizezi și nu muncești, nu realizezi nimic. UNPR a avut succes și va mai avea succes. Îi îndemn pe toți colegii din organizațiile partidului să strângă rândurile și să-și facă datoria, în echipă, așa cum facem și noi, candidații la Parlamentul European. Vom reprezenta țara așa cum am reprezentat-o ca sportivi și ne vom bate pentru România și pentru interesele sale”.

Biroul de presă

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Cum te poate ajuta o agentie de marketing Timisoara in promovarea afacerii?

Andreea M

Publicat

pe

Cum te poate ajuta o agentie de marketing Timisoara in promovarea afacerii?

 

Ca urmare a modificarilor metodelor de comert si de marketing, comportamentul si asteptarilor consumatorilor s-au modificat de asemenea. Prin urmare, nu mai este suficient doar sa iti promovezi afacerea prin reclame si bannere, ci ai nevoie de promovare online.

 

Daca vrei sa castigi increderea si atentia unui numar cat mai mare de cititori si potentiali clienti este recomandat sa apelezi la serviciile oferite de o agentie de marketing Timisoara in tot ceea ce inseamna marketing digital. Exista mai multe aspecte in care o astfel de agentie de marketing Timisoara te poate ajuta pentru o promovare online mai eficienta.

 

Cu ajutorul oferit de specialistii care lucreaza pentru o agentie de marketing Timisoara afacerea ta va beneficia de mai multa vizibilitate, de un numar mai mare de accesari a site-ului tau si implicit de cresterea numarului de clienti. Iar toate acestea vor veni ca urmare a folosirii tehnicilor de optimizare SEO pentru materialele de promovare online a afacerii tale.

Termenul de optimizare SEO se refera la redactarea materialelor publicate in mediul online pe baza unor cuvinte cheie relevante, la crearea unui continut unic si informativ, dar si la inserarea de link-uri catre site-ul afacerii tale in cadrul continutului respectiv.

 

Scopul acestor tehnici de optimizare SEO este de a plasa materialele de promovare pentru afacerea ta pe primele pagini in randul motoarelor de cautare de pe Internet si implicit cresterea numarului de clienti.

 

Unul dintre serviciile oferite de o agentie de marketing Timisoara se refera la campanii de advertoariale. Aceste materiale sunt redactate sub forma unor editoriale avand scop de a promova afacerea ta, dar continutul este prezentat sub forma unor informatii utile pentru cititori si produsele sau serviciile vor fi promovate ca si solutii la diferitele nevoi ale clientilor.

 

Prin urmare, gasind utilitate in respectivele materiale de promovare online, cititorii iti vor accesa site-ul plasat pe diversele link-uri si sansele de a deveni clienti cresc considerabil. Toate aceste materiale de marketing digital sunt redactate pe baza tehnicilor de optimizare SEO.

 

Mai mult decat atat, cei care lucreaza pentru o astfel de agentie de marketing Timisoara vor publica materialele de marketing digital pentru afacerea ta pe site-uri cu o foarte buna reputatie si cu un trafic important de vizitatori, crescand astfel sansele afacerii tale de a deveni cunoscuta in mediul online si nu numai.

 

Acum ca ai descoperit care sunt beneficiile de a colabora cu experti in optimizare SEO Timisoara , mentenanta site lunara si marketing digital nu iti ramane decat sa lasi pe seama specialistilor promovarea afacerii tale in mediul online.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Despre Illuminati- Episodul al Şaptesprezecelea

Mihai Daniel

Publicat

pe

Motto  „Cine iubeşte banii nu se va sătura de bani, iar cel ce iubeşte bogăţia nu va avea parte de rodul ei. Şi aceasta este deşertăciune! Când se înmulţesc averile, sporesc şi cei ce le mănâncă şi ce folos are stăpânul lor că numai le vede?(Ecclesiastul, Capitolul 5, versetele 9-10)

Înainte de toate, ca de fiecare dată, pentru a lămuri odată pentru totdeauna și a nu lăsa loc niciunei interpretări, vreau să vă asigur că acest material se dorește a fi socotit al şaptesprezecelea episod al serialului lansat intitulat –”Despre Illuminati”. Pe parcursul acestui material, nu voi aduce niciun fel de atingere sau prejudiciu acestei caste, dar pe de altă parte nu voi face rabat de la cele mai (ne)semnificative informaţii cu sau despre acest subiect deosebit de interesant și mai mereu ocolit de majoritatea. Aceste coordonate sunt deja fixate asemenea unor condiții de facto, iar absolut toate cele enumerate sunt aspecte definite și tratate, cu lux de amănunte care întregește imaginea globală despre acest subiect.

”Magia” Revoluției

Secolul al XX-lea a văzut Europa – epicentrul a două Războaie Mondiale în succesiune rapidă – căzută în catastrofă. De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, am trăit într-o epocă ridicolă și falsă în care toate valorile au fost erodate. Suntem scufundați în nihilism. Materialiștii științifici, înalții preoți ai modernității, sunt ateiști nihilişti. Avem o cultură a consumatorilor care adăpostește obiecte și celebrități, idolii din alamă ai crezului capitalismului. Avraamismul s-a împărțit în două. Cei mai mulți avraamiști trăiesc vieți ipocrite de mângâiere și egoism, divorțaţi de valorile spirituale, în timp ce o minoritate a ales fanatismul fundamentalist. Şi „religia” contemporană a rețelelor sociale – cyber fakery din Facebook și Twitter – este lipsită de orice conținut intelectual și spiritual. Nivelată în jos, majoritatea oamenilor nu crede în nimic.
 Lumea nu a fost niciodată mai nihilistă și astfel, este pusă pe marginea unei prăpăstii. Dacă nu apar noi valori, nebunia, haosul și uciderea pe scară largă vor coborî Armaghedonul asupra rasei umane. Cele două războaie mondiale ale secolului trecut nu vor fi fost nimic în comparaţie cu ce ne aşteaptă. Războaie noi vor izbucni, vom avea parte de încălzirea globală, suprapopularea, diviziunea religioasă, lipsa alimentelor, lipsa apei, poluarea, disparitățile masive în bogăție, conflictele de interese economice dintre Occident și Orient, chiar și tineri versus bătrâni, pe măsură ce îmbătrânirea populației consumă din ce în ce mai multe resurse,negându-le astfel tinerilor. Se estimează că populația lumii ar putea fi de cel puțin 9 miliarde până în 2050. Problemele pe care le avem acum vor fi enorm de mari.
Reevaluează toate valorile – înainte de a fi prea târziu. Fereastra de oportunitate este scurtă. Dacă nu construim o lume meritocratică, declanșând geniul și creativitatea ființelor umane pentru a rezolva problemele imense cu care ne confruntăm, vom fi morți și îngropați înainte de sfârșitul acestui secol. RIP umanitate.” The Illuminati Official Site

Am ales intenționat acest fragment consistent din doctrina acestor „binefăcători”, cu scopul de a sublinia interesul și în special viziunea globalizată, obiectivul și viitoarea proiecție a acestei lumi.

Se pot face multe observații perceptive, dar din moment ce, la ora actuală există asemenea organizații pe deplin tenebroase, oculte care acționează cu convingerea, cu scopul declarat de „a salva” omenirea.Mulți așa-ziși ”neutrii” au trecut la faza de a contesta acest lucru iar cei care se opun curentului sau nominalizează ”în mod eronat ” inamici pe Illuminati și Noua Ordine Mondială și așa mai departe sunt priviți ca „nebuni”, desconsiderați, pe nedrept marginalizați.

De fapt, dușmanul acestor ocultiști ar fi „cosmetizarea” unei Vechi Ordini Mondiale – cu alte cuvinte , trecerea în anonimat a unor oameni care au fost la conducere încă de la început. Ei nu au nevoie să schimbe nimic deoarece, din nefericire tocmai lumea post-modernă,  în plin avânt al epocii post-adevărurilor,deja…se dansează pe ritmul lor. Este lucru probat în istorie cum anume s-au petrecut eevenimentele, iar toată pleiada de admiratori, de febrili susținători nu realizează sau nu acceptă ideea conform căreia dinastiile tiranice au jucat pe scena lumii de milenii.
Ultimul lucru pe care îl vor este impunerea cu tot ceea ce înseamnă Noua Ordine Mondială.

De aceea, este corect când se spune că familiile regale, președinții, prim-miniștrii, bancherii, directorii media, oamenii de afaceri de top etc sunt antemergătorii, acei prooroci care vestesc aceasta Nimeni nu poate fi învinuit sau acuzat c-ar greși când, pe baza tuturor probelor, evidențelor îi numește Illuminati.

Numai că, din acest punct ei sunt chiar oamenii care pornesc războiul feroce împotriva inamicului, încercând să-i
stopeze din sugrumarea rasei umane. Trend-ul Illuminati a devenit apropiat tuturor, deoarece se consideră c-ar fi „singura și ultima speranță pentru umanitate.” Propaganda a devenit virală din moment ce „oricine care este împotriva unei Noi Ordini Mondiale este eronat  înghițind minciunile dușmanului –sau este activ în serviciul puterii: Vechea Ordine Mondială.”

Acum, este cazul de a ne aminti cum anume a fost posibil. Cu mii de ani în urmă, cele mai violente evenimente au fost executate de ființe umane care au reprezentat acel insignifiant 1% – elita care a condus prin simplă forță brută. Inițial au avut pretenția de a fi războinici, dar au ajuns să fie cunoscuți apoi ca „regi“, ” împărați”, „cezari” etc

La un moment dat , mai apoi a apărut o nouă elită – elita religioasă. Aceştia erau niște vicleni manipulatori psihologici – înalți preoți, profeți, papi, șamani și guru – care au speriat oamenii cu vorbe despre viața de
apoi, demoni și zei supăraţi, îngeri răzbunători și așa mai departe. Au manipulat atât de bine, de eficient încât elita religioasă a domnit fie în nume propriu, fie mai des ca șefi consilieri ai regilor. Ei erau puterea din spatele tronului.
Elita religioasă a fost și este pe deplin calificată, cu expertiza necesară în compunerea poveștilor. Au fost și sunt genii psihologici care au tot știut ce fel de butoane să apese pentru a transforma oamenii în fanatici și maniaci.

După mai multe multe secole, o nouă elită a apărut … oamenii de afaceri. De la Revoluția Industrială, capitaliștii au condus lumea.În trecut, regii și preoții erau bogați, dar bogăția nu era ceea ce îi definea. În schimb, puterea lor regală sau religioasă era esența lor. De-a lungul timpului, ei au devenit din ce în ce mai dependenți de bancheri și de bogați pentru a-și finanța războaiele, palatele și stilul de viață.

Ca exemplu, treptat, oamenii cu bani ca cei de la General Motors sau Goldman Sachs au preluat de la preoți consilierea regilor şi preşedinţilor. În cele din urmă, banii au devenit mai importanți decât puterea regală și religioasă, iar banii s-au așezat pe tronurile puterii. Mulți dintre ei erau finanțatori tradiționali ai
lumii. Ei au practicat invariabil capitalismul prădător, mai degrabă decât cel productiv, deoarece nu aveau nici o stimă față de națiunile care îi găzduiau și erau foarte fericiţi să vadă că masele suferă (de vreme ce le-au privit ca pe niște antisemiți).

Sistemele politice sunt mult mai ușor de înțeles dacă sunt reduse la elementele fundamentale. Acestea sunt cel mai bine conturate în contextul a ceea ce ele implică pentru șansele tuturor celoralți, care au dreptul la Cursa Vieții în care suntem cu toți angajați.

Voi încheia aici, cu un scurt citat, pe deplin elocvent –„… cultul banilor a fost ridicat la nivel de religie. Poate că este singura religie reală – singura religie reală simțită –care ne este lăsată. Bani sunt ceea ce a fost Dumnezeu.” George Orwell

****************************************************************************************************

Pe finalul acestui episod, vă promit că voi continua „această călătorie” şi astfel interesul pentru subiect va fi dezvoltat. Cu speranţa că toate aceste lucruri nu vor fi trecute cu vederea, desconsiderate, iar prin acest demers jurnalistic coroborat cu aceste cunoștințe mai mult sau mai puțin vechiculate despre secretele, influența și puterea acestor malefici vor fi cunoscute iar dumneavoastră veți fi cei câştigați, vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Sursa foto : Illuminatiam,tappsgames.com,bl.uk

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro