Connect with us

Actualitate

Evenimente noi, derulate precipitat, din cauza iminentului Brexit

Mihai Daniel

Publicat

pe

Theresa May a ajuns la o înțelegere cu Jean Claude Juncker, privind anumite „modificări legale” ale acordului pentru Brexit, care garantează că Uniunea Europeană nu va putea folosi backstop-ul nord-irlandez pentru a bloca Marea Britanie într-o uniune vamală UE pe termen nelimitat.Noua prevedere este menită să o ajute pe Theresa May să obțină sprijinul parlamentarilor britanici, care astăzi vor vota noua formă a acordului de divorț amiabil între Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii Theresa May vrea să dezvolte o legătură legală cu Brexit-ul.Primul-ministru speră că schimbările vor fi suficiente pentru a satisface deputații sceptici înainte de votul comun.

Theresa May a declarat că a fost de acord cu „modificările legale” acordului Brexit, care ar asigura controversatul acord de reținere în Irlanda de Nord controversat, nu ar putea fi niciodată nedefinit.

La o conferință de presă care a avut loc joi noapte alături de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, premierul britanic a declarat: „Deputații au fost clar că au nevoie de modificări legale în cazul opririi. Astăzi am asigurat schimbări legale. ”

Cu deputații care urmează să voteze din nou acordul în seara de marți se pare că este puțin probabil ca fructul negocierilor primului-ministru să fie suficient pentru a convinge o cameră comună sceptică. Mulți partizani ai Brexit-ului au cerut înlocuirea opțiunilor de blocare în întregime cu aranjamente alternative – ceea ce negociatorii prim-ministrului May nu au reușit să realizeze. În cazul în care acordul este votat pentru a doua oară, în urma înfrângerii istorice din punct de vedere al proporțiilor din ianuarie, atunci o întârziere a Brexit-ului pare a fi din ce în ce mai probabilă.

”Această afacere, acest instrument, acest aranjament(…) Acest tratat completează acordul de retragere fără să îl redeschidă „, a declarat Juncker.

„În politică, uneori obțineți oa doua șansă, aceasta este ceea ce facem cu această a doua șansă care vine din cauză că nu va mai exista șansă, nu vor mai exista interpretări suplimentare ale interpretărilor, nu există alte asigurări cu privire la reasigurări dacă votul semnificativ eșuează [marți] „, a spus el. „Nu vor mai exista negocieri noi.

Cu puțin timp înainte de conferința de presă, ministrul Cabinetului de Miniștri, David Lidington, le-a spus deputaților într-o declarație din Camera Comunelor că „au fost atinse” modificări obligatorii din punct de vedere juridic care să consolideze și să îmbunătățească „acordul Brexit.

Documentele -miza centrală

Primul document care urmează să fie pus în fața Camerei Comunelor marți va fi un „instrument juridic obligatoriu în comun“ , anexat la Acordul de retragere. Acesta prevede că, pentru ca UE să încerce să mențină Regatul Unit în interiorul aranjamentului „back-stop” – ceea ce înseamnă o uniune vamală cu UE – ar fi o încălcare a angajamentelor juridice ale UE în temeiul proiectului tratatului Brexit. Prin urmare, ar putea constitui baza pentru un litigiu oficial lansat de Regatul Unit prin arbitraj independent, care ar putea, în teorie, să ducă la sfârșitul perioadei de oprire.

Propunerea, la care deputații vor vota marți, afirmă că instrumentul comun „reduce riscul ca Marea Britanie să poată fi ținută în mod deliberat în rețeaua de sprijin din Irlanda de Nord pe termen nelimitat”, fără a menționa că riscul a fost eliminat.

În esență același proces de arbitraj este deja consacrat în acordul de retragere. De asemenea, noul document plasează o scrisoare trimisă de Juncker și președintele Consiliului European, Donald Tusk, în luna ianuarie, în care se reafirmă că reasigurările pe spate „pe o bază obligatorie din punct de vedere juridic”, a spus David Lidington.

Documentul îi angajează pe cele două părți să încerce să înlocuiască sistemul de blocare cu „aranjamente alternative” până în decembrie 2020. Acest lucru este implicat și în acordul de retragere, care prevede perioada de tranziție post-Brexit care se încheie în decembrie 2020; deși referirea la aranjamente alternative pare să vizeze tabăra pro- Brexit care a folosit acest termen pentru a se referi la facilitățile vamale pe care doreau să le înlocuiască pe piața en-gros.

Al doilea document va fi publicat alături de Declarația politică privind relația viitoare. Ea stabilește o serie de angajamente de a „spori și accelera procesul” de a pune în practică relația viitoare, a spus domnul Lidington.

Cea de-a treia adăugare nouă a acordului, a spus May, ar fi o „declarație unilaterală” că, în cazul în care a intrat în vigoare blocul de blocare și că negocierile pentru o viitoare relație dintre UE și UE s-au desființat complet, Marea Britanie ar lua poziția ” pentru a împiedica Marea Britanie să inițieze măsuri care ar elimina în cele din urmă opritorul „, a spus May. Nu a fost clar imediat dacă acest lucru a reprezentat un proces semnificativ diferit față de cel descris deja în acordul de retragere și în noul instrument juridic comun.

Lidington a declarat că Procurorul General Geoffrey Cox, care a făcut parte din echipa de negociere a Regatului Unit, va oferi consiliere juridică cu privire la noile documente „cât mai curând posibil”. Mulți partizani sau nepartizani ai iminentului proces al Brexit-ului așteaptă să audă dacă domnul Cox își poate schimba sfatul juridic că ar putea exista circumstanțe în care opritorul ar fi nedefinit.

Alte evenimente

Primul ministru irlandez, Leo Varadkar , a declarat că acordul revizuit Brexitnu subminează blocajul de reținere și nici nu redeschiază acordul de retragere.

Oprirea e un fel de poliță de asigurare pentru a evita ”o frontieră dură ” ce se vrea instaurată pe insula Irlanda.Astfel se  va continua să se aplice „cu excepția cazului în care” va fi înlocuită de viitoarele aranjamente care nu asigură o graniță strictă , a declarat domnia sa într-o declarație datată de azi 12 Martie, din cursul dimineții.Adresându-se mass-mediei la Dublin, comisarul european a salutat acordul încheiat între Marea Britanie și UE luni, seara, ca fiind „pozitiv” și a cerut Camerei Comunelor să voteze pentru aceasta marți seara pentru a ridica „norul întunecat” al acestui Brexit.

El a reiterat faptul că e de acord cu tot ceea ce speră Jean-Claude Juncker, președintele comisiei europene,  spunând că o nouă adăugare juridică, proaspăt negociată pentru acordul Brexit era „complementară” și nu necesita o rescriere.

„Nu trebuia redeschis acordul de retragere sau subminează opritorul de securitate sau aplicarea acestuia? Aceasta spune că vom lucra împreună, cu bună-credință, în căutarea unei relații viitoare care să asigure îndeplinirea obiectivelor protocolului, în special nevoia de a evita o graniță tare. ”

Varadkar a citit dintr-o declarație pregătită și nu a răspuns la niciun fel de întrebări, reflectând dorința guvernului irlandez de a proiecta un ton sobru și să nu spună nimic pentru a complica bătălia de teorie a lui Theresa May pentru a obține înțelegerea prin viitorul acord ce se vrea parafat cu autoritățile de la Londra.

In loc de …concluzie

După declarația din luna mai, mișcarea Camerei Comunelor care a pregătit calea pentru un al doilea vot privind acordul a fost în cele din urmă prezentată . Deputații vor vota marți seara cu privire la acordul de retragere,iar  declarația politică privind relația viitoare și cele trei noi documente publicate luni seara va avea o finalitate.

Indiferent dacă noile asigurări se traduc în voturi pentru o înțelegere mai mare dintre partizanii recalcitranți ai Brexit-ului până acum, va depinde în mare măsură de sfatul juridic al domnului Cox și de verdictul Partidului Unit Democrat (DUP), care susține guvernul Theresei May.

Sursa foto : Radio Cluj,Sputnik,digi24.ro

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Comunicat de presă/UNPR

Publicat

pe

18.05.2019

Președintele UNPR Gabriel Oprea a făcut, alături de unii dintre candidații la alegerile europarlamentare, un tur al organizațiilor partidului din regiunea Muntenia în perioada 17-18 mai 2019. Astfel, conducerea Uniunii a participat vineri, 17 mai, la ședințe de lucru cu lideri și membri ai organizațiilor județene ale partidului din Argeș, Prahova și Dâmbovița, iar sâmbătă, cu cei din Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

În cadrul întâlnirilor, s-a analizat stadiul reorganizării filialelor teritoriale ale partidului la nivelul structurilor județene și locale și s-a discutat despre activitatea de campanie desfășurată de organizațiile din regiune.

De asemenea, au fost prezentate principalele proiecte ale candidaților pentru Parlamentul European, pornind de la angajamentul acestora de a depune toate eforturile pentru ca identitatea națională a României să fie bine reprezentată în contextul european.

UNPR militează pentru creșterea economică sustenabilă, dezvoltarea socială echitabilă și progresul autentic la nivelul Uniunii Europene. Candidații UNPR vor susține parcursul României pentru aderarea în cel mai scurt timp la zona euro.

Gabriel Oprea a declarat că UNPR va susține, prin măsuri concrete, aderarea urgentă la spațiul Schengen: „România ar trebui să fie astăzi în Schengen! Nu cerșim nimic, cerem să ne fie respectate drepturile câștigate. Este de neacceptat faptul că țara noastră încă așteaptă să facă parte din spațiul de liberă circulație, deși îndeplinește de multă vreme criteriile tehnice necesare. România merită să fie parte a statelor din zona fără frontiere. Românii trebuie să fie tratați ca cetățeni egali, nu ca cetățeni de rangul doi. Și tocmai pentru că îndeplinim toate criteriile, nu ar trebui să fim tratați diferit”.

Liderul Uniunii a subliniat faptul că atitudinea celor care se opun și care tratează astfel România, este strict politică, dar politica statelor nu trebuie aplicată subiectiv, nu trebuie să ducă la nerespectarea regulilor și cu siguranță nu trebuie să afecteze în niciun fel alte țări.

Cred că acest mod de a trata state care și-au făcut temele cu seriozitate, afectează și imaginea Uniunii Europene. Uniunea Europeană nu trebuie să funcționeze cu două viteze și nu trebuie să existe standarde duble pentru niciunul dintre cetățenii săi”, a precizat Gabriel Oprea.

Anghel Iordănescu le-a transmis celor prezenți la întâlniri un mesaj de mobilizare: “UNPR este un partid al tuturor, un proiect născut din dragoste de țară. Am crezut și cred în acest proiect. În politică, la fel ca în sport, dacă nu te implici, dacă nu te organizezi, nu te mobilizezi și nu muncești, nu realizezi nimic. UNPR a avut succes și va mai avea succes. Îi îndemn pe toți colegii din organizațiile partidului să strângă rândurile și să-și facă datoria, în echipă, așa cum facem și noi, candidații la Parlamentul European. Vom reprezenta țara așa cum am reprezentat-o ca sportivi și ne vom bate pentru România și pentru interesele sale”.

Biroul de presă

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Cum te poate ajuta o agentie de marketing Timisoara in promovarea afacerii?

Andreea M

Publicat

pe

Cum te poate ajuta o agentie de marketing Timisoara in promovarea afacerii?

 

Ca urmare a modificarilor metodelor de comert si de marketing, comportamentul si asteptarilor consumatorilor s-au modificat de asemenea. Prin urmare, nu mai este suficient doar sa iti promovezi afacerea prin reclame si bannere, ci ai nevoie de promovare online.

 

Daca vrei sa castigi increderea si atentia unui numar cat mai mare de cititori si potentiali clienti este recomandat sa apelezi la serviciile oferite de o agentie de marketing Timisoara in tot ceea ce inseamna marketing digital. Exista mai multe aspecte in care o astfel de agentie de marketing Timisoara te poate ajuta pentru o promovare online mai eficienta.

 

Cu ajutorul oferit de specialistii care lucreaza pentru o agentie de marketing Timisoara afacerea ta va beneficia de mai multa vizibilitate, de un numar mai mare de accesari a site-ului tau si implicit de cresterea numarului de clienti. Iar toate acestea vor veni ca urmare a folosirii tehnicilor de optimizare SEO pentru materialele de promovare online a afacerii tale.

Termenul de optimizare SEO se refera la redactarea materialelor publicate in mediul online pe baza unor cuvinte cheie relevante, la crearea unui continut unic si informativ, dar si la inserarea de link-uri catre site-ul afacerii tale in cadrul continutului respectiv.

 

Scopul acestor tehnici de optimizare SEO este de a plasa materialele de promovare pentru afacerea ta pe primele pagini in randul motoarelor de cautare de pe Internet si implicit cresterea numarului de clienti.

 

Unul dintre serviciile oferite de o agentie de marketing Timisoara se refera la campanii de advertoariale. Aceste materiale sunt redactate sub forma unor editoriale avand scop de a promova afacerea ta, dar continutul este prezentat sub forma unor informatii utile pentru cititori si produsele sau serviciile vor fi promovate ca si solutii la diferitele nevoi ale clientilor.

 

Prin urmare, gasind utilitate in respectivele materiale de promovare online, cititorii iti vor accesa site-ul plasat pe diversele link-uri si sansele de a deveni clienti cresc considerabil. Toate aceste materiale de marketing digital sunt redactate pe baza tehnicilor de optimizare SEO.

 

Mai mult decat atat, cei care lucreaza pentru o astfel de agentie de marketing Timisoara vor publica materialele de marketing digital pentru afacerea ta pe site-uri cu o foarte buna reputatie si cu un trafic important de vizitatori, crescand astfel sansele afacerii tale de a deveni cunoscuta in mediul online si nu numai.

 

Acum ca ai descoperit care sunt beneficiile de a colabora cu experti in optimizare SEO Timisoara , mentenanta site lunara si marketing digital nu iti ramane decat sa lasi pe seama specialistilor promovarea afacerii tale in mediul online.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Despre Illuminati- Episodul al Şaptesprezecelea

Mihai Daniel

Publicat

pe

Motto  „Cine iubeşte banii nu se va sătura de bani, iar cel ce iubeşte bogăţia nu va avea parte de rodul ei. Şi aceasta este deşertăciune! Când se înmulţesc averile, sporesc şi cei ce le mănâncă şi ce folos are stăpânul lor că numai le vede?(Ecclesiastul, Capitolul 5, versetele 9-10)

Înainte de toate, ca de fiecare dată, pentru a lămuri odată pentru totdeauna și a nu lăsa loc niciunei interpretări, vreau să vă asigur că acest material se dorește a fi socotit al şaptesprezecelea episod al serialului lansat intitulat –”Despre Illuminati”. Pe parcursul acestui material, nu voi aduce niciun fel de atingere sau prejudiciu acestei caste, dar pe de altă parte nu voi face rabat de la cele mai (ne)semnificative informaţii cu sau despre acest subiect deosebit de interesant și mai mereu ocolit de majoritatea. Aceste coordonate sunt deja fixate asemenea unor condiții de facto, iar absolut toate cele enumerate sunt aspecte definite și tratate, cu lux de amănunte care întregește imaginea globală despre acest subiect.

”Magia” Revoluției

Secolul al XX-lea a văzut Europa – epicentrul a două Războaie Mondiale în succesiune rapidă – căzută în catastrofă. De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, am trăit într-o epocă ridicolă și falsă în care toate valorile au fost erodate. Suntem scufundați în nihilism. Materialiștii științifici, înalții preoți ai modernității, sunt ateiști nihilişti. Avem o cultură a consumatorilor care adăpostește obiecte și celebrități, idolii din alamă ai crezului capitalismului. Avraamismul s-a împărțit în două. Cei mai mulți avraamiști trăiesc vieți ipocrite de mângâiere și egoism, divorțaţi de valorile spirituale, în timp ce o minoritate a ales fanatismul fundamentalist. Şi „religia” contemporană a rețelelor sociale – cyber fakery din Facebook și Twitter – este lipsită de orice conținut intelectual și spiritual. Nivelată în jos, majoritatea oamenilor nu crede în nimic.
 Lumea nu a fost niciodată mai nihilistă și astfel, este pusă pe marginea unei prăpăstii. Dacă nu apar noi valori, nebunia, haosul și uciderea pe scară largă vor coborî Armaghedonul asupra rasei umane. Cele două războaie mondiale ale secolului trecut nu vor fi fost nimic în comparaţie cu ce ne aşteaptă. Războaie noi vor izbucni, vom avea parte de încălzirea globală, suprapopularea, diviziunea religioasă, lipsa alimentelor, lipsa apei, poluarea, disparitățile masive în bogăție, conflictele de interese economice dintre Occident și Orient, chiar și tineri versus bătrâni, pe măsură ce îmbătrânirea populației consumă din ce în ce mai multe resurse,negându-le astfel tinerilor. Se estimează că populația lumii ar putea fi de cel puțin 9 miliarde până în 2050. Problemele pe care le avem acum vor fi enorm de mari.
Reevaluează toate valorile – înainte de a fi prea târziu. Fereastra de oportunitate este scurtă. Dacă nu construim o lume meritocratică, declanșând geniul și creativitatea ființelor umane pentru a rezolva problemele imense cu care ne confruntăm, vom fi morți și îngropați înainte de sfârșitul acestui secol. RIP umanitate.” The Illuminati Official Site

Am ales intenționat acest fragment consistent din doctrina acestor „binefăcători”, cu scopul de a sublinia interesul și în special viziunea globalizată, obiectivul și viitoarea proiecție a acestei lumi.

Se pot face multe observații perceptive, dar din moment ce, la ora actuală există asemenea organizații pe deplin tenebroase, oculte care acționează cu convingerea, cu scopul declarat de „a salva” omenirea.Mulți așa-ziși ”neutrii” au trecut la faza de a contesta acest lucru iar cei care se opun curentului sau nominalizează ”în mod eronat ” inamici pe Illuminati și Noua Ordine Mondială și așa mai departe sunt priviți ca „nebuni”, desconsiderați, pe nedrept marginalizați.

De fapt, dușmanul acestor ocultiști ar fi „cosmetizarea” unei Vechi Ordini Mondiale – cu alte cuvinte , trecerea în anonimat a unor oameni care au fost la conducere încă de la început. Ei nu au nevoie să schimbe nimic deoarece, din nefericire tocmai lumea post-modernă,  în plin avânt al epocii post-adevărurilor,deja…se dansează pe ritmul lor. Este lucru probat în istorie cum anume s-au petrecut eevenimentele, iar toată pleiada de admiratori, de febrili susținători nu realizează sau nu acceptă ideea conform căreia dinastiile tiranice au jucat pe scena lumii de milenii.
Ultimul lucru pe care îl vor este impunerea cu tot ceea ce înseamnă Noua Ordine Mondială.

De aceea, este corect când se spune că familiile regale, președinții, prim-miniștrii, bancherii, directorii media, oamenii de afaceri de top etc sunt antemergătorii, acei prooroci care vestesc aceasta Nimeni nu poate fi învinuit sau acuzat c-ar greși când, pe baza tuturor probelor, evidențelor îi numește Illuminati.

Numai că, din acest punct ei sunt chiar oamenii care pornesc războiul feroce împotriva inamicului, încercând să-i
stopeze din sugrumarea rasei umane. Trend-ul Illuminati a devenit apropiat tuturor, deoarece se consideră c-ar fi „singura și ultima speranță pentru umanitate.” Propaganda a devenit virală din moment ce „oricine care este împotriva unei Noi Ordini Mondiale este eronat  înghițind minciunile dușmanului –sau este activ în serviciul puterii: Vechea Ordine Mondială.”

Acum, este cazul de a ne aminti cum anume a fost posibil. Cu mii de ani în urmă, cele mai violente evenimente au fost executate de ființe umane care au reprezentat acel insignifiant 1% – elita care a condus prin simplă forță brută. Inițial au avut pretenția de a fi războinici, dar au ajuns să fie cunoscuți apoi ca „regi“, ” împărați”, „cezari” etc

La un moment dat , mai apoi a apărut o nouă elită – elita religioasă. Aceştia erau niște vicleni manipulatori psihologici – înalți preoți, profeți, papi, șamani și guru – care au speriat oamenii cu vorbe despre viața de
apoi, demoni și zei supăraţi, îngeri răzbunători și așa mai departe. Au manipulat atât de bine, de eficient încât elita religioasă a domnit fie în nume propriu, fie mai des ca șefi consilieri ai regilor. Ei erau puterea din spatele tronului.
Elita religioasă a fost și este pe deplin calificată, cu expertiza necesară în compunerea poveștilor. Au fost și sunt genii psihologici care au tot știut ce fel de butoane să apese pentru a transforma oamenii în fanatici și maniaci.

După mai multe multe secole, o nouă elită a apărut … oamenii de afaceri. De la Revoluția Industrială, capitaliștii au condus lumea.În trecut, regii și preoții erau bogați, dar bogăția nu era ceea ce îi definea. În schimb, puterea lor regală sau religioasă era esența lor. De-a lungul timpului, ei au devenit din ce în ce mai dependenți de bancheri și de bogați pentru a-și finanța războaiele, palatele și stilul de viață.

Ca exemplu, treptat, oamenii cu bani ca cei de la General Motors sau Goldman Sachs au preluat de la preoți consilierea regilor şi preşedinţilor. În cele din urmă, banii au devenit mai importanți decât puterea regală și religioasă, iar banii s-au așezat pe tronurile puterii. Mulți dintre ei erau finanțatori tradiționali ai
lumii. Ei au practicat invariabil capitalismul prădător, mai degrabă decât cel productiv, deoarece nu aveau nici o stimă față de națiunile care îi găzduiau și erau foarte fericiţi să vadă că masele suferă (de vreme ce le-au privit ca pe niște antisemiți).

Sistemele politice sunt mult mai ușor de înțeles dacă sunt reduse la elementele fundamentale. Acestea sunt cel mai bine conturate în contextul a ceea ce ele implică pentru șansele tuturor celoralți, care au dreptul la Cursa Vieții în care suntem cu toți angajați.

Voi încheia aici, cu un scurt citat, pe deplin elocvent –„… cultul banilor a fost ridicat la nivel de religie. Poate că este singura religie reală – singura religie reală simțită –care ne este lăsată. Bani sunt ceea ce a fost Dumnezeu.” George Orwell

****************************************************************************************************

Pe finalul acestui episod, vă promit că voi continua „această călătorie” şi astfel interesul pentru subiect va fi dezvoltat. Cu speranţa că toate aceste lucruri nu vor fi trecute cu vederea, desconsiderate, iar prin acest demers jurnalistic coroborat cu aceste cunoștințe mai mult sau mai puțin vechiculate despre secretele, influența și puterea acestor malefici vor fi cunoscute iar dumneavoastră veți fi cei câştigați, vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Sursa foto : Illuminatiam,tappsgames.com,bl.uk

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro