Connect with us

Social

Curs antrenor personal pentru o profesie de viitor

Publicat

pe

curs antrenor personal - personal trainer

Pentru studii de succes, o scoala are nevoie de un feedback pozitiv, care da incredere unui potential cursant de a incepe un curs antrenor personal. Oamenii doresc sa vada in fata lor un antrenor personal optimist care sa fie gata sa se ocupe chiar si de cel mai pasiv ocupant al unui birou. Un instructor personal cu experienta este capabil sa gaseasca un echilibru intre bunavointa si rigoare, fara ca antrenamentul sa fie greu de facut. El este intotdeauna plin de energie si ii incarca si pe altii cu ea. Un antrenor personal bun se concentreaza pe comunicarea cu clientul, deoarece el stie sa asculte cu atentie, sa inteleaga emotiile altor persoane si, daca este necesar sa ii indrume.

Calitati importante

Antrenorul de fitness are nevoie de cunostinte in domeniul fiziologiei, anatomiei, biomecanicii. Pentru a fi antrenor personal, este necesar sa se ia in considerare nu numai dorintele clientului, ci si sanatatea sa. De asemenea, antrenorul personal ar trebui sa fie constient de noile tendinte de fitness si de noile tehnologii in domeniu.

Ideea unui stil de viata sanatos devine din ce in ce mai intarita in societate, iar odata cu aceasta numarul de sali de fitness creste. Un instructor personal de fitness poate lucra intr-un centru de fitness mare, precum si intr-o mica sala de gimnastica cu echipamentul necesar. De asemenea, poate deveni un antrenor personal si poate practica cursuri la domiciliu cu clientul sau.

Scoala de antrenori personali de fitness ofera o oportunitate unica de a finaliza cursuri de perfectionare in profesia de antrenor personal, precum si de a obtine o noua si actuala profesie de formator de fitness bazat pe cursuri de perfectionare. Cursurile de formare sunt acreditate de catre Ministerul Educatiei, si, prin urmare, dupa absolvire, se elibereaza atestate de libera practica. Nu conteaza daca esti cetatean roman sau de alta nationalitate, nu conteaza daca ai studii medii sau superioare – trebuie sa ai doar ciclul liceal finalizat si un curs in domeniul sportiv (spre exemplu un curs de instructor fitness), totul este sa iti placa sa devii antrenor personal de fitness.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Tot ce trebuie să știi despre lucrările de foraje puțuri. Prețuri. Durată. Poziționare.

Publicat

pe

foraje puturi

Ești din București, locuiești la curte și te gândești serios că opțiunea de forare a unui puț poate fi economică și practică, însă nu știi foarte bine ce presupune? Ai ajuns exact unde trebuie.

Înainte de a începe demersurile pentru forarea unui puț, e foarte important să iei în considerare doar angajarea unor specialist în domeniul de foraje puturi. Colaborarea cu o echipa care nu este formată din specialiști îți poate aduce mai multe daune și poate avea un efect negativ asupra pânzei freatice.

Iată câteva răspunsuri care te-ar putea ajuta atunci când te gândești serios să apelezi la opțiunile de foraje puturi pentru locuința ta.

Cât costă serviciile de foraje puturi Bucuresti?

Serviciile de foraje puturi depind de mai multe aspecte, așa că fiecare proiect este calculat individual, iar costul poate să difere. Tocmai de aceea se recomandă consultanța specializată înainte de realizarea putului propriu-zis. Firmele de foraje de pe piață au metode diferite de cotare a lucrărilor de forare, unii foratori vor face oferta de preț per metru forat, iar alții preferă să realizeze cotația de preț pentru gaura forată, instalatrea țevilor și a pietrișului mărgăritar pentru filtre. Atenție însă la prețul final, aceste cote nu reprezintă decât jumătate din lucrare. Foram-puturi.ro oferă consultanță gratuită și servicii de cea mai bună calitate pentru foraje puturi Bucuresti.

Cei mai importanți factori care pot influența prețul final al unei lucrări de forare sunt:

  • Geologia și hidrogeologia de la baza terenului;
  • Metoda de proiectare și construcție a puțului;
  • Condițiile locației propuse;
  • Cantitatea de apă cerută de dumneavoastră;
  • Modul de utilizare al apei propuse;
  • Nivelul apei și randamentul proiectat al puțului;
  • Tipul, marca și modelul pompei submersibile selectate;

Toate aceste detalii pot influența costul final al serviciilor de foraje puturi. Este important să discutați în prealabil cu un expert în domeniu tocmai pentru a vă putea forma o privire de ansamblu asupra acestui tip de lucrări. Țineți cont de faptul că o astfel de lucrare presupune mai multe etape: forarea propriu-zisă a puțului de apă, montarea instalației de pompare și a tratamentului pentru apă (acolo unde este necesar). De asemenea, cunoașterea unora dintre informațiile de mai sus poate fi un plus și poate grăbi și eficientiza demersurile de forare.

Cât durează o lucrare de foraje puturi Bucuresti?

La fel ca în cazul obținerii cotei de preț, durata realizării lucrării poate depinde de mai mulți factori cum ar fi adâncimea gurii sau tipul de materie geologică de sub stratul de suprafață al solului.

Un exemplu poate fi următorul: un foraj de 150mm forat la o adâncime de 60 de metri va dura aproximativ 1 până la 2 zile. Aproximativ aceeași durată poate fi estimată pentru a instala infrastructura de pompare și pentru a construi mini șantierul de foraj.

Care este cea mai bună variantă pentru poziționarea unui puț?

În principiu nu există reguli de poziționare a unui puț, însă trebuie să aveți în vedere mai multe aspecte de logistică pentru a începe să forați cât mai aproape de locul unde aveți nevoie de apă, în funcție de priorități și necesități. Este important ca lucrarea de forare să se facă la cel puțin 50m depărtare de fosa septică.

Este sigur să bei apă dintr-un puț forat?

În general consumarea apei din puț este sigură, atât timp cat au fost resprectate toate normele de construcție, începând cu tubulatura PVC, apoi filtrele etc..

Cu toate acestea, recomandăm întotdeauna efectuarea unei proceduri de testare a apei pentru a putea cunoaște în detaliu care este conținutul apei din puțul dumneavoastra.


În zona de foraje puturi Bucuresti, apa din primele două straturi de pânză freatică poate conține impurități cum ar fi nitrați sau alte substanțe. Tocmai de aceea se recomandă forarea la adâncimi mai mari de 80m pentru apa potabilă. 

Foram-puturi.ro oferă servicii în acest domeniu cu o experienta de peste un deceniu. Cere chiar acum o ofertă de la o echipă de profesioniști și află care sunt beneficiie forării unui puț!

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Filosoful și marele om de cultură român Andrei Pleșu se va retrage temporar din viața publică

Mihai Daniel

Publicat

pe

Andrei Pleșu se retrage temporar din viața publică. Într-un editorial publicat în Dilema Veche, scriitorul explică faptul că acesta este un gest de consecvenţă din partea sa, după ce a constatat că în cercetarea ştiinţifică în institutele de studii avansate a început să prevaleze corectitudinea politică.

Andrei Pleșu a anunțat într-un articol publicat în revista de cultură  Dilema veche că se retrage din viața publică. Domnia sa a aceentuat faptul că  simte că nu mai aparține timpului actual și e normal să „facă un pas înapoi”.

Marele om de cultură Andrei Pleșu și-a prezentat decizia plecând de la modul în care se oferă burse la Colegiul Noua Europă. Retragerea din spațiul public vine la puțin timp după cel mai mare dintre fii săi a fost implicat într-un dosar de trafic și consum de substanțe interzise.

În acest ultim articol publicat în „Dilema veche”, scriitorul și filosoful român realizează o imagine completă a societății și totodată are tăria de caracter de a deplânge faptul că în cercetarea științifică în institutele de studii avansate a început să prevaleze corectitudinea politică.

„Cu trecerea anilor, am constatat însă, din nefericire, că un alt tip de cenzură, mai subtilă și, întrucîtva, mai perfidă (pentru că avea manierele «libertății»), tindea să devină regula competițiilor pentru obținerea unui stagiu de cercetare în institutele de studii avansate. Simptomul «de demaraj» al «înnoirii» a fost decizia finanțatorilor de a stopa subvenționarea infrastructurii instituționale, mărginindu-se la subvenționarea proiectelor de studiu, cu deosebire a proiectelor «de actualitate», relevante geopolitic, «trendy» (minorități, gender etc.), «corecte», adică validate de ultimile cuceriri propagandistice, de ultimele «mode» planetare. Pe scurt, s-a decis finanțarea supei, dar nu a aragazului… Iar supa e recomandabil să fie conformă cu imperativele ideologice de ultimă oră. Consecințele acestei «rezonabile» manevre financiare nu au întîrziat să apară. Candidații la diferitele burse de cercetare au înțeles destul de repede că, pentru a avea succes, trebuie să se «orienteze» în funcție de context. Cu alte cuvinte, că alegerea temei trebuie să includă considerente de ordin «strategic»“, a scris Andrei Pleșu.

„Prin urmare, nu ne mai alegem liber întrebările, ci le preluăm, abil, din noua – rentabilă – morală universitară, bine hrănită de presa momentului, de revoluționara «corectitudine politică», de «problemele» zilei”, afirmă scriitorul.

În final, Andrei Pleșu anunță că se retrage din viața publică.

„Normal este ca, atunci cînd simți că nu mai aparții timpului tău, să faci un pas înapoi. Profit, așadar, de ocazie, pentru a renunța – cel puțin deocamdată – la orice prestație publică (articole, interviuri, conferințe, colocvii etc.). Păstrez doar rubrica de la Dilema veche, din loialitate față de un proiect la care am pus umărul. Decizia mea e un minim semn de consecvență, pentru care apelez la înțelegerea cititorilor mei, cîți vor mai fi fiind…”, încheie Andrei Pleșu.

 

Sursa foto : Clujul Cultural

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai , redactor șef al platformei media independente Criteriul Național

 

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Social

Arcada de baloane nelipsita de la petrecere

Publicat

pe

V-ati intrebat vreodata cum puteti transforma  orice eveniment intr-o experienta fantastica? Prin ce modalitate puteti face ca o petrecere sa se transforme intr-un adevarat succes? Secretul consta in baloane. Pot fi din latex sau din folie, albe sau colorate, sub forma de litere, cifre sau figurine, important este ca ele sa fie acolo, caci cu siguranta nu ar trebui sa lipseasca. Baloanele stiu cum sa se incadreze in orice context: majorat, absolvire, nunta, botez, casa noua, evenimente culturale sau sportive, lansare de produs si orice fel de petrecere.

Arcadele din baloane sunt un plus extraordinar pentru orice petrecere sau eveniment. Ele par impresionante fiind aranjamente destul de complexe, dar de fapt sunt destul de simple de facut. Puteti crea o arcada din baloane simple, din latex sau chiar si din baloane cu heliu. Puteti chiar realiza o arcada din baloane inscriptionate, in functie de tipul de eveniment sau tematica acestuia sau puteti opta pentru montarea unei arcade din baloane direct pe perete, pentru a va impresiona placut oaspetii.

Realizarea unei arcade din baloane este destul de simplu doar prin utilizarea tevilor de PVC de lungimea si inaltimea pe care doriti ca arcul sa fie. De asemenea, puteti cumpara un kit special pentru a realiza arcada chiar din magazin si sa utilizati rama de sarma de acolo. Si aceasta este o varianta.

Aveti nevoie sa fixati pe pozitie capetele arcului si o putei face prin introducerea acestora intr-o galeata plina cu pietris sau nisip. Urmeaza apoi factorul principal al arcadei, respectiv baloanele.  Umflati patru baloane cu o pompa pentru umflat baloanele, fiecare balon la aceeasi dimensiune, daca este posibil. Utilizati o pompa obisnuita pentru aceasta metoda, nu o butelie de heliu.

Legati doua baloane impreuna cu cozile intr-un nod dublu. Repetati acest pas pentru celelalte doua baloane. Ar trebui sa aveti acum doua perechi de baloane. Rotiti perechile de baloane impreuna pentru a crea o forma de trifoi. Plasati primul set de baloane peste cel de-al doilea intr-o forma incrucisata. Trageti cele doua baloane de jos in sus. Trageti pe partea stanga spre dreapta si pe cea din dreapta spre stanga. Veti avea ceva care arata ca un trifoi cu patru frunze.  Alternativ, puteti lega baloanele impreuna intr-o forma incrucisata legandu-le cu ata. Asezati sau rasuciti baloanele pe bara de PVC. Trageti trifoiul format din baloane pe bara. Asigurati-va ca bara se sprijina pe nod in mijlocul trifoiului. Rotiti cele doua baloane adiacente impreuna astfel incat sa se inchida in fata barii.               De asemenea, puteti fixa baloanele cu snur sau panglica colorata.Repetati procesul de cate 4 baloane pentru a face mai multe randuri. Daca credeti ca va veti descurca puteti sa umflati si cate 8 baloane odata. Rasuciti-le in seturi, apoi rasuciti seturile impreuna pentru a face un trifoi. Glisati trifoiul pe bara, chiar deasupra randului de jos al baloanelor, si fixati-l. Continuati sa faceti acest lucru pana cand bara este completa.               Puteti utiliza toate baloanele in aceeasi culoare sau puteti alterna culorile. Si astfel se poate realiza, cu usurinta, o arcada din baloane. Extrem de simplu!

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro