Rafturi care tin o viata

0
85

80 de ani a trait bunicul si era foarte priceput. Era tipul de barbat care stia sa faca un gard, sa repare rafturile din beci, sa puna o coada la furca sau la coasa, dar si sa schimbe un bec, sa ciopleasca o grinda sau sa faca un cotet sau un hambar.
La tara asa se obisnuieste, iar baietii sunt invatati de mici sa manuiasca dalta si tesla sau ciocanul, dupa cum orice fata de maritat face sarmale, friptura, cozonaci, coliva, pune muraturi si pregateste carnea de porc pentru iarna, ba chiar da cu var.
Muncind neintrerupt de cele mai multe ori in aer liber, oamenii de la tara se mentin mult timp sanatosi si in putere si in mod exceptional, in cazul unor accidente sau excese, nu se mai ridica din pat.


In aceste conditii, bunicul meu, la 79 de ani si cateva luni ne schimba rafturile de lemn rupte din beci cu unele din scandura de stejar.
Eu eram ucenica lui si il ajutam, atat cat poate un copil sa ajute un adult. Imi placea sa ma uit la oameni cum muncesc si sa le apreciez priceperea. Intrau greu cuiele in scandura tare ca piatra a stejarului. Ca sa faciliteze prinderea in cuie a scandurilor bunicul baga cuiele in unsoare.
-Rafturile acelea va vor tine toata viata, a spus bunicul in timp ce se chinuia sa fixeze un cui. Nu este lemn mai tare ca lemnul de stejar. Voi muri eu, dar iti vei aduce aminte, cand vei pune mere sau cartori pe ele sau cand vei lua legume si fructe de pe ele.

M-au intristat vorbele lui. Cand imi vorbea cineva de propria sa moarte suna a tradare. Era ca si cum ar fi vrut sa plece si sa ma lase.
Dar bunicul simtea ca i se apropie sfarsitul. Asa se explica oboseala lui si faptul ca era atat de slab, incat l-ar fi dat jos si o adiere de vant.
Rafturile din scandura de stejar nu au tinut mai mult de 6 luni. Mai intai s-au innegrit de umezeala, apoi au inceput sa se macine de carii, pana au cedat sub greutate si s-au rupt.
In compensatie, au aparut rafturi care tin toata viata, rafturi metalice second hand din magazinul Storeexpert.ro.

Le-am pus dupa plecarea bunicului in lumea celor drepti si le avem si acum. Facute din metal antioxidant, ele nu si-au schimbat deloc aspectul si rezista. De cand le avem, nu ne-am mai trezit niciodata cu toata merele gramada jos sa experimentam amaraciunea ca le-am cules cu mana si s-au batut fiindca s-au rupt rafturile. Dupa fiecare golire, le curatam cu detergent sa fie curate, fiindca acest lucru este posibil. Pe cele din lemn trebuia sa punem hartie ca sucul de mere sau partile putrede din acestea sa nu intre in scanduri.
Rafturile care tin o viata nu costa mult si se obtin fara efort, plasand comanda pe Storeexpert.ro. In cazul in care doriti ca masuratorile sa fie sigure, puteti solicita proiectarea si masuratorile, iar pentru asta, un tehnician cu experienta va sosi la adresa indicata.

Noi colaboram cu ei si pentru spatiile de depozitare de la ferma pe care o detinem si suntem foarte multumiti. Pe site-ul lor am gasit si constructiile metalice de care aveam nevoie, dar si utilaje pentru manipularea produselor.
Fiecare antreprenor isi poate gasi spatiul de depozitare de care are nevoie in acest magazin, fiindca gama variata de rafturi metalice corespunde oricarei dorinte si nevoi. Magazinul ajusteaza si preturile buzunarului fiecarui client, nu numai produsele. Poti comanda rafturi metalice noi, la un pret mai mare, dar ai satisfactia ca nu au mai fost folosite inaintea ta. Daca finantele nu iti permit acest tip de orgoliu, comanzi rafturi metalice second-hand, cu nimic mai prejos decat primele. Posibilitatile de achizitie nu s-au epuizat, fiindca exista rafturi care se inchiriaza si care se dau in leasing, cu posibilitatea achitarii primelor rate la momentul ales de cumparator.

Magazinul de rafturi metalice, constructii metalice si utilaje prezentat mai sus este unul dintre cele mai bune si aprovizionate de pe piata de profil din tara, iar incepand cu primavara primeste comenzi carora abia le mai face fata. Acum este vremea montarii rafturilor si punerii la punct a spatiilor de depozitare. Vara si toamna este deja prea ta

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here