Connect with us
https://www.nationalul.ro/wp-content/uploads/2019/07/untold-facebook.jpg

Life

Regenerare filtru de particule Bucuresti- eficienta maxima la preturi fara concurenta

Publicat

pe

Daca aveti nevoie de serviciul de regenerare filtru particule Bucuresti apelati cu toata increderea la specialistii de la Soft Auto si veti avea parte de un real ajutor. Este bine de stiut ca toate automobilele diesel moderne, sunt echipate cu un filtru de particule. Aceste masini elimina anumite particule care se pot vedea cu ochiul liber atunci cand o masina diesel accelereaza si scoate fum negru.

Filtrul de particule si diagnoza auto joaca un rol important, pentru ca acesta este de fapt un sistem de filtrare al gazelor de evacuare absolut necesar pentru un motor diesel. Filtrul functioneaza ca un catalizator, insa este vorba despre particule mai mari, de aceea apar deseori probleme mai complexe la autoturismele diesel. Este indicat sa verificati in mod periodic acest filtru deoarece la un moment dat se poate infunda si gazele de evacuare nu mai pot fi eliminate, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de serviciul de regenerare filtru de particule Bucuresti.

Aceasta defectiune poate fi usor depistata in urma unei inspectii amanuntite. Daca sistemul de bird va semnaleaza aceasta alarma trebuie sa luati masuri imediate si sa ajungeti la service. Daca nu este un service in apropiere nu trebuie sa treceti neobservata acesta defectiune ci este indicat sa porniti la drum intins pentru a da posibilitatea filtrului sa se regenereze. In cazul in care trebuie inlocuit trebuie sa apelati la ajutor specializat pentru a remedia problema cat mai repede posibil. In caz contrar autoturismul dumneavoastra va intra pe avarii si veti observa ca va avea un consum extrem de mare de motorina.

Acum aveti toate motivele pentru care sa apelati cu incredere site-ul https://soft-auto-bucuresti.ro/ si sa colabroati cu cei mai buni specialisti in domeniu pentru regenerare filtru de particule Bucuresti si diagnoza auto. Veti fi placut placut surprinsi de faptul ca la atelier sunteti intampinati de o echipa profesionista care se ocupa in mod eficient de regenerarea filtrului daca acesta nu si-a pierdut proprietatiile necesare de filtrare a gazelor cancerigene. Daca acesta nu mai functioneaza in parametrii normali se va recurge imediat la inlocuirea acestuia.

Cert este faptul ca la Soft Auto Bucuresti gasiti cea mai buna solutie de remediere a defectiunii si sunteti tratati cu maxima recunostinta si respect, pentru ca toti clientii ocupa un loc extrem de important pentru aceasta echipa de profesionisti. Cu o vechime vasta in domeniu si o experienta pe masura acest service reprezinta alegerea optima pentru indepartarea rapida chiar si a problemelor de mare complexitate si pentru a reda deplina functionalitate a autoturismului dumneavoastra. Nu mai stati pe ganduri si vizitati chiar acum acest magazin online pentru a cere ajutorul specialistilor care raspund cu promptitudine solicitarilor tuturor clientilor.

 

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Life

Medicii cred că vasele sangvine imprimate 3D pot ajuta la tratarea bolilor cardiovasculare

Publicat

pe

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalităţii premature, atât în România, cât și la nivel european – peste 50% din totalul deceselor înregistrate. Din acest motiv cercetătorii sunt în căutarea  soluțiilor de salvare a pacienților și metodelor de reducere a numărului celor care au inima frântă, la propriu. Se pare că noile tehnologii ar putea îmbunătăți situația. Oamenii de știință de la Universitatea Carnegie Mellon (SUA), departamentul BEMSE (în limba engleză: Biomedical Engineering and Materials Science and Engineering Department), au imprimat vase sangvine artificiale la o imprimantă 3D.

Tehnologia 3D de imprimare permite crearea obiectelor din plastic sau metal, dar structurile biologice, cum ar fi inima sau vasele, necesită materiale speciale moi. Aceasta era o problemă considerabilă pentru tipărirea tridimensională tradițională, deoarece baza pentru aplicarea următorului strat de material ar trebui să fie stratul anterior. Colagenul, fibrina și alte materiale folosite în medicină, cedează sub propria lor greutate, atunci când sunt utilizate în imprimarea 3D. Totuși oamenii de știință au găsit o modalitate de a rezolva această problemă, folosind ca materie un gel special pe bază de microparticule de gelatină. Acest material biocompatibil, cu rezistență mecanică mică, rămâne suficient de dens pentru a împiedica răspândirea straturilor imprimate. Ca șablon, imagini 3D detaliate ale vaselor și inimii au fost obținute utilizând imagistica prin rezonanță magnetică. Experimentele au fost realizate într-un mediu steril, iar în procesul de imprimare polizaharida a fost transformată în gelatină. Imprimarea a fost efectuată la o temperatură de la 4 până la 22 °C, astfel încât gelul să nu se topească. Apoi, temperatura a fost ridicată la 37 °C, ceea ce nu distruge obiectul imprimat și nu dăunează celulelor vii, dar face ușoară eliminarea matricei de gelatină. Acum cercetatorii intenționează să injecteze celule vii în structuri tipărite, pentru a forma țesut muscular și pentru a crea o inimă artificială „vie”.

În alt colț al lumii, cercetătorii de la Institutul Fraunhofer de inginerie interfacială și biotehnologii au lucrat mult timp la crearea țesuturilor și organelor în laborator. La fel ca și americanii, savanții germani au folosit noile tehnologii și materiale pentru a crea vase de sânge artificiale. În 2009, când și-au început proiectul, părea aproape imposibil să se construiască structuri cum ar fi vase capilare, care sunt foarte mici și complexe, în special ramurile lor și spațiile dintre ele. Dar oamenii de știință au reușit să creeze microstructuri ale unui biomaterial, combinând două metode diferite: tehnologia de tipărire 3D și polimerizarea multiphoton.

Imprimanta cu jet de cerneală 3D poate crea foarte rapid corpuri solide tridimensionale din diverse materiale. Acest lucru permite deja crearea de microstructuri, însă tehnologiile 3D de imprimare sunt încă prea imprecise pentru structurile subțiri ale vaselor capilare. Prin urmare, cercetătorii au decis să combine această tehnologie cu polimerizarea cu doi fotoni. Un efect scurt, dar intens al impulsurilor laser asupra materialului stimulează moleculele într-o zonă foarte mică, unde acestea „se împletesc” și materialul devine elastic. Astfel, sunt create structuri elastice de înaltă precizie  conform modelelor 3D.

Pentru a produce corpuri elastice tridimensionale este necesar materialul potrivit. Din acest motiv, cercetătorii au folosit vopsele speciale. Vasele de sânge trebuie să fie flexibile și rezistente și să interacționeze cu țesutul natural. În acest scop, vasele sintetice sunt create cu o structură pe care celulele vii o pot consolida. Oamenii de știință germani au integrat biomolecule modificate – cum ar fi heparina și peptidele – în pereții vaselor artificiale. De asemenea, ei au dezvoltat cerneluri din materiale hibride care conțin de la bun început un amestec de polimeri sintetici și biomolecule. La a doua etapă, celulele endoteliale, care formează stratul interior al peretelui fiecărui vas, sunt atașate la sistemul de tuburi artificiale. „Căptușeala este importantă pentru a se asigura că componentele sanguine nu se lipesc de pereți, ci sunt transportate mai departe”, a spus managerul de proiect Günther Tovar. Ca rezultat, vasul funcționează exact ca omologul său natural din celule vii.

Dezvoltatorii sunt siguri că imprimarea 3D a vaselor sangvine va fi o revoluție, dar spun că mai au nevoie de timp, pentru a adapta tehnologia la practica medicinală.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Despre repatrieri numai de bine

Publicat

pe

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa de acesta sacra misiune si familiilor care recurg la aceste servicii pentru a-si aduce in tara decedatii.

Repatriere inseamna implicare fizica si emotionala, omenie si multa munca, empatie, respect, realizarea la termen si la superlativ a tuturor sarcinilor.

Ele debuteaza cu telefonul dat de cei care au suferit o pierdere greu de suportat. Se simt singuri, sunt disperati ca omul drag a murit departe si ei nu i-au fost aproape sa il tina de mana,  sa il incurajeze, sa ii inchida ochii si sa ii aprinda o lumanare si ar dori sa compenseze cumva acesta lipsa.

Ei vor sa poata mangaia un sicriu, sa stie trupul neinsufletit aproape, sa isi exprime respectul si recunostinta la catafalc, sa aiba un mormant in fata caruia sa isi descarce sufletul.

Multe dintre firmele de servicii funerare care asigura repatrieri, raspund la telefon non stop, fiindca sunt gata oricand sa ajute.

Apartinatorul simte ca isi descarca sufletul, stand de vorba cu agentul funerar, mai ales ca acesta are experienta necesara si stie sa asculte, fara sa intrerupa si sa incurajeze. Sigur, moartea cuiva apropiat este cumplit de grea, dar au patit-o si altii inaintea noastra si vor mai suferi si altii, de aceea trebuie sa ne calim, fiindca mortii au nevoie de actiunea si de stapanirea noastra.

Si ce am putea mai mult sa facem, decat sa solicitam unei firme cu experienta sa se ocupe de tot?

Sa nu credeti ca echipa din Romania se deplaseza in Spania, Grecia, Franta sau Italia, ci echipa din statele respective este pregatita si la un semn venit din tara demareaza actiunile de pregatire a corpului neinsufletit pentru repatriere.

Cand masina plecata din Romania sa preia sicriul soseste, totul va fi gata.

De ce trebuie sa privim cu respect si recunostinta munca unei echipe de la servicii funerare?

  1. Fiindca muncesc din greu ca noi sa ne linistim si sa-l primim pe cel drag. Alearga ca albinele si isi impart judicios sarcinile ca repatrierea sa nu intarzie. In timp ce unii iau in primire trupul neinsufletit si ii acorda toata atentia necesara, altii se ocupa de dosarul ce trebuie sa insoteasca transportul funerar si de pregatirea masinii care straluceste de curatenie de cate ori  primeste sicriul sa il aduca in tara.

2. Actioneaza cu respect fata de familia indurerata si fata de decedat. Decedatul este pregatit atent, imbalsamarea asigura conservarea pana la 10 zile.  Termenele sunt respectate, fiindca se munceste sustinut, ordonat, responsabil.

  1. Interventia lor este salutara aducerii in tara a romanilor care mor departe, fiindca sunt state care nu incredinteaza trupul neinsufletit, decat firmelor de pompe funebre specializate in repatrieri.

Si cum ar putea proceda altfel, daca sicriele speciale nu se gasesc decat in stocul firmelor respective si in plus numai specialistii cunosc legislatia funerara internationala?

Despre repatrieri numai de bine. Cinste cui le asigura si cinste cui le solicita, fiindca grija fata de morti si fata de mormintele lor definesc un  caracter nobil.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Life

In ce consta o nunta traditional romaneasca?

Publicat

pe

set tematic nunta traditionala

Nunta la romani este fastuasa, cu muzica vesela de petrecere, cu rude, prieteni si cunostinte ce trebuie sa se distreze, sa chiuie si sa danseze toata noaptea. Pe langa toate acestea nunta este reprezentata de obiceiuri si traditii ce trebuie respectate atat de miri, cat si de nuntasi.

Ce obiceiuri si traditii sunt inainte de nunta?

Petitul miresei
Baiatul trebuie sa se duca la parintii fetei, impreuna cu parintii lui sau in unele zone singur, pentru a o cere de sotie. In momentul in care primeste binecuvantarea acesta o poate cere, oficial, pe aleasa inimii si sa ii ofere inelul de logodna.

Alegerea nasilor
Perechea de miri trebuie sa aleaga cu grija nasii, deoarece acestia au un rol important in sfatuirea si indrumarea viitoarei familii (nasii numindu-se si a doua pereche de parinti sau parinti spirituali). Viitorii miri trebuie sa mearga cu plocon la perechea de nasi aleasa. Iar nasii vor trebui sa de-a darul cel mai mare, sa plateasca voalul miresei, lumanarile si preotul.

Pregatirea costumele traditional populare
Acestea difera de la o zona la alta. Cele mai accesorizate si mai fastuase costume le au miresele din Maramures cu ale lor coroane si brauri cusute de mana, dar si celelalte zone au costume populare care mai de care mai frumoase si deosebite.

Obiceiuri si traditii in timpul nuntii:

Mirele va fi gatit, barbierit si aranjat de un cavaler de onoare, acest obicei reprezentand trecerea de la baiat la barbat. Mai apoi mirele trebuie sa se duca la casa nasilor cu alai si muzica (in functie de zona) pentru a-i lua si a merge la casa miresei.
Mirele are datoria de a duce buchet de flori, atat miresei, cat si nasei.

Odata ajunsi la casa miresei, alaiul si mirele sunt primiti cu bucate si vin, iar nasa trebuie sa o ajute pe mireasa la gatit si accesorizat. In timpul gatitului mireasa nu va fi vazuta de mire si i se va canta bine cunoscuta melodie “Ia-ti mireasa ziua buna”. Dupa gatit, nasa trebuie sa rupa o turta, din coca dulce (Turta miresei) si sa o imparta cu cei prezenti, mireasa impreuna cu domnisoarele de onoare vor prinde in piept cocarde, apoi cu totii vor face o hora (Hora miresei), iar la final mirii impreuna cu nasii si alaiul vor pleca spre Biserica.

La Biserica totul devine solemn. Lumanarile vor fi aprinse, mirii vor primi coroane de cununie si cu totii vor asculta slujba tinuta de preot. Aceasta slujba ii va uni pe cei doi pana la moarte.

Dupa slujba se merge la restaurant unde vor fi respectate alte traditii si obiceiuri: primul dans al mirilor, dezgatitul miresei si aruncarea buchetului, aruncarea cocardei mirelui sau a jartelei miresei, jucarea miresei si a voalului.

Pe langa cele mentionate mai sus, fiecare zona are obiceiuri si traditii ce inca sunt respectate din generatie in generatie.

Pentru seturi de produse pentru nunta cu motive traditionale va recomandam sa accesati Invitatiicreative.com.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro