Pierre Dukan si Dieta Celebra de Slabit

0
306
dieta-dukan-uncorpsanatos

Fiind dezvoltata de medicul nutritionist Pierre Dukan, aceasta dieta a deventi cunoscuta abia din anul 2000, ea fiind publicata in cartea care a devenit la scurt timp best seller in Franta. Dieta a devenit cunoscuta datorita lui Jennifer Lopez care a urmat aceasta cura si s-a bucurat de rezultatele spectaculoase pe care le-a obtinut datorita ei.

Dieta este caracterizata prin trei particularitati importante, aceste particularitati fiind si motivul pentru care oamenii o indragesc atat de mult. In primul rand, dieta Dukan nu merge pe infometare, acest lucru fiind pe placul tuturor persoanelor. Persoanele vor putea manca pe saturate alimentele care fac parte din categoria permisa. Organismul nu va fi astfel chinuit de foame pe parcursul dietei.

Un alt motiv pentru care Dieta Dukan este apreciata este ca aceasta se poate adapta in functie de nevoile voastre si anume de numarul de kilograme pe care vreti sa-l dati jos. In functie de targetul impus, dieta va fi caracterizata prin patru faze. Efectul de yo-yo este eliminat in cazul acestei diete, ea impiedicand reacumularea tesutul adipos dupa perioada in care o tineti.

Faza de atac a dietei va declansa un boost in procesul de slabite, ea avand intre 1 si 10 zile. Veti putea slabi pana la 5 kg. In aceasta perioada mesele vor fi alcatuite din carne slaba de vitel sau de iepure. Se mai poate consuma carne alba de pui sau de curcan, peste, indiferent daca acesta este slab sau gras, organe de animal, oua, dar in limita a doua pe zi, mezeluri slabe, produse lactate, precum si tarate de ovaz.

A doua faza este cea de Croaziera, regimul caracteristic fiind cel combinat de proteine si legume. Puteti consuma orice legume, mai putin mazare, fasolee, orez si porumb. Leguminoasele pot fi integrate in stare naturala, crude sau preparate termic. Aceasta faza poate dura pana la maximum 10 zile. Faza de Consolidare este considerata a fi cea mai importanta faza din dieta. Aceasta faza are o durata relativ fixa si anume pentru fiecare kilogram pierdut va trebui sa aveti parte de o faza de consolidare. Urmand aceasta dieta vei descoperi cum sa slabesti sanatos si eficient.

Ultima faza este Stabilizarea. Singura regula de urmat in aceasta faza este ca joia ar trebui sa fie o zi dedicata proteinelor pure. Consumati in fiecare zi doua-trei linguri de ovaz. Acordati si o atentie sporita miscarii fizice moderate. Veti reusi sa aveti parte de un tonus muscular optim si va veti simti extrem de bine.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here