Ce este un site web si la care sunt principalele caracteristici ale lui?

0
314
creare site web

   Internetul este peste tot in jurul nostru, de aceea inainte de creare site web, trebuie sa se inteleaga foarte bine care este scopul unui site web, cum este realizat si ce reprezinta acesta.

   Notiunea de site web reprezinta un grup de pagini web multimedia, care sunt accesibile pe internet oricui si care are o tema anume, iar toate acestea sunt conectate intre ele prin intermediul hyperlink-urilor.

  Ansamblul de fisiere interconectate formeaza un site web, iar daca la inceput acesta continea doar text si link-uri, in zilele noastre acestea contin texte formatate, imagini, animatii si link-uri. De asemenea, sunt utilizate script-uri in diverse limbaje de programare, prelucrari ale unor baze de date si diverse automatizari.

  Atunci cand iti doresti sa optezi pentru creare site web trebuie sa ai in vedere daca vei dori un site de prezentare, blog, un magazin sau catalog online, un forum sau o enciclopedie.

Care este structura unui site?

   Prima pagina a unui site poarta numele de Homepage si se poate spune ca de aici porneste structura unui site web, ca mai apoi aceasta sa se ramifice in sectiuni si subsectiuni si pagini de continut.

   Paginile de continut pot fi de doua feluri, fie statice, cu continut  fix sau dinamice, a caror continut este generat automat.

  Un site web poate fi creat fie cu ajutorul tutorialelor, a informatiilor de pe internet si a unor cunostinte minime in domeniul calculatoarelor, dar se poate apela si la specialisti ai unor firme de web design, care se pot ocupa de creare site web in cele mai bune conditii.

  Site-ul web trebuie sa fie administrat de catre webmaster, acesta ocupandu-se cu intretinerea si actualizarea permanenta a site-ului. Atunci cand alegem un webmaster, trebuie sa stim daca suntem capabili sa ne ocupam singuri de site sau este nevoie sa se apeleze la serviciile unor specialisti. 

   Site-ul web poate fi insa actualizat automat cu ajutorul unor baze de date sau paginile acestuia poate fi create dinamic. Click aici pentru mai multe detalii despre crearea unui site web profesional si complex.

Care sunt principalele caracteristici ale unui site web?

 

   Este foarte important sa se tina cont de anumite aspecte, inainte de creare site web, astfel incat acesta sa ne poata oferi noua si clientilor ceea ce ne dorim.

   Printre aspectele de care trebuie sa se tina cont, trebuie sa specific:

  • Designul: site-ul trebuie sa fie adaptat tendintelor vremii respective sau trebuie mereu actualizat pentru a atrage atentia clientilor
  • Grafica: este necesar sa se opteze pentru o grafica simpla, dar suficient de deosebita pentru a atrage atentia.
  • Continutul: acesta trebuie sa fie valoros si sa ofere informatii utile si importante celor care acceseaza site-ul
  • Lizibilitatea: este foarte important si chiar esential ca paginile si continutul acestora sa fie usor de citit si de inteles.
  • Conexiunile: este important ca atunci cand sunt utilizate link-uri inserate in pagini, acestea trebuie sa fie verificate astfel incat conexiunile sa fie corecte si valide.
  • Optimizarea: Atunci cand de ocupam de creare site web, trebuie sa avem grija legat de optimizarea site-ului, caci este un lucru esential inainte de lansarea site-ului in mediul online.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here