Cum functioneaza semineele clasice?

0
143

Astazi, functiile semineului sunt impartite si oarecum modificate. Totusi, semineele clasice au proprietati relevante pentru incalzirea aerului din incapere si reprezinta o sursa de caldura. Semineul functioneaza ca un supliment care poate incalzi rapid o camera mica. Unele modele de seminee clasice nu urmaresc acest obiectiv deloc. Ele sunt create pentru a crea design in incapere, subliniind originalitatea stilului. Flacara unor asemenea seminee, naturale sau artificiale, poate crea doar o atmosfera de calm si confort. Este confortabil sa petreci serile in familie, intalniri romantice sau relaxare dupa o zi obositoare in fata semineului clasic.

 

Atunci cand alegi un semineu clasic ar trebui sa tii cont de motivul  principal pentru care il cumperi. Semineul clasic ar trebui sa fie ales in functie de ceea ce trebuie sa indeplineasca, de decor sau ca o sursa de incalzire. Desi nu sunt excluse optiunile de seminee clasice care au calitati excelente ale sursei de caldura si in acelasi timp, ca rol decorativ, fiind unul dintre cele mai populare stiluri de design.

Seminee clasice – combustibil de ardere

 

Absolut orice semineu consuma combustibil. Legea conservarii energiei functioneaza in orice domeniu tehnic. Astfel, ar trebui sa tii cont de valoarea calorica, dozajul combustibilului, caracteristicile de proiectare ale insertiei vetrei. La exterior semineele clasice pot fi identice, insa ca structura interna pot sa difere semnificativ. In functie de clasificare, semineele clasice pot fi impartite in mai multe grupe.

Seminee clasice – Clasificare

 

Seminee clasice pe lemn. Aceste dispozitive sunt considerate clasice , deoarece primele seminee, au functionat pe lemn. Astazi, exista cateva alternative mai profitabile, insa sunt si persoane care nu refuza ideea de a crea un semineu cu ardere pe lemn. Singurul dezavantaj semnificativ este ca nu pot fi montate decat in casele de la curte. Semineele cu arderea lemnului sunt potrivite doar pentru casa, deoarece amenajarea sa in apartament se confrunta cu o serie de obstacole.

 

Seminee clasice pe gaz. Gazul natural sau gazul imbuteliat ofera cantitati mari de energie utila. Ca un tip de combustibil, gazul este o competitie excelenta pentru lemnul de foc, datorita costului redus si disponibilitatii sale. Firebox-ul unui semineu cu gaze are un dispozitiv distinctiv – un arzator prin care gazul este introdus in camera. Semineele pe gaz reprezinta o optiune excelenta pentru un apartament. Intr-o casa de la tara este dificil de instalat un asemenea semineu, deoarece nu exista intotdeauna o retea de gaze. O alternativa poate fi gazul imbuteliat. Dezavantajul este ca in timpul instalarii este necesar sa se utilizeze serviciile companiilor competente si sa se obtina avizele autoritatilor de reglementare.

 

Seminee clasice pe peleti. Peletii din lemn sunt folositi ca material de ardere. Peletii sunt depozitati intr-un container special si introdusi in cuptor cu ajutorul unui snec. Dozajul este ajustat astfel incat utilizatorul sa nu intervina in timpul utilizarii.

 

Un factor  important inainte de a cumpara un semineu este de a determina locul in care se afla. Toate camerele au caracteristici proprii, fiind camere spatioase sau camere de zi mici, camere partial separate sau camera din casele de tara. Pentru toate cazurile, exista un anumit tip de semineu si o anumita instalare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here