De ce sa investesti intr-o centrala pe peleti?

0
732

In societatea moderna actuala, din ce in ce mai multi gospodari care locuiesc in mediul rural aleg ca si mod de incalzire centralele pe peleti. Acest combustibil este foarte ieftin, eficient si prietenos cu mediul inconjurator. Peletii vor asigura o ardere curata si eficienta, satisfacand nevoia de incalzire a proprietarilor. Este destul de dificila alegerea si instalarea unei centrale cu ardere pe baza de peleti, deoarece utilizatorii trebuie sa tina cont de mai multe lucruri.

Peletii sunt o sursa de energie eficienta din toate punctele de vedere

Centralele pe peleti reprezinta o alegere foarte buna, deoarece sunt in conformitate cu cerintele si exigentele clientilor, dar si prevederile legate de protejarea mediului inconjurator. Daca fumul din lemn poate contine compusi chimici, inclusiv oxizi de azot, monoxid de carbon, precum si gaze organice si pulberi in suspensie, cu efecte negative asupra sanatatii, fumul degajat de peleti este mai putin periculos si nu contribuie la poluarea aerului.

Sistemele noi de incalzire care folosesc combustibil solid sunt modernizate in asa fel incat gradul de poluare sa fie mic. Pentru siguranta si maximizarea eficientei, utilizatorii trebuie sa aiba in vedere instalarea profesionala a aparatului de ardere pe baza de peleti. Practic, numai profesionistii se pot ocupa de instalarea centralei pe baza de peleti.

Tipuri de aparate ideale pentru arderea peletilor

Nu numai centralele pe baza de peleti sunt ideale pentru arderea acestui tip de combustibil solid, ci si semineul. Semineul este o instalatie de incalzire care accepta atat lemne, cat si peleti. Studiile arata ca instalarea corecta a unui semineu se va face tinand cont si de posibilitatea folosirii peletilor. Unele seminee moderne au o eficienta asemanatoare cu centralele pe lemne si au chiar si emisii scazute, fiind proiectate numai pentru imaginea atractiva si designul elegant.

Sobele catalitice din lemn, boilerele centralizate si arzatoarele cu combustie avansata sunt ideale pentru arderea lemnului si a peletilor deopotriva. Insa centralele pe baza de peleti sunt extrem de apreciate pentru capacitatea lor de a arde peleti compacti, realizati din lemn sau din alte materiale organice, fiind mult mai convenabile pentru incalzire decat sobele obisnuite sau chiar pentru seminee, cu o putere si o eficienta de combustie mai mare si o poluare a aerului mai mica.

De fapt, centralele pe peleti reprezinta un mod curat de ardere a combustibililor solizi. Acestea nu necesita mai multe alimentari pe zi. In functie de capacitatea lor, centralele pe peleti au nevoie chiar si numai de o incarcare la cateva zile. Acestea ard combustibilul complet, depunerile de fum sunt minime, trebuie curatate in mod frecvent, insa au nevoie de energie electrica.

Pentru o buna functionare a centralei pe peleti, este nevoie si de intretinerea acesteia in mod regulat, de solicitarea inspectiei unor specialisti certificati, care sa analizeze sistemul de ardere a lemnului. In plus, curatarea periodica a centralei pe baza de peleti este foarte importanta si pentru sanatatea si siguranta utilizatorilor. Este, de asemenea, foarte important ca utilizatorii sa respecte instructiunile privind functionarea si intretinerea centralei si sa aleaga cea mai buna varianta de peleti de pe piata, reprezentata de oferta King Pellet.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here