Avantajele si dezavantajele tapetului

0
503

Te gandesti sa folosesti tapet pentru obtinerea unor pereti foarte frumosi? Alegerea poate sa fie cat se poate de inteligenta, atata vreme cat alegi corect tipul de tapet pe care il vei folosi, il montezi corect si stii la ce sa te astepti. Tapetul vine cu o serie de avantaje, dar si cu dezavantaje pentru care este bine sa fii pregatit.

Care sunt principalele avantaje ale tapetului?

  1. Poate fi pus oriunde. Poti pune tapet pe orice tip de perete, fie ca este din chirpici, din beton, tencuiala, caramida sau panouri prefabricate. Practic, atunci cand nu ai alte solutii, tapetul este o varianta foarte buna.
  2. Te ajuta sa maschezi defectele peretilor. Daca ai crapaturi in pereti, tapetul este una dintre cele mai bune variante cu care le poti ascunde. Evident, cel mai bine este sa le repari si abia apoi sa le acoperi din punct de vedere estetic.
  3. Se aplica foarte usor. Spre deosebire de zugravit, tapetul se aplica foarte usor. Il poti aplica singur, atata vreme cat esti foarte atent la micile detalii.
  4. Este usor de intretinut. IN functie de materialul din care este realizat tapetul poate sa fie curatat fie cu o carpa umeda, fie pur si simplu cu o carpa uscata.
  5. Poate sa reziste foarte mult timp. Anumite tipuri de tapet pot sa reziste pana la 20 de ani fara sa isi piarda din culoare sau din proprietati.
  6. Poate veni in zeci de variante de modele, ceea ce iti ofera libertatea de a-ti amenaja incaperea in ce mod doresti.
  7. Daca te plictisesti de el il poti inlatura cu o foarte mare usurinta.

Care sunt principalele dezavantaje ale tapetului?

Daca alegi tapet de hartie s-ar putea sa nu reziste foarte multa vreme, in conditiile in care este sensibil la umezeala si la socuri fizice. De asemenea, anumite tipuri de tapet nu lasa peretii sa respire iar altele se fixeaza ceva mai greu. Este foarte important, asadar, sa alegi cu atentie materialul din care este realizat tapetul, in asa fel incat sa nu fie doar un element de decor, ci si un produs care sa contribuie la confortul pe termen lung.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here