Ajutor american sau …vis autohton

0
384

 

  Vizita „românului” Werner Klaus Iohannis a fost un moment de autentică și nedisimulată campanie electorală. Se pot argumenta toate în fel și chip, dar această evidență nu poate fi deloc ignorată. Se poate afirma că s-a ajuns prea departe, iar implicațiile la vârf se vor deconta sau resimți cât de curând.Acest tablou nu are nimic din frumusețea unei opere de artă, mai degrabă totul s-a dorit a fi planificat cu o precizie…săsească!

Primul element este acela al strângerii cât mai puternice a mâinii unuia dintre actorii acestei lumi polarizate. Acest gest a fost imortalizat de către această pagină pe deplin nedreaptă, chiar rușinoasă a relațiilor noastre bilaterale, oficiale cu Statele Unite ale Americii. Din moment ce a cerut să fie girat de Marele Licurici (de la care a primit asigurări și promisiuni …materializate într-un mesaj inscripționat pe o șapcă „made in China”) nu ne mai rămâne decât să spunem că există speranța că acest coșmar se va sfârși.Ceea ce poate șoca nu este „căldura” cu care a tot fost întâmpinat ci acele îndemnuri (obsesive poate pentru unii care încă mai cred în acest “produs de export” creat de o parte a Sistemului) din „celebra” șapcă-„Make Romania great again!”

Prea am ajuns să ne imaginăm (poate e doar o impresie trecătoare, practic nevinovată) că toate aceste aspecte ar fi chiar posibile, tocmai acum când oficial s-a cam dat startul și a sunat goarna care anunță începutul unei campanii electorale.Dacă am reuși să dăm la o parte tot acest festival pe de-a-ntregul deșănțat am înțelege într-un final că această vizită cu caracter dipomatic a fost un pretext bun de a se folosi ca imagine, tot așa cum anumiți domnitori în vechime treceau în pelerinaj la Marea Poartă a Stambulului, doar-doar sperând că ar fi intrat în grațiile sultanului.

De aceea, fără să fiu cârcotaș, absolut orice apreciere venită din partea administrației Trump poate fi o „nouă gogoașă”.Cu alte cuvinte, atâta timp cât investiția americană directă este sau a devenit o himeră (în traducere liberă o glumă în România), degeaba unii dintre noi se entuziasmează și chiar cântă osanale!


Și, încă ceva,pe deplin subiectiv, tot atât de direct spus, poate chiar plin de cinism.Să nu vă setați cumva pe modul „open mind” al yankeilor.De ce?Simplu… Americanii nu merg unde banii pot intra pe mâinile unor clanuri mafiote.

 Iar aici, cohorte de politruci există încă…cu duiumul.Dar acest lucru (pentru unii) nu reprezintă o noutate.Dacă reflectăm câtuși de puțin, vom identifica anumite aspecte ce țin strict de codul, de regulile jocului acestuia murdar în care România (mai corect spus „Colonia România”) îl respectă și se lasă purtată, de mâinile umile, servile, de frunțile unor alogeni pe depin depășiți de situație, nedemn de funcții, de ranguri, dar care își imaginează că pot să-și prelungească șederea cu …încă cinci ani.Nimic mai greșit!

Pe final, aș vrea să punctez și amănuntul din timpul întâlnirii dintre Donald Trump și Klaus Iohannis. Casa Albă a dat publicității un comunicat de presă în care a subliniat „importanţa parteneriatului strategic româno-american”.

Știm cu toții că suntem una dintre țările (coloniile) vasale, pe deplin ascultătoare, una dintre cele mai importante regiuni datorate poziției geo-strategice.Numeroasele baze, scutul de la Deveselu, afacerile cu armament încheiate (mai mult sau mai puțin fericit) au determinat stârnirea președintelui Donald J. Trump care a ajuns „să celebreze” parteneriatul puternic cu România.

Oare viitorul României și al relației României cu Statele Unite este unul deosebit sau interesele americane au determinat să redacteze acel comunicat de presă?

Din câte se anticipează și chiar se menționează, epitetul „strălucit” are doar valoare simbolică deoarece SUA rămâne doar de fațadă garantul securităţii în faţa ameninţărilor dinspre Est.Sigur, vor exista mulți care vor spune -„Unde sunt americanii?”Dar, pentru toți aceștia vă exista un ecou, venit de pretutindeni și care se va amesteca cu acele promisiuni deșarte de „neamestecuri în treburile interne.”

Menționez că ar fi fost cazul ca acele mult așteptate și trâmbițate investiţii americane în România să se facă publice, să fie cunoscute.Dar acestea se cam lasă așteptate, cu toate că, în mesajul dat de președintele Donald Trump se întrevede o…brumă de speranță.

Da, dar poate că această „brumă” o vom gusta pe data de 10 Noiembrie, data alegerilor primului tur a prezidențialelor din Colonia România.

Cu siguranță că atunci nu prea „ne va arde ” nouă de toate aceste vorbe spuse sau de comunicate remise și nici de iluzoriile investiții sau chiar de impactul (im)probabil al deschiderii lor.

Problemele însă trebuie să ni le rezolvăm singuri.Ca de fiecare dată, nu ar trebui deloc să uităm că nu suntem …un neam de resemnați, un neam de slugi preaplecate , un neam care ascultă de Securitate și dă girul Ocultei Mondiale!

Revin la ideea că ne salvează doar această poziție geo-strategică, din moment ce Colonia România prezintă interes major pe plan militar, ceea ce poate insemna că,mai devreme sau mai târziu România poate deveni o țintă. Acum, nu doresc să devin anxios, dar ar trebui ca diplomația românească să ia în considerare nenumăratele amenințări directe venite din partea…Federației Ruse. Iar acesta poate fi un motiv real pentru care investitorii americani nu prea se calcă în picioare, totul de teama că țărișoara noastră condusă (încă) de „românul adevărat” Klaus Werner Iohannis ar deveni un teatru prielnic de operațiuni militare.

Pe fondul tuturor problemelor expuse, „dinspre Est”, totul se vede altcumva.Tigrul siberian pare că dormitează.De aceea, chiar nu trebuie deranjat.

 Dar, oare mai rezistăm? Sau totul devine un joc de așteptare menit să ne macine nervii, speranțele la un “ajutor” american, chiar acum când trăim un vis românesc, cu ochii larg închiși!Ne vom trezi la realitate, dar să nu fie prea tardiv totul…

 

 

Acest material a fost conceput de către prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef adjunct al emisiunilor realizate de domnul Paul Iurea la televiziunea liberă NașulTV

 

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here