Top 5 greșeli ale angajatorilor și cum le eviți

0
159

Majoritatea afacerilor de succes pornesc de la o simplă idee, urmată de foarte multă muncă. Lunile trec, business-ul tău crește și, dintr-odată, realizezi că ai nevoie de o mulțime de angajați pentru a face față noului ritm de lucru.

În general, antreprenorii nu urmează, de la început, o facultate în domeniu, care să le ofere toate informațiile necesare gestionării resurselor umane. De aceea, în afacerea ta se pot strecura mici erori, care îți influențează progresul și îți afectează angajații.

Iată care sunt cele mai frecvent întâlnite greșeli făcute de angajatori și cum le poți evita pe fiecare dintre ele!

1. Nu oferi suficientă îndrumare în perioada de acomodare

Un proaspăt angajat are nevoie de îndrumare, indiferent de nivelul său de experiență. Astfel, fie că este vorba despre un intern sau un senior, asigură-te că persoanele nou venite în echipă sunt întâmpinate cum se cuvine.

Fă-le cunoștință cu toată echipa, oferă-le un tur al companiei și, cel mai important, discută personal cu aceștia. Chiar dacă departamentul de HR s-a ocupat de recrutare, fă-ți timp să cunoști noi angajați chiar din primele zile. Invită-i la o discuție inițială, urează-le bun venit și încurajează-i să comunice cu tine ori de câte ori simt nevoia. În acest fel, vei construi din start o colaborare bună.

În plus, în funcție de jobul lor, oferă-le un training de bază și ajută-i să se acomodeze cât mai ușor cu mecanismele și procesele specifice companiei tale.

2. Nu plătești salariile corect și la timp

Un angajator care nu își plătește angajații la timp pierde, din start, încrederea acestora. Echipa ta muncește din greu, așa că oferă-le plata de care beneficiază, atunci când ai stabilit prin contractul de angajare.

De asemenea, este posibil să nu fii mereu la curent cu cele mai noi modificări de legislație și, din această cauză, să calculezi greșit remunerația fiecăruia. Rezolvă acest aspect cât mai curând, folosind un calculator salariu brut și net CIEL, care îți va oferi întotdeauna informații actualizate.

3. Nu oferi suficiente pauze și facilități de bază

Munca este importantă, însă și pauzele au un rol bine definit. Un angajat care lucrează non-stop, de când ajunge la birou și până pleacă acasă, nu va fi un angajat productiv.

De aceea, este important să le oferi oamenilor din echipa ta toate facilitățile de care au nevoie: o bucătărie echipată cu aragaz sau cuptor cu microunde, frigider, veselă și pahare, precum și un espressor de cafea. În plus, o oră alocată pauzei de masă este și ea esențială pentru ritmul de lucru.

Dacă vrei să ai angajați fericiți, creativi și motivați, oferă-le și un spațiu tip lounge, în care să se poată relaxa. Include câteva canapele și taburete comode, o masă de ping pong sau un smart TV.

4. Nu te implici activ în viața angajaților tăi

De foarte multe ori, CEO-ul reprezintă doar un nume pe care angajații îl aud, din când în când, fără să interacționeze cu persoana din spatele acestui titlu. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli ale unui angajator.

Pentru ca echipa ta să se simtă apreciată și fiecare angajat să fie motivat și mândru că lucrează în compania ta, este nevoie de implicare activă. Mai exact, vizitează-ți echipa, chiar dacă nu ai un scop precis.

Salută-ți colegii, urează-le o zi plăcută și întreabă-i dacă totul este în regulă. Par gesturi mici, însă ele sunt esențiale pentru menținerea unei echipe fericite și unite!

5. Nu oferi niciodată bonusuri, decontări și măriri de salariu

Dacă ai trimis un angajat la o conferință, cu scopul de a afla insight-uri noi din industrie, decontează-i transportul până acolo și, eventual, alte cheltuieli necesare. Dacă un angajat are rezultate excepționale, un simplu „Felicitări!” nu este suficient. Oferă bonusuri de performanță și investește constant în motivarea și recompensarea echipei tale.

 

Aceste lucruri sunt absolut esențiale, dacă îți dorești să fii un angajator apreciat și căutat. Cu cât tu ești o persoană mai plăcută, mai corectă și mai inspirațională, cu atât afacerea ta va urca pe culmile succesului!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here