Atitudinea doamnei ministru Ana Birchall nu este poziţia PSD

0
151

„Atitudinea doamnei ministru Ana Birchall nu este poziţia PSD. Am spus şi repet.: PSD nu va mai da nicio OUG pe Jutiţie. Noi ne-am învăţat lecţia la europarlamentare. Intervenţia doamnei Birchall nu e personală, este revocată conform deciziei CCR şi eu nu accept, am avut o discuţie cu ea şi nu accept să implice ministerul în scandal. Este membră PSD, vom vedea atitudinea dânsei în faţa colegilor care sunt dezamăgiţi, atitudine care dezamăgeşte. Magistraţii trebuie să ajungă la un consens. A fost deja o discuţie legată de acest aspect în care am subliniat, vom avea în noul CEx, indiferent …dar după moţiunea de cenzură venim cu remanierea Guvernului în plenul Parlamentului”, a declarat Viorica Dăncilă, la „Gândurile lui Cristoiu”.

Ana Birchall a anunţat, în luna septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precizând că ”sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii”.

La finalul lunii august, premierul Viorica Dăncilă i-a trimis lui Klaus Iohannis o solicitare de revocare a Anei Birchall de la Ministerul Justiţiei şi numirea Danei Gîrbovan în locul acesteia. Şeful statului a respins-o însă pe Gîrbovan şi nu a semnat decretul de revocare a lui Birchall. În urmă cu câteva zile, noua propunere de interimar pentru Justiţie a fost Daniel Duciu.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here