Un film ce prezintă istoria adevărată, necontrafăcută

0
320

„Maria, Regina României” este mai mult decât un film.Istoria României reală, pe deplin răscolitoare și necontrafăcută a trebuit să aștepte o sută de ani pentru a fi făcută cunoscută.

Iar acest lucru se axează pe acel fir epic plin de tumult ce are în prim plan figura providențială a Reginei Maria.

Contextul socio-politic este unul nefavorabil, din moment ce se surprinde atât de fidel ambianța. Această producție de excepție ilustrează o țară precum România, pe deplin devastată de Primul Război Mondial care a lăsat nenumărate traume, boli dar și un pământ plin de foamete și deznădejde.La toate acestea,  ca într-o cumpănă soarta politică este extrem de instabilă.De aceea, în primăvara anului 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de Pace de la Paris ca să reprezinte țara cu demnitate dar și ca să-i înfrunte pe liderii lumii, militând pentru idealul unei Românii libere.

Această excepțională producție cinematografică a reușit să dea acea tușă de inefabil, de veridicitate și tumult sufletesc.

Mai mult decât atât, această producție internațională are darul de a deschide sufletul și mințile tuturor către amănunte prea puțin știute a acestui moment ce a marcat cu adevărat destinul unei țări ce se voia reîntregită.

„Maria, Regina României”, realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de co-scenarista Maria-Denise Theodoru, are în echipă actori englezi, francezi și români, o distribuție ce se pliază pe particularitățile personajelor istorice ale momentului: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prințul Stirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

Rolul central i-a fost atribuit talentatei și versatile artiste Roxana Lupu.Experiența interpretării rolurilor regale (Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prințesa Margaret – Contesa de Snowdon, Prințesa Tatiana Romanov) a ajutat-o pe actrița Roxana Lupu, în conturarea unei versiuni emoționante a Reginei Maria.

Am remarcat din plin acea doză de umanitate, acea trăire pură a talentatei artiste au dat o dimensiune pe deplin relevantă, echilibrată și pe deplin naturală.Iar acest lucru se explică din moment ce Roxana Lupu a dobândit experiență în rolurile regale din trecut, prin prisma ideilor, mamiferelor progresiste ale trecutului, justificat de personalitatea puternică, recunoscută de istorici, a Reginei Maria, nepoată a Reginei Victoria a Marii Britanii.

Pelicula este o producție Abis Studio participarea Societății Române de Televiziune.Regizorul a ales varianta unei abordări pe deplin documentate și coerente.Toate elementele acestea sunt susținute de cumulul de elemente ce aduc acea profunzime, încărcătură a poveștii dar respectând sinceritatea și adevărul istoric.

Cele o sută șase minute sunt mai presus decât orice fel de expunere sau frescă a evenimentelor bazate pe fapte reale.O pagină de istorie ce prezintă drumul sinuos și plin de provocări al unei atât de iubite regine aflată în continuu într-o luptă dură cu cei mai importanți lideri ai lumii, pentru împlinirea unui mare vis-România liberă și unită.

Trailer-ul filmului este acesta:

Sursa foto :https:// google.ro

Această scurtă prezentare a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media Criteriul Național

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here