Tribunalul București și Curtea de Apel București și-au suspendat activitatea ca o formă de protest faţă de abrogarea legii pensiilor speciale

0
98

 Tribunalul București și Curtea de Apel București își suspendă activitatea, începând de astăzi 22 Ianuarie 2020, ca urmare a nemulțumirilor legate de abrogarea legii pensiilor speciale. 

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla din data de 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

În ultimele săptămâni, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat constant nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și au spus că măsurile sunt și neconstituționale și incorecte.

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, având la bază aceleași considerente.Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară.

Curtea de Apel Bucuresti a anunţat în cursul zilei de astăzi faptul că adunarea generală a hotărât „cu unanimitate, ca iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora.”

Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti a hotarât de asemenea, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor.

O decizie similară s-a luat şi în adunarea generală a judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, unde s-a decis suspendarea activităţii pe o perioadă nedeterminată. Potrivit unor oficiali ai acestei instanţe, fac exceptie de la această hotărâre cauzele cu arestări preventive, cauzele cu copii şi suspendarea executărilor silite.

Reamintesc faptul că tocmai Camera Deputaţilor va da votul final pe data de 28 ianuarie, în dezbatere fiind proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale, a anuntat luni şeful PSD Marcel Ciolacu. Domnia sa a precizat că va fi scos amendamentul prin care sunt eliminate indemnizaţiile speciale pentru sportivi şi personalităţi.

Sursa foto: https ://google.com

Sinteza acestei ştiri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor şef al platformei media independente Criteriul Naţional

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here