PSD și USR susțin la unison legea pentru vaccinarea obligatorie

0
130

Ambele partide susțin cu vehemență că legea vaccinării obligatorii să fie pusă în practică.

Paul Stănescu a afirmat că social-democraţii susţin dezbaterea în procedură de urgenţă a legii prin care vaccinarea ar deveni obligatorie şi că parlamentarii PSD vor vota acest act normativ, iniţiat în guvernarea PSD.

„Legea vaccinării obligatorii a trecut de Senat este la Camera Deputaţilor la  Comisia de Sănătate, deci a fost iniţiată în timpul guvernării PSD şi, din discuţiile pe care le-am avut împreună cu colegii mei, legea vaccinării obligatorii va fi în procedură de urgenţă pentru că suntem într-o anumită situaţie care forţează lucrul ăsta, în momentul în care vorbim de atâtea cazuri de gripă la nivelul ţării noastre şi de asemenea vorbim de virusul gripal care vine din China. Noi credem că este obligatorie vaccinarea şi vom susţine acest proiect de lege în procedură de urgenţă” a afirmat Paul Stănescu joi seară, aflându-se la Ploieşti.

Gripa a provocat în acest sezon trei decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică,  IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257).

Până și președintele USR, Dan Barna, susține faptul că va susține vaccinarea obligatorie și că USR va analiza stadiul proiectului pe care îl propune PSD în acest context. Liderul USR a subliniat că „vaccinarea este un drept al viață al copiilor” și că oamenii ar trebui să iasă din logica principiilor „medievale”.

Reacția vine în contextul în care PSD și-a stabilit ca prioritate în această sesiune parlamentară dezbaterea și adoptarea proiectului de lege prin care vaccinarea să devină obligatorie. Social-democrații motivează urgența făcând referire la „pericolul reprezentat de răspândirea alarmantă a unor virusuri letale”.

Amânată de ani de zile, în 2017 legea vaccinării a prins contur și a ajuns până pe masa deputaților, după ce a fost adoptată de Senat, dar a fost contestată de părinții care nu doresc să fie obligați să își imunizeze copiii. Mai mult, proiectul legii aduce și amenzi celor care nu se informează cu privire la beneficiile imunizării.

Vaccinarea va deveni obligatorie chiar și pentru copiii cu autism, sindrom Down, alergii și intoleranțe, pentru copii și adulți cu diferite boli autoimune. Chiar și bolnavii de cancer vor putea fi vaccinați cu vaccinuri care conțin virusuri atenuate.Șansele ca un copil sau adult să fie exceptat de la vaccinare pe motive medicale vor fi extrem de mici.

În proiectul de lege nu se specifică acele situații speciale când o persoana are contraindicații la vaccinare.

Vaccinarea va fi obligatorie în primul rând pentru personalul medical, pentru cei care lucrează în învățământ și în special pentru cei care lucreaza la stat sau la privat (inîn  domeniul alimentar, în colectivități mari, etc).

În proiectul de lege nu există excepții pentru cei care vor dori să refuze vaccinarea din motive personale, filozofice sau religioase.Foarte multe drepturi le vor fi astfel încălcate! Nu va mai exista libertatea de a alege pentru corpul nostru și al copiilor acestui popor.

Proiectul de lege care prevede vacinarea obligatorie poate fi consultat aici. Reamintesc amănuntul conform căruia Camera Deputaților este cameră decizională.

Sursa foto: https://google.ro

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here