Despre serviciile de taiere cu laser – Laser Processing

0
240

Procesul de taiere cu laser este sinonim cu toate lucrurile precise si curate pentru un motiv cat se poate de simplu. Este un proces foarte eficient si versatil prin care se pot taia diverse materiale avand de asemenea o gama variata de beneficii fata de tehnicile traditionale de taiere. Defapt, aceasta metoda de taiere este un standard in industrie acum si in multe sectoare precum automotive, aeronautica si industriile producatore de componente si semiconductoare.

Tăierea cu laser a apărut ca una dintre cele mai populare tehnici de fabricație disponibile și este utilizată de nenumărate industrii de pe tot globul. Aplicarea sa principală presupune îndepărtarea excesului de material, în care laserul este utilizat pentru a asigura o precizie optimă.

Tăierea cu laser este în primul rând o procedură bazată pe termică, în care un fascicul laser focal se topește o zonă extrem de țintită a unui material care trebuie tăiat. Tăierea se finalizează prin combinația de presiune și căldură care este direcționată printr-o duză. Cu ajutorul jetului de gaz, materialul topit este ejectat și se creează un mic kerf.

Laserele sunt utilizate in diverse procese de productie de la taierea de silicon pana la producerea de microcipuri. Acest lucru face ca aceasta tehnica sa fie foarte utila in industrii cheie si vitale ale vietii.

Sunt multi factori ce contribuie la alegerea procesului de debitare cu laser fata de debitarea cu jet sau plasma. Precizia este un factor de luat in considerare cand vrem sa taiem cat mai bine. Debitarea cu laser ofera o garantie ca toate procesele vor fi bine realizate.

Așa cum am menționat anterior, laserele pot fi folosite pentru a tăia materialele de toate grosimile și sunt ușor de manipulat pentru a oferi orice formă necesară, indiferent dacă clienții necesită o caroserie a vehiculului sau o carcasă pentru telefonul mobil.

Procesul de tăiere cu laser este, de asemenea, foarte rapid și poate fi repetat cu ușurință, cu niveluri de precizie la fel de ridicate. Datorită lățimii kerfului rezultat, această metodă permite niveluri mai mari de utilizare a foilor, permițând o cuibare eficientă a părților. Acest lucru face posibilă economisirea consumului de materiale și reducerea costurilor asociate cu deșeurile totale de resturi.

Pe site-ul nostru poti sa descoperi si gama de servicii profesionale de indoire tabla cu Abkant.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here