Expoziția celui mai  mare colaj din România cu animale de companie, organizată de ARPAC – Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie. Autor: Prof.Claudia Bota

0
539

Expoziția celui mai  mare colaj din România cu animale de companie, organizată de ARPAC – Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie.

Autor: Prof.Claudia Bota

 

Din 30 ianuarie 2020 până pe 2 februarie 2020 (joi-duminică) în zona Main Square din cadrul ParkLake Shopping Center (Liviu Rebreanu 4, Bucureşti)  are loc expoziția celui mai  mare colaj  din România cu animale de companie, organizat de ARPAC – Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie.

Acest mare colaj de desene din România dedicat animalelor de companie a fost realizat cu sprijinul a 3200 de elevi şi 180 de profesori din toată ţara, pentru a marca Ziua Internaţională a Animalelor din 4 octombrie 2019. Atunci şcolile înscrise în programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie au fost invitate să organizeze activităţi care să marcheze importanţa acestei zile, dar şi să contribuie la realizarea de desene care vor compune cel mai mare colaj din România.

În această perioadă, școlile înscrise în  programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie au fost încurajate să organizeze vizite cu grupe de elevi, să îi informeze pe părinţi cu privire la această acţiune, cât şi să trimită fotografii din timpul vizitei cu elevii.

Sâmbătă, 1 februarie 2020, orele 11.30-13.00,  a avut loc o întâlnire de feedback despre această acţiune cu Secretarul General ARPAC, Gratziela Bahaciu, şi reprezentanţi ai mass-media : Radio România București, Radio România Actualități, Radio România Liberă TV, Radio de copii Itsy  Bitsy, fondatoarea agentiei Media Image Factory-Nicoleta Talpeș, invitație fiind făcută și cadrelor didactice participante cu desene din școli la acest colaj.

Un fapt cunoscut este că Radio Itsy Bitsy a fost atentă la acest proiect și  în luna ianuarie a oferit  Nicoletei Talpes, nominalizare pentru titlul de Liderul anului 2019 în eco educaţie pentru fondarea GreenTech Film Festival, platforma de educaţie care promovează stilul de viaţă sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi existente, prin filme documentare, dezbateri, ateliere şi expoziții.

Cei care au instalat miercuri spre joi, după ce toată lumea din ParkLake Shopping Center s-a dus acasă cel mai mare colaj cu desene din România dedicat animalelor de companie  au fost  voluntarii, studenți ai Facultății de Geografie București, care au muncit o noapte întreagă  și au făcut o bună echipă pentru realizarea expoziției, cu multă dăruire pentru acest proiect ce urmează a fi înscris în cartea Recordurilor Guinness World Records.

Dintre cadrele didactice care au contribuit la această acţiune s-a remarcat profesoara Claudia Bota de la Școala Gimnazială” Luceafărul ”, București, sectorul 5,care  a acordat un interviu la Radio România București ,spunând printre altele că elevii școlii ei au participat cu mult entuziasm, deoarece aveau experiența din ediții anterioare. Reamintim faptul că în cadrul  premiilor programului educational ABC-ul Ingrijirii Animalelor de Companie, editia 2017-2018, Școala Gimnazială ” Luceafărul ”  București  , sectorul 5 a obținut Premiul pentru cea mai amplă campanie iar profesorul care a coordonat această campanie a fost doamna profesor Claudia Bota, care tot atunci a obțiunut diploma și trofeul ”Profesorul Anului”.

Înscrierea acestui colaj în Cartea Recordurilor Guinness World Records va fi examinată abia la 1 iunie 2020 și ulterior se va realiza omologarea acestui record care până acum nu s-a mai făcut niciodata cu colaje de desene cu animale ci doar cu fotografii.

Această expoziție s-a realizat cu ajutorul: Giorgi Daiana, Gabriela Neacşa, Nae Gabriel, David Alin-Florin, Nicoleta Talpes, Gratziela Bahaciu, Andreea Lapadatu, pe care îi felicităm pentru această cale, care ne-a împărtășit dinexperienţa unui record naţional, poate şi mondial.

Este important să le insuflam copiilor nostri respectul pentru mediul înconjurator, să îi ajutam să conștientizeze faptul că avem o singură planetă și că este datoria noastră să avem grijă de ea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here