Partidele parlamentare merg astăzi la Cotroceni pentru consultări

0
188

Partidele parlamentare merg astăzi la Cotroceni pentru consultări cu președintele Iohannis privind desemnarea noului prim-ministru. Klaus Iohannis a pledat miercuri din nou pentru anticipate și a precizat că vrea ca noul guvern să se formeze în jurul PNL.

 

Declarații tăioase, fără echivoc

„Guvernul liberal dorește reforme, să schimbe lucrurile în bine, iar PSD se opune acestor reforme. (…) Lucrurile merg mai departe, instituțiile sunt solide, Guvernul va rămâne în funcție cu ceva mai puține atribuții. Lucrurile se vor mișca și mai departe și nu este cazul să credem că vom intra într-o situație fără ieșire. Eu sunt garantul că instituțiile vor funcționa în continuare pentru români”, spune Klaus Iohannis.

Românii s-au săturat de PSD, dar ”baronii roșii vor înapoi la banul public”, a mai spus șeful statului.

Președintele a mai spus că joi, de la 12:00, va începe consultările, și, probabil, va anunța spre seară persoana care va forma un nou guvern.

„Este nevoie de câțiva pași politici. Acești pași vor fi făcuți într-o succesiune foarte rapidă. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine la ora 12.00. Mâine seara, probabil, voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a mai adăugat el.

Klaus Iohannis își menține preferința pentru alegeri anticipate, dar, dacă partidele parlamentare nu doresc, atunci ”voi insista să fie votat un guvern care vine cu o agendă reformatoare, care e construit de și în jurul PNL”.

Președintele a explicat faptul că PSD trebuie să se reformeze, apoi să vină în fața electoratului.

„Este inadmisibil să pierdem timpul și nervii pentru că avem un încă PSD care nu dorește reforme. PSD să stea în opoziție, să își revină, să se transforme într-un partid democratic și european, după care vor veni iarăși în fața electoratului. În acest moment soluția este întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa foto  https://mediafax.ro

Departamentul platformei media independente Criteriul Național pe politică internă

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here