Cele mai importante criterii pentru amenajarea zonei de lectura. De ce TREBUIE sa tii cont

0
276

Femeie care citeste in biblioteca personala

Pentru ca cititul sa nu genereze diverse probleme ochilor sau spatelui, zona ta pentru aceasta activitate trebuie sa fie amenajata in detaliu si cu grija, pentru evitarea urmarilor neplacute pe care pozitia sau alte aspecte ce pot influenta timpul petrecut aici in mod negativ, precum lumina. Fiind o pasiune pe care numeroase persoane o gasesc atat utila, cat si relaxanta, sa lecturezi a devenit un lucru cool, mai ales pentru generatiile ce vin din spate. 

Astfel, locul din casa ta unde te simti cel mai bine cand citesti, trebuie sa fie dotat corespunzator, pentru ca momentele petrecute acolo sa fie cat mai placute. In cazul in care iti doresti sa stii mai multe despre criteriile pe care sa le iei in considerare atunci cand vrei sa iti amenajezi un spatiu special, acest articol este pregatit sa ti le arate pe cele mai importante lucruri ce trebuie bifate pe lista.

Iata ce trebuie sa contina zona ta de lectura

 

  • Scaun confortabil sau canapea 

 

Pentru ca pozitia pe care trebuie sa o abordezi atunci cand citesti trebuie sa aiba la baza confortul, este necesar sa ai un scaun sau chiar o canapea,  unde sa te simti cat mai comod cu putinta pe tot parcursul timpului petrecut acolo. Acesta trebuie sa aiba perne moi sau poti apela chiar la unul de tip balansoar ori de tip sac, pe care il poti muta oriunde doresti. 

 

  • Pereti deschisi la culoare 

 

Acestia vor da impresia intotdeauna ca spatiul este mult mai deschis si zona – mult mai mare. Astfel, peretii cu o astfel de culoare te vor ajuta a te bucuri mai mult de acest loc, deoarece vei avea impresia ca zona este una de dimensiuni mari. 

 

  • Lumina naturala 

 

Printre cele mai importante criterii despre care se poate vorbi este, desigur, lumina naturala. Scaunul sau canapeaua pe care iti doresti sa te asezi pentru a citi trebuie sa fie amplasat/amplasata langa o fereastra cat mai mare. Acest lucru se va intampla, evident, in momentul in care vei lectura ziua. 

 

  • Lumina artificiala 

 

In caz contrat cititului pe parcursul zile, trebuie sa ai parte de o bogata lumina artificiala, care poate sa vina de la lustre in diferite stiluri, aplice sau candelabre. Acestea trebuie sa se integreze perfect in spatiul tau si sa se potriveasca si cu restul obiectelor pe care le-ai folosit pentru amenajare. In cazul in care vei achizitiona o lampa cu picior, aceasta trebuie asezata in asa fel incat umbra sa nu pice pe carte, ci sa te bucuri de lumina directa. 

Un pont pentru ca zona ta sa arate mai bine este reprezentat de achizitionarea unui suport sau chiar a unui raft special destinat depozitarii cartilor tale, care poate fi prins de perete, pentru un aspect mai special. Astfel, ele vor sta mereu ordonate si vei avea acces mult mai usor la ele. 

Acum ca ai aflat mai multe detalii privind criteriile importante de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti amenajezi o zona pentru citit, asigura-te ca vei tine cont de ele pentru prevenirea sau chiar evitarea aparitiei diferitelor urmari negative pe care le poate avea lumina asezata incorect sau pozitia pe care o abordezi asupra organismului tau. 

Sursa foto: shutterstock.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here