Rusia va interzice intrarea cetățenilor chinezi pe teritoriul său indiferent de scopul călătoriei

0
92

Rusia va interzice intrarea cetățenilor chinezi pe teritoriul său începând de joi, nouă măsură drastică menită să limiteze propagarea epidemiei de coronavirus. Potrivit celui mai recent bilanţ, 73.000 de persoane, majoritatea din China, sunt infectate cu noul virus gripal. Au murit 1.873 de persoane, inclusiv cinci în afara Chinei.

„Intrarea cetăţenilor chinezi prin punctele vamale ruse este suspendată începând din 20 februarie, pentru călătoriile în interes de serviciu, private, de studii sau turistice”, a declarat Tatiana Golikova, vicepremierul rus responsabil de Sănătate.

Coronavirusul, cunoscut sub numele de COVID-19, a fost conținut în principal în China continentală, deși au fost detectate cazuri în cel puțin 30 de alte țări. Pe data de 18 februarie, China a raportat cel mai mic număr de noi infecții din ianuarie și cel mai mic număr zilnic de decese timp de o săptămână, dar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus că este prea devreme pentru a spune dacă focarul și-a atins apogeul.

O persoană cu naţionalitate rusă aflată la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia, a fost diagnosticată ca având coronavirusul Covid-19.

Rusia nu a înregistrat pe teritoriul său niciun caz de infectare cu noul coronavirus de la apariţia acestuia în oraşul chinez Wuhan.Numeroşi chinezi, în special turişti şi muncitori, se află în Rusia, în special în Siberia şi Extremul Orient. Aceştia folosesc pe scară largă aeroporturile ruseşti ca punct de tranzit către ţările europene.

Au fost mai mult de 500 de cazuri în alte țări și teritorii din afara Wuhan ului. Patru persoane au murit în afara Chinei – una în Franța, Hong Kong, Filipine și Japonia. S-a constatat că o femeie de origine rusească aflată la bordul unei nave de croazieră în carantină de pe coasta Japoniei a contractat boala. Două cazuri anterioare găsite în Rusia – unul în orașul chinezesc Chita și unul în regiunea Tyumen – ambii au implicat imigranți chinezi. Amândoi au fost recuperați și au fost eliberați din spital. Guvernul rus a anunțat anterior închiderea frontierei de 4.200 de kilometri cu China, una dintre cele mai lungi din lume.

În aceste condiții,  cea mai mare parte a traficului aerian rusesc în China se poate opri și parțial au fost suspendate toate trenurile care leagă cele două țări. Zeci de cetățeni ruși au fost evacuați din China și plasați în carantină în regiunea Tyumen. China a plasat orașele cu milioane de rezidenți în carantină, în timp ce țările din întreaga lume au impus restricții persoanelor care au vizitat recent China.

De asemenea, Statele Unite ale Americii au spus că nu vor permite intrarea cetățenilor chinezi și a altor străini care au călătorit recent în China, iar această acțiune a înfuriat pe oficialii chinezi care au citat comentariile Organizației Mondiale a Sănătății împotriva supraacționării la această criză prelungită.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 73.000 de persoane, majoritatea din China, sunt infectate cu noul virus gripal. Au murit 1.886 de persoane, inclusiv cinci în afara Chinei.

Sursa foto : https://google.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor șef al platformei media independente Criteriul Național

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here