Alege sa faci videochat, daca asta simti ca vrei!

0
352

Alegerea unei meserii este unul dintre cele mai dificile lucruri din viata. Exista atat de multe oferte si tentatii, incat stai in cumpana la fel de mult, cum stai atunci cand iti alegi partenerul de viata. Exista alegeri de care depinde fericirea ta de-a lungul intregii vieti.
Peste 35 de ani ii petreci profesand meseria aleasa si la fel de mult alaturi de cel pe care l-ai ales sa te insoteasca pe drumul vietii.

Ambele alegeri nu iti dau mult timp de gandire, fiindca secundele care se consuma foarte repede sunt cei mai mari dusmani ai omului.

Omul este plin de entuziasm si cand isi alege profesia si cand isi intemeiaza familia, nestiind aproape nimic despre situatiile de criza care survin. Absolut orice profesie are plusuri si minusuri si este o sursa de stress, numai ca persoana care o alege vede numai partile pozitive ale acesteia. De pilda, clasicele profesii de doctor si de profesor sunt idealizate din urmatoarele puncte de vedere:

-sunt ocupatii respectabile, de care va fi nevoie mereu. Un medic bun si un profesor bun nu vor cunoaste niciodata ce inseamna lipsurile materiale.

In realitate, nu se discuta despre modul in care aceste doua categorii socio-profesionale sunt vanate de presa si de intreaga societate si nici de stresul in care isi desfasoara activitatea.

Pacientii si apartinatorii sunt nemultumiti si nu inteleg ca doctorii nu pot face minuni dumnezeiesti, elevii contesta masurile dascalilor, iar parintii se supara cand copiii lor primesc note mici sau rezultatele la examene nu sunt pe masura pretentiilor.

Medicul si profesorul nu au salarii atat de mari pe masura eforturilor si responsabilitatilor, nici a duratei de scolarizare.

-se crede in mod eronat ca medicul si profesorul nu depind de nimeni, in realitate activitatea lor este controlata si paracontrolata de manageri si inspectori.

-din afara, oamenii au impresia ca este suficient facultatea si cei doi nu mai invata dupa terminarea scolii, in afara experientei pe care o capata profesand. In realitate, cele doua profesii necesita multe examene si cursuri de formare dupa angajare.

Oamenii studiaza mult acasa, sa faca fata provocarilor de la locul de munca. Doctorul si profesorul nu lasa niciodata cartea din mana.

Ar fi de adaugat faptul ca partenerii de viata ai acestor profesionisti trebuie sa fie extrem de intelegatori, fiindca pot sa apara mereu situatii neprevazute.

Doctorul poate fi chemat la spital la orice ora, cand pacientul de care are grija se simte rau, in timp ce profesorul corecteaza teze si acasa si isi pregateste lectiile pana noaptea tarziu.
Nu as vrea sa nedreptatesc pe nimeni, fiindca sunt la fel de solicitante profesiile de avocat, judecator, procuror, pompier sau politist.

Poti https://www.money-studio.ro/alege-sa-faci-videochat daca doresti acest lucru si trebuie sa stii de la inceput ca pentru a ajunge in topul celor mai buni din domeniul tau de activitate, munca este singura solutie rezonabila.

Alegerea profesiei se face mai repede decat alegerea partenerului de viata, fiindca este necesara si scolarizarea in vederea practicarii acesteia.

Am cunoscut si oameni cre realizand ca si-au gresit cariera, s-au reorientat la 40 de ani. Un medic veterinar din zona a absolvit Facultatea de Drept la 38 de ani si in prezent este un procuror foarte bun. Nimeni nu ii dadeau sanse in noua profesie, dar avut vointa si a luat note mari la toate examenele pe care le-a dat.

Multi ingineri, dupa desfiintarea fabricilor si uzinelor in care lucrau s-au reprofilat, orientandu-se catre invatamant. La nevoie au urmat cursurile altor facultati, au urmat modulul psiho-pedagogic si cel mai important si-au dat toate gradele.

Cativa ingineri sunt modelele mele datorita ambitiei profesionale de care au dat dovada. Au existat profesori care au iesit la pensie cu exmenul de definitivat, iar acesti ingineri au ajuns sa aiba gradul didactic I, dupa cativa ani de munca.

In aceasta viata este foarte important ca omul sa nu se multumeasca sa treaca de baremul minim, ci sa tinteasca tot mai sus.

In prezent, copiii nostri nu sunt pregatiti pentru viata suficient de bine, sa faca fata tuturor provocarilor ei. Nu li se explica de exemplu ca in spatele unor aparente pozitive stau si aspecte negative, ca nimic nu se obtine usor si ca de-a lungul vietii omul este obligat sa accepte compromisuri si ca trebuie sa lupte pentru drepturile sale.

Atat parintii, cat si profesorii ar trebui sa le vorbesca despre toate aceste lucruri pe care copiii deveniti adulti le descopera cu pretul suferintei.

Multi dintre copii nu stiu sa piarda demn, fiindca parintii le pretind mereu sa castige. Este omeneste sa nu te situezi mereu pe primul loc la toate competitiile si este pacat, daca parintii nu accepta acest lucru.

Orice rezultat obtinut in viata ar trebui sa fie acceptat si sa mobilizeze pentru castigarea competitiilor viitoare.

Sunt alegeri al caror efect dureaza atat de putin si alegeri care ne marcheaza pe viata, de aceea sa cumpanim bine lucrurile si sa ne informam inainte de a lua decizii importante in viata.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here