Florin Cîțu este propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de premier

0
173

Florin Cîțu, ministrul interimar al Finanțelor, este propunerea președintelui Iohannis pentru funcția de premier.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a calificat nominalizarea lui Cîțu ca fiind „o glumă, o sfidare la adresa Parlamentului” și a spus că PSD va analiza posibilitatea unei noi sesizări la CCR.

Din viitorul cabinet ar putea să dispară câteva nume controversate de miniștri, începând cu ministrul Sănătății- Victor Costache- acuzat că a dăunat grav imaginii partidului prin gafele de comunicare în scandalul reformei din Sănătate, dar și ministrul Culturii- Bogdan Gheorghiu, după scandalul desemnării Irinei Rimes ambasador al Zilei Brâncuși, și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, din aceleași motive de imagine proastă.

Declarațiile de la PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat imediat că nu va vota un guvern condus de Florin Cîțu.

„Se pare că Iohannis și PNL doresc o instabilitate politică și o criză continuă. Este o glumă și sfidare la adresa Parlamentului. Mă așteptam să iasă să ne spună cum a împrumutat atat de mult și pe ce i-a cheltuit. Domnul Cîțu e cel care noaptea e urmărit de spioni ruși. E ridicolă nominalizarea. Nu o sa votăm această propunere”, a spus Marcel Ciolacu.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis

<iframe width=”853″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/QjfUqsrkRLY” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat în cursul serii de miercuri pe Florin Cîțu să formeze un nou Guvern, la finalul consultărilorde la Cotroceni. Decretul privind desemnarea lui Cîţu ca prim-ministru a fost publicat miercuri seara în Monitorul Oficial.

 

Sursa foto : https ://google.com

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor șef al platformei media independente Criteriul Național

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here