Ce reprezintă simbolul MGO în cazul mierii de Manuka?

0
227

Mierea de Manuka este din ce în ce mai cunoscută şi mai apreciată în societatea modernă actuală, pentru calităţile sale excepţionale de a preveni şi de a trata unele afecţiuni. Fiind un produs relativ nou cunoscut românilor, un produs care în cazul celor mai multe afecţiuni necesită recomandarea medicului, acesta trebuie alesă cu mare atenţie. Surpriză este aceea că din primele săptămâni de tratament cu mierea de Manuka aleasă conform necesităților, utilizatorii se vor simţi foarte bine.

În prezent, există peste 300 de sortimente de miere de Manuka, unele tratate şi filtrate pentru  a avea un aspect fluid şi lipsit de impurităţi, altele neprocesate, ale căror proprietăţi benefice se păstrează o perioadă îndelungată. Deşi este mai scumpă decât mierea de albine clasică, mierea de Manuka merită investiţia, fiind unul din cele mai sănătoase tipuri de miere, supusă celor mai riguroase controale ce previn contrafacerea şi îi măsoară calităţile. 

Ce determină creşterea popularităţii mierii de Manuka? 

Mierea de Manuka este produsă în Noua Zeelandă de către albine, prin polenizarea arborilor de Manuka, şi este una dintre cele mai benefice tipuri de miere din lume, fiind folosită în scopuri terapeutice de mii de ani. Sunt dovezi care atestă faptul ca mierea de Manuka ajuta la tratarea durerilor în gât şi problemelor digestive, vindecarea infecţiilor stafilococice şi gingivitei, precum şi întărirea sistemului imunitar.

Mierea de Manuka devine din ce în ce mai populară într-o societate modernă în care oamenii caută să se trateze cât mai natural. Mierea de Manuka nu are efecte adverse, ci doar efecte benefice asupra organismului uman.

Clasificarea mierii de Manuka în funcţie de indicatorii menţionaţi pe recipiente

Pentru a nu da greş cu alegerea făcută, este important ca potenţialii cumpărători să ţină cont de sistemele de clasificare al căror rol este să indice calitatea produsului respectiv. Aceste sisteme de clasificare sunt redate sub forma unor simboluri, precum: UMF, MGO, NPA, KFactor, MGS sau Activ/ BioActiv, Raw etc.

Elementele puternic bacteriene din mierea de Manuka sunt determinate în general de factorul MGO. Mierea fiind folosită în scopuri medicinale de mii de ani, graţie rolului antibacterian pe care îl are, conţinutul de peroxid de hidrogen este foarte important pentru a determina dacă tipul mierii este potrivit pentru fiecare utilizator în parte. Peroxidul de hidrogen este sensibil la temperatura, ceea ce înseamnă că prin încălzire, în cazul mierii obişnuite, ar fi complet degradat.

În cazul mierii de Manuka, peroxidul de hidrogen îşi menţine activitatea puternic antibacteriana, chiar şi după neutralizare, ceea ce nu se întâmplă în cazul mierii obişnuite, convenţionale. Ingredientul responsabil de acest lucru este metilglioxalul sau MGO, care îi conferă mierii de Manuka o proprietate unică. În timp ce majoritatea sortimentelor de miere conţin cantităţi mici de MGO, mierea de Manuka poate să conţină cantităţi de 100 de ori mai mari decât mierea obişnuită.

Sistemul de clasificare MGO în cazul mierii de Manuka

Sistemul de clasificare MGO a fost creat în urmă cu peste un deceniu şi arată ce cantitate de metilglioxal se afla în miere. Procentul de MGO reprezintă principalul indicator ce reflectă capacitatea antibacteriană a mierii de Manuka. Spre exemplu, MGO 550+ echivalează cu 550 mg de MGO pe kilogramul de miere. Acum, valorile MGO din mierea de Manuka variază între 30 şi 800 de unităţi.

Mierea cu un nivel redus al activităţii bacteriene are valoarea MGO de 100+ MGO/MG, în timp ce mierea cu un nivel foarte ridicat al activităţii bacteriene are valoarea 550+ MGO. Marca MGO este exprimată printr-un număr, urmată de semnul +, şi arata gradul de acţiune al acesteia asupra bacteriilor, precum Helicobacter Pylori sau stafilococul auriu. 

Sistemele de clasificare MGO şi UGF permit alegerea mult mai facilă a mierii de Manuka în funcţie de nivelul de activitate antibacteriană. Acestea sunt cele mai des întâlnite şi lămuresc utilizatorii în ceea ce priveşte activitatea la nivel intern. MGO este ingredientul magic al mierii de Manuka, cu proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât beneficiile sunt mai mari şi acţiunea este mai puternică. 

Mierea de Manuka poate fi consumată atât de adulţi, cât şi de copii, însă având în vedere concentraţiile MGO. Acestea nu trebuie să fie foarte mari în cazul copiilor. Dacă părinţii nu ştiu care este valoarea potrivită a concentraţiei MGO din mierea de Manuka pentru copiii lor, pot consulta un specialist care le va spune exact acest lucru. 

În timp ce o valoare MGO 100+ a mierii de Manuka le este recomandată  adulţilor care doresc să prevină unele afecţiuni, aceeaşi valoare poate fi indicată copiilor care suferă de o infecţie cu stafilococul auriu care nu cedează la antibiotice puternice. 

Fără doar şi poate, mierea de Manuka este cea mai bună alegere pentru sănătatea fiecărui utilizator, având efecte antibacteriene şi antioxidante puternice, precum şi proprietăţi de întărire a imunităţii mari, este o miere nepasteurizata şi fără organisme modificate genetic. Acest tip de miere poate contribui nu numai la îmbunătăţirea stării de sănătate în cazul unor persoane care suferă de diferite afecţiuni, ci şi la îmbunătăţirea imunităţii organismului în faţa altor organisme dăunătoare. 

Mierea de Manuka poate fi administrată şi în cazuri de infecţii bacteriene, dar şi pentru prevenirea acestora. Este recomandată şi în uz extern, dar mai ales în uz intern, dozajul fiind stabilit în funcţie de scopul administrării sau de afecţiune.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here