5 sfaturi de la designeri pentru amenajarea unui living în 2020

0
206

Fie că ești sau nu la curent cu ultimele trenduri în materie de design interior, trebuie neapărat să verifici ce au pregătit specialiștii pentru 2020.

Anul acesta vine cu propuneri irezistibile, iar dacă tocmai te gândeai să îți amenajezi sau redecorezi livingul, este momentul perfect să te apuci de treabă.

Iată un top 5 al trendurilor pentru un living plăcut, îndrăzneț, actual și plin de personalitate!

 

1. Griurile sunt înlocuite de tonuri albastre și accente tari

Anii 2000 au fost marcați, cu siguranță, de trendul all grey. Ai văzut, fără îndoială, dormitoare întregi în tonuri diferite de gri și zeci de sufragerii în care culorile îndrăznețe lipseau cu desăvârșire. Ei, bine, 2020 vine la pachet cu mai mult curaj în designul interior.

Uită de combinația „gri cu gri” și mută-ți atenția spre tonurile de albastru, care sunt foarte hot în această perioadă. Nu te feri nici de accentele surprinzătoare. De exemplu, poți decora dormitorul în albastru cobalt și poți insera mici pete de culoare – violetul reprezintă o alegere excelentă!

 

2. Se poartă texturile cât mai variate

Îți amintești sufrageriile clasice, în care mobilierul, măsuța de cafea și etajerele aveau aceeași textură și erau confecționate din materiale similare? Ei, bine, vremurile în care totul trebuie să fie perfect, aranjat „la dungă”, au apus de ceva timp.

În 2020, trendul major în termeni de texturi este varietatea. Un living complex, cu o mulțime de structuri și combinații de materiale, este un living modern. În plus, întreaga încăpere va căpăta un aer familiar, cald și confortabil.

Încearcă să integrezi materiale diferite, dar care totuși se potrivesc foarte bine împreună. Vezi canapele cu modele și textură, alege-o pe cea preferată, apoi accesorizeaz-o cu perne decorative din material textil și pături pufoase.

Nu uita să integrezi în living și covoare texturate, plante naturale și mobilier din lemn. Rezultatul va fi unul pe cinste!

 

3. Designul sustenabil și eco-friendly este viitorul

Dacă timp de foarte mulți ani au fost la modă decorațiunile ușor de înlocuit, iar oamenii cumpărau și schimbau frecvent covoarele, husele de canapea, lămpile și mesele de cafea, în 2020 lucrurile stau diferit.

Anul acesta, designerii încurajează creativitatea și integrarea unor piese vechi în combinații noi și surprinzătoare. Așadar, dacă ai o măsuță veche, o poți recondiționa și o poți folosi fără griji în living, ca pe un element original, ce aduce un plus de farmec.

De asemenea, combinația de vechi și nou este un alt trend masiv, așa că profită de ocazie pentru a crea un design unic, pe gustul tău. Folosește tot ce ai la îndemână, iar dacă alegi să cumperi piese noi de mobilier sau decorațiuni, mizează pe variantele prietenoase cu mediul înconjurător.

Sunt la modă materialele precum bumbacul, lâna, inul, iuta, dar și lemnul provenit din surse etice și sustenabile.

 

4. Imprimeuri și iar imprimeuri!

Dacă adori patternurile și nu poți niciodată să alegi între buline, dungi, flori sau modele abstracte, acum le poți folosi pe toate.

Anul 2020 aduce în prim plan imprimeurile, în combinații cât mai neconvenționale și curajoase. Nu există reguli stricte, așa că te poți juca și poți experimenta cu tapet, huse de perne, tapițeria canapelei, covoare, tablouri și nu numai.

Sunt la modă și motivele etnice. Așadar, dacă deții piese originale precum ștergare, pături sau alte confecții, nu ezita să le integrezi în designul livingului tău!

 

5. Tavanul poate fi altfel decât alb

Chiar dacă nu există statistici clare, putem intui cu toții că majoritatea tavanelor din locuințe, la nivel global, rămân albe. În 2020, designerii propun o schimbare destul de curajoasă.

Cum ar fi dacă ți-ai vopsi tavanul într-o nuanță tare, complementară celor din living? Spațiul va căpăta un aspect modern, sofisticat, unic și artistic. Dacă decizi să optezi pentru această variantă, păstrează pereții cât mai simpli și stai departe de culorile închise.

În final, înainte să începi amenajările, experții recomandă proiectarea atentă a planului de lucru și efectuarea tuturor măsurătorilor necesare. Nu în ultimul rând, optează doar pentru trendurile în care te regăsești!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here