Fructele de ienupăr beneficii pentru sănătatea ta.

0
219

Ienuparul este un conifer al cărui fructe uscate se utilizează atât în bucătărie ca și condiment dar în același timp fiind considerat și o plantă medicinală care are o mulțime de proprietăți terapeutice. Fructele de ienupăr sunt folosite de foarte mulți ani pentru tratarea diferitelor afecțiuni precum: boli de piele, anemie, artroză dar și remedii naturale precum răceală și reumatism. Micuțele fructe de ienupăr ascund o mulțime de beneficii pentru sănătate. Fructele se găsesc în special în zonele muntoase ale țării. Cele mai mari cantități sunt recoltate în Transilvania, Muntenia Și Oltenia.

Iată proprietăți benefice ale fructelor de ienupăr:

  1. Fructele de ienupăr sunt o sursă bogată de vitamina C. Această vitamină asigură funcționarea vaselor de sânge îmbunătățește imunitatea și funcționează ca un antioxidant protejând celulele de deteriorare. Unii compuși din fructele de ienupăr au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, anticancerigene și antibacteriene.
  2. Fructele de ienupăr conțină mulțime de uleiuri esențiale care funcționează ca antioxidanți ce pot ajuta la reducerea inflamațiilor. Un consum regulat de alimente bogate în antioxidanți este foarte benefică pentru sănătatea deoarece te protejează de anumite boli. Un studiu realizată în laborator a descoperit că uleiul ajută la reducere a daunelor celulare.
  3. Pot trata diabetul. Încă din cele mai vechi timpuri fructele de ienupăr au fost utilizate pentru tratarea diabetului. A fost realizate și studii pentru a aproba acest fapt și întradevăr sa constatat că extractul din fructe de ienupăr are dus zahărul din sânge la șobolanii cu diabet zaharat crescând colesterolul bun care are rol protector pentru inimă. Acest fapt se datorează concentrației ridicate de antioxidanți.
  4. Protejează inima de boli. Fructele de ienupăr îți protejează inima de boli reducând nivelul de colesterol rău și reducerea nivelului de trigliceride. A fost realizat un studiu în laborator pe șobolani prin care se constatat că extractul din boabe de ienupăr a redus nivelul colesterolului și al trigliceridelor. Dar dacă nu o să ai efectuat studii în detaliu pe oameni unele cercetări arată că fructele de ienupăr reduc semnificativ bolile de inimă.

Boabele de ienupăr se folosesc și în bucătărie pentru condimentarea unor rețete de mâncare în general pentru mâncărurile din vânat de asemenea se folosește și în mâncărurile cu carne de miel,vită, varză, sfeclă și carne de porc.www.unlink.ro pentru mai multe articole de interes.

Dacă ai posibilitatea de a recolta tu singur fructe de ienupăr acestea sunt cele mai bune de recoltat la sfârșitul lunii august.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here