LIDERUL RUS Vladimir Putin, aroganță la adresa SUA: le trimite americanilor un avion cu echipamente medicale ca să învingă noul virus

0
131

O aeronavă rusă cu echipament medical și echipament de protecție urmează să zboare în Statele Unite înainte de sfârșitul zilei de marți pentru a oferi asistență Americii pe fondul pandemiei coronavirusului, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

„Astăzi a fost realizată coordonarea tehnică și au fost pregătite detaliile pentru a trimite o aeronavă din Rusia [în SUA], care este de așteptat să plece până la sfârșitul zilei „, a spus Peskov, citta de Sputnik News.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că președintele rus Vladimir Putin și omologul său american, Donald Trump, au discutat luni despre această asistență în timpul conversației lor telefonice.

Partea rusească a oferit această asistență Americii, sub formă de echipament medical și de protecție, pe fondul situației epidemiologice dificile de acolo. Trump a acceptat acest ajutor umanitar cu recunoștință” – Dmitry Peskov.

Fostul preşedinte american Barack Obama a lăsat marţi să se înţeleagă că succesorul său, Donald Trump, a „respins avertismentele” privind riscurile unei pandemii de coronavirus.

Numărul persoanelor care au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite este mai mare decât al celor din China, epicentrul pandemiei, potrivit bilanţului oficial prezentat de China şi celui al Universităţii Johns Hopkins, relatează AFP.

Pandemia de Covid-19 a ucis cel puţin 3.415 de persoane în Statele Unite, care are de acum de departe cel mai mare număr de cazuri declarate oficial, comparativ cu 3.305 în China.

„Cu toţii am putut vedea consecinţele mult prea îngrozitoare provocate de cei care au respins avertismentele cu privire la o pandemie” – Barack Obama.

Statul New York este epicentrul epidemiei americane, cu aproape 76.000 de cazuri şi 1.550 de decese.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here