Cartile Tarot – ghidul incepatorului

0
1012

In primul rand, un pic de istorie – Tarot a inceput ca joc de carti in secolul al XV-lea. Asa ca, desi poate parea ca citirea cartilor este o practica straveche, utilizarea Tarotului pentru divinare a devenit cu adevarat proprie in secolul al XVIII-lea. Deoarece Tarotul trateaza in arhetipuri (sau simboluri universale) semnificatiile fiecarei carti si povestile pe care aceste semnificatii le spun despre cultura, continent si timp. Vezi site-ul de tarot-online.ro

Este posibil sa fi vazut Tarotul prezentat ca un mijloc de a spune viitorul – chiar de a-l schimba -, dar cartile sunt de fapt cele mai utile pentru reflectie si pentru luarea deciziilor imputernicite. Din aceasta perspectiva, Tarot poate ajuta doar in calatoria dvs. spre implinire.

Daca ati aruncat o privire mai ampla asupra cartilor dvs., veti fi observat ca unele au nume distincte si sunt numerotate de la zero la 21 (sau de la unu la 22, in functie de pachet), in timp ce altele apar numerotate in acelasi mod in care s-ar putea sa le vedeti intr-un pachet de carti traditionale, complet cu asi, regi si regine. Cartile fara costume alcatuiesc arcana majora. Cele care sunt etichetate ca apartinand sabiilor, baghetelor, cupelor si pentacle cuprind arcana minora. Un pachet standard are 78 de carti: 22 in arcana majora si 56 in cea minora.

Ce este Arcana Majora?

Arcana majora este formata din carti care reprezinta in mod direct arhetipuri si sugereaza teme si lectii majore carora ar trebui sa le acorde atentie referitorul (subiectul lecturii).

Exista multe carti in pachetul dvs. care simbolizeaza o schimbare iminenta. Daca apar carti din arcana majora – Moartea sau Turnul – asta inseamna ca schimbarile vor fi mari, importante si o oportunitate pentru o lectie de schimbare a vietii.

Desigur, nu toate cartile care cuprind arcana majora sunt create in mod egal. In functie de pachetul dvs. – si sunt disponibile in numar tot mai mare si din ce in ce mai creativ – unele nume de carti pot fi modificate. Asigurati-va ca cititi pachetul dvs. pentru a surprinde toate idiosincrasiile sale.

Ce este arcana minora?

Arcana minora reprezinta bucuriile, triumfurile, sperantele, temerile, supararile si provocarile pe care le experimentam in fiecare zi. Cuvantul „minor” nu implica faptul ca aceste probleme nu sunt importante; inseamna doar ca sunt mai temporare si mai putin indepartate decat cele pe care le veti vedea in cartile majore arcana. De asemenea, actioneaza mai usor.

Arcana minora este separata in patru costume – baghete, sabii, cupe si pentacle, in mod traditional – si fiecare costum se refera la o fateta a experientei umane. Baghetele reprezinta actiune si motivatie; sabiile reprezinta procesele de gandire si luarea deciziilor; cupele reprezinta sentimente si emotii; iar pentacles reprezinta lumea materiala, ca si in munca si finante. Unele pachete pot amesteca acest lucru, dar in general, semnificatiile raman aceleasi.

Esti gata sa incepi sa citesti in carti?

Acest curs de avarie a dus la un simplu scop, sa va ofere pregatirea necesara – sau in curand, poate si altora – o lectura. Daca ai auzit ca este o forma proasta sa citesti pentru tine, stii ca acesta este un mit. De fapt, utilizarea cartilor pentru a obtine o perspectiva si este una dintre cele mai rapide modalitati de a incepe sa fii sincer cu tine insuti – tot ce trebuie este un simplu amestec.

Exista o varietate de spread-uri Tarot de incercat. Si desi poate fi tentant sa punem la punct o cruce celtica cu zece carti, cel mai bine este sa incepeti cu ceva ceva mai de baza, desi la fel de puternic. Un spread de trei carti este atat iluminator cat si versatil.

Cum sa faci un spread de 3 carti?

Incepeti sa amestecati pachetul in timp ce aveti in vedere intrebarea. Poate doriti sa va taiati pachetul amestecata in trei gramezi si apoi sa o reasamblati inainte de a va trage cartile, sau poate nu – faceti ceea ce simtiti. De asemenea, este posibil sa doriti sa raspanditi cartile cu fata in jos si sa le mutati inainte de a alege, in loc sa despicati pachetul. Modul in care amestecati depinde in totalitate de dvs. – aspectul cel mai important este concentrarea voastra neclintita asupra intrebarii la care doriti sa raspundeti.

Trageti trei carti din partea de sus a pachetului si pozitionati-le pentru a fi citite de la stanga la dreapta. Aceasta raspandire poate parea simpla, dar este, de asemenea, foarte versatila. Puteti utiliza cartile pentru a indica trecutul, prezentul si viitorul, sau, situatia, actiunea si rezultatul. Daca faceti o citire a relatiilor, puteti chiar desemna prima carte ca dvs., a doua ca partener (sau potential partener) si a treia ca relatie intre voi. Nu schimbati parametrii in timpul lecturii.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here