Frumusetile naturale ale Muntilor Retezat

0
224

Considerat a fi masivul montan cu cele mai spectaculoase peisaje din tara noastra, Retezatul adaposteste circa 80 de lacuri albastre, o flora salbatica deosebita cu mii de plante ce coloreaza culmile, o sumedenie de capre negre sprintene si alte animale salbatice interesante, cum ar fi vipera si vipera cu corn.

O evadare in salbaticia Retezatului, strabatand potecile-i cu rucsacul in spate, cucerindu-i inaltimile si relaxandu-te pe malurile lacurilor sale, este o experienta de care ar trebui sa se bucure fiecare iubitor al muntelui.

Iata ce furmuseti naturale pot fi intampinate explorand culmile Retezatului:

Parcul National Retezat.

Cu un peisaj impresionant, nealterat de mana omului, masivul Retezat a devenit primul parc national din tara noastra, mandrindu-se cu o rezervatie stiintifica exclusiva, Gemenele. Parcul are o flora ce insumeaza mai bine de 1190 de specii de plante, 90 dintre ele putand fi gasite doar in Retezat, iar multe altele fiind ocrotite de lege. Printre cele mai de seama specii de plante din rezervatie se numara smardarul, gentienele, rhododendronul, macul galben, ghintura, sangele voinicului si argintica.

De mentionat, de asemenea, ca rezervatia stiintifica Gemenele – Taul Negru adaposteste una dintre primele paduri primare neafectate de pe Batranul Continent si unica zona de padure antica amestecata.

Lacul Bucura. Lacul glaciar cu cea mai mare suprafata din intreaga tara, Bucura se gaseste in inima colosului de piatra, inconjurat fiind de peisaje salbatice si de linistea varfurilor montane Peleaga si Judele. Curajosii care se incumeta in a cuceri falnicele varfuri vor fi rasplatiti cu generozitate cu panorama spectaculoasa a vaii din jur.

Cascada Lolaia. Se gaseste la doar 10 minute de Poiana Carnic, o alta atractie naturala splendida a Retezatului. Lolaia este fermecatoare din toate unghiurile sale, uluindu-si vizitatorii cu ale sale siroaie racoroase ce coboara vijelios intr-o mica piscina.

Pestera cu corali. Impresionanta formatiune carstica, situata in sudul masivului, este considerata a fi rezervatie speologica, gazduind galerii ornamentale cu corali protejate. De aceea, accesul vizitatorilor nu este permis in incinta.

Muntii Retezat sunt ca un sirag de varfuri ce imbratiseaza cerul, o salba de lacuri glaciare sclipitoare ce te impresioneaza la fiecare pas cu ale sale peisaje pitoresti. Colindarea potecilor si descoperirea legendelor sale sunt o adevarata placere pentru calatori. De aceea, Scorilotravelvacante organizeaza in aceasta vara o excursie complexa in cadrul careia vizitatorii au ocazia de a descoperi cele mai de pret atractii ale Retezatului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here