Tatuaje simpliste pline de semnificatii marete

0
1715

Lucrul frumos despre tatuaje este ca, indiferent de marimea lor sau nivelul de simplitate, ele pot pastra in continuare o profunzime si un sens semnificativ. Desi este bine sa alegeti singuri tatuajele numai in scopuri ornamentale, exista multe tatuaje atragatoare vizual si simple, care sunt inca capabile sa transmita o varietate de mesaje si concepte.

Atunci cand o persoana decide sa-si faca un micro tatuaj pe deget sau pe incheietura, uneori este respinsa ca nimic mai mult decat un ,,tatuaj la moda”. Acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevar! Cu minimalismul castigand popularitate pe taramul tatuajului, multi aleg sa isi impodobeasca trupurile cu modele simpliste, bogate cu semnificatii.

Indiferent de intentia ta atunci cand iti proiectezi tatuajul, nu exista limite la ceea ce poti simboliza chiar si cu cele mai mici si design-uri minime. Uneori adevarata masura a talentelor unui artist se afla in capacitatea de a exprima concepte complicate, prin dezbracarea vizualului pana la miezul sau, folosind un singur simbol sau o componenta solitara a unui design pentru a spune totul.

Cautati sa va inspirati pentru tatuajul pe care vreti sa vi-l faceti? Consultati restul articolului pentru a va educa asupra varietatii de semnificatii pe care le pot detine tatuajele mici si simpliste (vezi aici:https://foxi.ro/articol/tatuaje).

Tatuajul cu 3 puncte

O alegere populara pentru un tatuaj mic, dar semnificativ, sunt tatuajele cu trei puncte succesive, altfel cunoscute sub numele de ,,elipsa”. Elipsele sunt utilizate gramatical pentru a indica ca propozitia nu este completa. Multi au folosit acest design simplist pentru a indica un concept de continuitate, o calatorie neterminata sau o schimbare lenta de idee sau gandire. Altii folosesc simbolismul cu trei puncte in interiorul tatuajului lor pentru a transmite un sens spiritual mai profund, deoarece trei este considerat un numar sacru in multe religii si sisteme de credinte. In cercurile spirituale, numarul 3 si reprezentarile sale insotitoare pot functiona pentru a ilustra o serie de concepte. Trei este considerat a fi numeralul care reprezinta ,,intregul” universului, corelandu-se cu timpul, corpul uman si lumea asa cum il cunoastem. Poate fi folosit pentru a arata inceputul, mijlocul si sfarsitul, cerul, pamantul si apa, sau corpul, sufletul si spiritul. In sistemele de credinte crestine, tatuajul in trei puncte poate fi folosit pentru a aduce un omagiu tatalui, fiului si Duhului Sfant.

Crucea

Adesea considerate un simbol crestin din motive evidente, crucile sunt printre cele mai populare motive ca o modalitate de a-si exprima spiritualitatea sau convingerea religioasa. Datorita semnificatiei profunde a crucilor, a iubirii neconditionate si a iertarii pacatelor, crucea probabil nu va muri niciodata. Cu toate acestea, aveti grija la destinatia de plasare daca nu sunteti confortabil cu crucea inversata. Desi tatuajele cu cruce inversata nu sunt neaparat ,,anti-Hristos” – asa cum vor crede unii – ele inseamna un lucru usor diferit, care este inca asociat cu doctrina crestina.

Tatuaje Unalome

Tatuajele unalome reprezinta calea catre ascensiune si iluminare spirituala in cadrul religiei budiste. Aceste mici tatuaje au semnificatii profunde si functioneaza ca o ilustrare frumoasa a rasucirii si intoarcerilor imprevizibile ale vietii, evenimentele care modifica viata care ne duc in cele din urma la cea mai inalta versiune a noastra. Spirale in zig-zag semnifica ratacirea pe care o facem in viata si experientele pe care le suportam pe acest plan, in timp ce drumul drept spre varf semnifica atingerea iluminarii.

Tatuajele OM

Tatuajele Om sunt un alt simbol spiritual apreciat direct asociat cu credinta budista si hindusa, dar ,,Om” este de fapt un cantec sacru, mantra si icoana pentru multe religii estice. Unii spun ca omul este primul sunet al Universului sau suma tuturor sunetelor.

Sunetul om contine de fapt alte trei sunete: A-U-M, care se presupune ca reprezinta o triada de lucruri; pamantul, atmosfera si cerul, cei trei zei proeminenti ai hinduismului si cele mai semnificative trei invataturi ale lor. Potrivit lui Mandukya Upanishad, ,,Trecutul, prezentul si viitorul, tot ce a fost, tot ceea ce este, tot ce va fi este om. De asemenea, tot ceea ce poate exista dincolo de limitele timpului, tot acest lucru este om. ”

In zilele noastre, simbolul om este adesea vazut in culturile occidentale, dar de obicei intr-un context non-religios, in special in randul pasionatilor de yoga. Acestea fiind spuse, este recomandat sa evitati sa va plasati tatuajul om sub linia taliei, deoarece se poate vedea ca fiind ofensator in unele culturi estice.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here