Care sunt principalele materiale din care sunt realizate ferestrele termopan?

0
382

Orice locuinta si orice cladire utilizata de om trebuie sa aiba ferestrele. Acestea ofera lumina solara si contureaza o legatura directa intre interior si exterior. Din pacate, ferestrele sunt cea mai importanta sursa de transfer de caldura din intreaga casa. Daca nu sunt bine realizate, acestea pot lasa frigul sau caldura extrema sa patrunda in incapere, ceea ce poate sa scada atat performantele energetice ale locuintei, cat si confortul din interiorul acesteia. Din fericire, in ultimii ani s-au construit ferestre din ce in ce mai performante, care izoleaza extrem de bine spatiul locativ. Printre aceste ferestre se numara si categoria de ferestre cu geam termopan.

Ce este geamul termopan?

Geamul termopan este un sandwich format din doua sau mai multe foi de sticla, care sunt lipite intre ele prin intermediul unei baghete de aluminiu și a unor sigilanti cauciucati. Modul in care sunt lipite aceste foi de sticla rezulta intr-un geam care izoleaza extrem de bine, fara a stirbi din transparenta spatiului vitrat. Exista numeroase geamuri termopan pentru care se poate opta: geamul reflexiv, geamul antiefractie, geamul colorat in masa, etc. La fel de importanta, sau chiar mai importanta decat geamul insa, este tamplaria.

Din ce poate fi realizata tamplaria de termopan?

Exista mai multe materiale din care poate sa fie realizata aceasta tamplarie, insa cele mai populare sunt urmatoarele:

1. Tamplaria din lemn. Lemnul este utilizat inca din cele mai vechi timpuri pentru constructia ramelor de ferestre, esentele de molid, pin sau stejar oferind un aspect placut si natural. Pentru geamurile termopan se foloseste un lemn special, denumit lemn stratificat. Cei de la Holze produc astfel de lemn iar proprietatile sale sunt incredibile, atata vreme cat tehnicile de fabricatie sunt pastrate cu strictete.

2. Tamplaria din PVC. Ramele din PVC sunt, de departe, cele mai populare de pe piata. Acestea sunt rezistente, durabile si pot oferi protectie impotriva efractiei. Nu sunt la fel de elegante ca si ramele din lemn, insa. Cu toate astea, ofera destul de multe optiuni de design, cum ar fi aplicarea unor folii special colorate.

3. Aluminiul. Foarte intalnite sunt si ramele din aluminiu. Acestea au proprietati foarte bune, rezistand la intemperii si la diverse socuri, insa au si dezavantaje: se incalzesc si se racesc usor, ceea ce duce la performante termice scazute iar aspectul lor nu este intotdeauna cel mai placut. Fiecare dintre cele 3 variante are avantaje si dezavantaje.

Cei care isi doresc o solutie cat mai ecologica, cu aspect placut si rezistenta, pot opta pentru lemnul stratificat. Cei care doresc un pret mai mic, se pot orienta spre PVC. Aluminiul, in general, este folosit in sediile firmelor, fiind evitat in cadrul locuintelor.
Pentru ferestre din geam termopan cu tamplarie din lemn stratificat, recomandam Holze Design Industry srl.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here