INEDIT. Familiile dintr-un oraș românesc care nu au găsit loc la grădiniță pentru copii primesc bani pentru bone

0
440

Primăria Sibiu va da bani din bugetul local, din 3 iunie, pentru bone familiilor care nu au găsit un loc în creșă sau în grădiniță pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani. Pe ordinea de zi a Consiliului Local Sibiu este inclus un proiect referitor la metodologia de acordare a acestui ajutor, relatează Mediafax.

Ajutorul pentru copii nu se poate acorda dacă unul dintre părinți este asistent maternal:

Pot beneficia de acest ajutor persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Primăria Sibiu va da acest ajutor persoanelor care au domiciliul/reședința în municipiu, numai în cazul copiilor pentru care părintele nu a găsit un loc la creșă sau grădiniță publică sau privată și doar în cazul în care familia/părintele a încheiat un contract de prestări servicii cu o bonă autorizată.

Ajutorul nu se poate acorda dacă unul dintre părinți este asistent maternal sau dacă copilul respectiv este în grija unui asistent maternal.

De asemenea, familia trebuie să fie la zi cu plata taxelor și impozitelor locale.

Cuantumul sprijinului financiar va diferi în funcție de venitul net pe membru al familiei:

– pentru un venit net/ membru de familie până la 2.100 lei, ajutorul va fi de 710 lei;
– pentru venit net/membru de familie între 2.101 lei și 2.500 lei, ajutorul va fi de 550 lei;
– pentru venit net/membru de familie între 2.501 lei și 3.000 lei, ajutorul va fi de 390 lei;
– pentru venit net/membru de familie între 3.001 lei și 3.500 lei, ajutorul va fi de 250 lei.

Monica Anisie, anunț despre înscrierea la grădiniță și clasa pregătitoare:

Programul de reînscriere sau înscriere pentru grădinițe a început să fie consultat începând cu data de 4 mai.

„Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psiho-somatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul.

Ministerul Educaţiei va publica pentru grădiniţe calendarul de reînscriere sau înscriere, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar, în aşa fel încât să dăm posibilitatea părinţilor să realizeze înscrierea fie la clasa pregătitoare, fie la grădiniţe. Luni vom avea, la ora 9,00, o conferinţă cu toţi inspectorii şcolari generali şi vom stabili toate procedurile, în aşa fel încât să venim în întâmpinarea părinţilor, în sprijinul acestora, pentru a transmite cât mai uşor aceste fişe de înscriere sau reînscriere”, a spus Anisie la Digi 24.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here