Top 4 lucruri de știut dacă vrei să lucrezi ca medic în străinătate

0
162

Dacă cochetezi cu gândul de a lucra ca medic în străinătate, ai, probabil, foarte multe întrebări referitoare la testele de limbă, acreditarea, plecarea propriu-zisă și multe altele. În continuare, vei afla cele mai importante 4 lucruri pe care trebuie să le știi despre tranziția și acomodarea ta ca specialist medical în afara țării.  

1. Trebuie să cunoști limba țării respective

Atunci când profesezi ca medic, comunicarea cu pacienții și cu celelalte cadre medicale este esențială. Din acest motiv, este important să cunoști limba țării în care îți dorești să lucrezi, măcar la nivel conversațional. 

Însă dacă nu vorbești limba respectivă, nu este cazul să te îngrijorezi. Există companii specializate care oferă cursuri intensive de limbi străine precum germană, engleză și franceză medicilor ce își doresc să plece în străinătate. Astfel de cursuri au loc de câteva ori pe an, durează în jur de 4 luni, iar profesorii sunt acreditați și au o vastă experiență. 

Dacă țara pe care ai ales-o este Germania, va trebui să treci un examen medical de limbaj de specialitate, examen pentru care vei fi pregătit în cadrul cursurilor respective.

2. Tipurile spitalelor

În fiecare țară spitalele sunt clasificate diferit. De exemplu, în Germania există clinici universitare, spitale regionale (akutklinik), spitale pentru asistența de rutină a sănătății populației (regelversorgung) și clinici de recuperare (rehabilitationsklinik). Majoritatea medicilor își fac debutul carierei în spitalele regionale și în cele pentru asistență de rutină a sănătății populației, clinicile universitare fiind potrivite celor înclinați spre cercetare, iar cele de recuperare pentru reumatologi, fizioterapeuți, interniști și neurologi. 

3. Întreabă despre facilitățile oferite

În multe spitale se oferă posibilitatea echivalarii orelor suplimentare cu timp liber în loc de bani în plus, însă acest lucru nu este specificat mereu în anunț. De aceea, este bine să întrebi când ajungi la interviu care sunt facilitățile oferite de instituția respectivă. 

Mai mult, sunt spitale care pot oferi centre de îngrijire a copiilor pe timpul zilei. Dacă vrei să te muți în altă zonă sau să faci cursuri de perfecționare, costurile vor fi, cel mai probabil, acoperite de spital. Numeroase clinici au unități de cazare pentru angajați, unele oferind chiar cazare gratuită pe durata perioadei de probă.

4. Informațiile prezentate în CV trebuie susținute prin copii ori scanări ale documentelor 

Această regulă se aplică certificatelor de limbă, diplomei de absolvire a facultății, diplomei de specializare și Transcript of Records pentru bursa Erasmus. 

Încearcă să salvezi toate documentele în format PDF și, preferabil, pe toate împreună într-un singur fișier, în cazul în care le trimiți ca atașament prin email. Uneori, clinicile cer depunerea aplicației într-un portal online unde trebuie doar să încarci documentele.

Este foarte important să găsești un partener de recrutare medici în Germania sau în orice altă țară în care vrei să profesezi, care să îți ofere tot suportul necesar perioadei de tranziție și acomodare. Sunt mulți pași de urmat, iar pentru ca tu să te poți concentra pe ceea ce este cu adevărat important, o companie de acest fel se va ocupa de toate aspectele administrative, îți va spune exact de ai de făcut și te va îndruma pe durata fiecărei etape.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here