Partidul Ecologist îl somează pe Costel Alexe pentru a interveni în gestionarea colectării deșeurilor spitalicești

0
1577

Colectarea şi gestionarea deşeurilor spitaliceşti, scăpate de sub control. Alexe somat să intervină!

🌲Partidul Ecologist Român solicită ministrului Mediului, Costel Alexe, să prezinte public situaţia gestionării şi colectarii deşeurilor provenite din activitatea medicală în perioada pandemiei, deşeurile din centrele de carantină, precum şi firmele care se ocupă de acest segment în capitală şi la nivel naţional.

‼️ Episodul extrem de periculos referitor la „abandonări de deșeuri medicale pe un teren aflat pe teritoriul comunei Dobroești” Ilfov , „ambalate în saci specifici pe care existau etichete cu numele expeditorului, respectiv câteva spitale aflate pe teritoriul municipiului București, pe unele existând inclusiv data colectării, 12.05.2020, deșeuri constând în seringi, perfuzii și alte deșeuri spitalicești”,

reprezintă un motiv real de ingrijorare al ecologiştilor în privinţa modului în care autorităţile statului şi firmele implicate înteleg să acţioneze în exercitarea atribuţiilor acestora şi în asigurarea protecţiei cetăţenilor. Investigaţia jurnalistică a celor de la Romania Libera arată că GNM – Comisariatul Ilfov mentionează ca surse ale deșeurilor, Spitalul Filantropia, Instiutul Matei Balș și Institutul Marius Nasta.

‼️ Acest tip de focare reprezintă un atac direct la sănătatea cetăţenilor motiv pentru care sperăm ca dosarul penal întocmit pe acest caz să sancţioneze vinovaţii. Dată fiind situaţia de mai sus, Partidul Ecologist îi solicită lui Costel Alexe, ministrul Mediului, să susţină o conferinţăde presă pe această temă întrucat astfel de situaţii iresponsabile pot fi traduse inclusiv prin atac la siguranţa natională.

 

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședintele PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

🌲 #PartidulEcologistRoman #per #AlegeViata
#ECOLOGISTII #EcologiaSalveazaRomania www.per.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here