Rechizite esentiale pentru scoala si gradinita

0
110

Chiar daca nu esti pregatit pentru prima zi de scoala a copilului tau, poti sa te asiguri ca va fi gata cu toate accesoriile de care va avea nevoie pentru a se juca si invata si de care se va bucura in clasa.

Materiale de Arta
In acesti ani de scoala sunt plini de mestesugari si invatare practica. Daca nu aveti deja un set de rechizite, luati in considerare faptul ca trebuie sa alegeti unele astfel incat colorarea, taierea si crearea nu vor reprezenta o problema atunci cand copilul dvs. va veni acasa.

Creioane: O cutie de creioane triunghiulare sau jumbo pot fi mai usor de tinut in mainile lor mici, dar multi profesori pot prefera un set de 8, 16 sau 24 de creioane in culori standard.

Markere: Un pachet de 10 markere standard ofera o multime de culori, iar cele lavabile permit o curatare mai usoara.

Creioane colorate: In loc de, sau in plus fata de creioane, unii profesori pot solicita creioane colorate pentru desenarea, trasarea sau colorarea curcubeului distractiv.

Foarfece: Clasele primare pot necesita ca elevii sa foloseasca o pereche de foarfece rotunde sau cu varful rotunjit pentru siguranta. Majoritatea sunt concepute pentru mana dreapta, asa ca daca copilul tau este stangaci, alege o pereche de stangaci.

Lipici: Copiilor de la scoala primara le este mai usor sa manevreze stickurile de lipici

Markere de sters cu varf uscat: la gradinita si clasa I, profesorul poate solicita elevilor sa aduca markere suplimentare de sters pentru a suplimenta ceea ce ofera scoala.

Consumabile de scris
Pentru ABC-uri, ortografie de cuvinte si poze din povesti, iata cu ce va trebui sa fie pregatit copilul tau.

Caietul: Un caiet este necesar pentru scris.

Creioane: Cateva creioane pot fi mai usor de tinut in mainile lor mici, asa ca consultati profesorul pentru a vedea daca le este permis (vezi sursa ibebe.ro).

Manere de creion: ghidurile moi, cauciucate, in forma de prisma aluneca pe un creion traditional pentru a ajuta scriitorii timpurii sa obtina o mai buna strangere si sa dezvolte pozitia corecta a degetelor.

Gume de sters: Atat gumele de sters, cat si guma din capatul de sus al creioanelor sunt utile pentru eliminarea greselilor de pe hartie.

Hartie: Profesorii vor specifica daca sa cumpere hartie de scris alba sau captusita pentru proiecte de la clasa.

Dosare: Pastrati coli libere (cum ar fi lucrarile de arta ale elevilor sau lucrarile la clasa) intr-un suport de hartie sau plastic pentru a duce temele la scoala.

Ascutitoare pentru creion: O ascutitoare mica si portabila poate fi utila, astfel incat literele sa ramana clare pe hartie. Pentru acasa, luati in considerare una electrica (utilizata cu supravegherea adultilor) pentru un plus de confort.

Rucsacele si penarele
Tine-ti noul student organizat cu rucsacele si penarele potrivite pentru stocare si pentru a transporta rechizitele la scoala.

Rucsac: Odata ce copilul incepe gradinita, cumpara unul pentru transportul de articole precum pranzul, o sticla de apa, obiecte de prezentare si teme.

Cutie de aprovizionare: O cutie sau o punga de plastic este utila pentru a tine creioane, pixuri si rechizite de arta.

Cutie de mancare sau punga: Pranzurile si gustarile sunt pastrate cel mai bine intr-o cutie de plastic izolata, refolosibila sau punga de nailon. Luati in considerare investitia intr-un pachet de gheata pentru a pastra proaspete anumite alimente si bauturi (cum ar fi fructele si apa).

Sticla cu apa: O sticla de apa rezistenta la deversare poate fi umpluta acasa pentru a mentine copiii hidratati pe tot parcursul zilei – si departe de fantanile de apa scolare, care pot fi pline de germeni. Cautati sticlele fabricate dintr-un material fara BPA si care sa tina cel putin 12 oz.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here