Utilizari si avantaje ale iluminatului de siguranta

0
211
iluminat de siguranta showroom VSH-vtacsmarthome
iluminat de siguranta showroom VSH-vtacsmarthome

Pe langa sentimentul de siguranta pe care ti le ofera corpurile de luminat de siguranta, acesta are ca obiectiv de prim ordin iesirea in siguranta dintr-un spatiu in situatia intreruperii alimentarii nominale cu energie electrica sau alte situatii de urgenta, asigurand o calea catre iesire in conditii vizuale corespunzatoare.

 

Esti oblicat sa asiguri iluminatul de siguranta?

 

In privinta celor care administreaza cladiri de birouri, spatii comerciale si industrial, hoteluri sau alte spatii rezidentiale modern, legislatia in vigoare impun obligativitatea de a instala corpuri de iluminat de siguranta functionale cum ar fi lampile emergente sau lampile exit. Aceste indicatoare a calilor de iesire sunt absolut necesare pentru semnalizarea calilor de acces indicand iesirea si asigurarea vizibilitatii pentru oamenii care utilizeaza acele sptii. In conformitate cu Normativul l7-2011 din cap. 7.23 si cu reglementarile specifice privid proiectarea si executarea sistemelor de iluminat artificial din cladiri, precum si SR EN 1838 si SR 12294 corpurile de iluminat de siguranta se clasifica in felul urmator:

 

  • iluminatul pentru continuarea lucrului, si
  • iluminatul de securitate, ce se compune din:
  1. iluminatul pentru interventii in zone de risc;
  2. iluminatul pentru evacuarea de urgenta din cladire;
  3. iluminatul pentru circulatie;
  4. Iluminatul impotriva panicii;
  5. iluminatul de veghe;
  6. iluminatul pentru marcarea hidrantilor interior, in caz de incendiu;
  7. iluminatul de siguranta portabil.

Ce avantajele prezinta iluminatul de urgenta cu LED-uri?

 

Corpurile de iluminat de urgenta cu LED-uri este in prezent alegerea optima, care ofera numeroase beneficii atat detinatorilor, cat si celor care administreaza cladiri, dar si pentru oamenii care desfasoara diferite activitati in acestea.

 

In primul rand, daca optezi sa achizitionezi corpuri de iluminat de urgenta LED de la vtacsmarthome.ro, acestea sunt probabil, cele mai rentabile lumini din piata din Romania atat datorita consumului de elergie electrica, cat si faptului ca au o durata de viata mult mai mare in comparatie cu cele cu iluminare medie. Mai mult decat atat, costul corpurilor de iluminat de siguranta este unul dintre cele mai importante aspect, in special intr-o perioada economica dificila cand exista nenumarate motive pentru restrangerea cheltuielor si investitiile pe termen long. Chiar daca initial s-ar putea spune ca investitia in luminile de urgenta cu LED este mai ridicata, acestea sunt, pe de o parte obligatorii, iar pe de alta parte daca te raportezi la faptul ca durata de viata cu mult mai indelungata decat cele clasice, plus faptul ca ai beneficiul unui cost de functionare mai mic, toate aceste aspect vor contribui pe termen lung la o economisire semnificativa. De asemenea, sa nu uitam faptul ca iluminatul de siguranta trebuie sa functioneaze pentru perioade indelungate de timp, atat noaptea, cat si ziua.

 

Totodata, este de subliniat faptul ca luminile de siguranta si urgenta trebuie sa reziste si sa functioneze in timpul oricarui eveniment neplacut unde este o urgenta in asigurarea sigurantei oamenilor. Prin urmare, acestea trebuie sa reziste in conditii dificile, atat in spatii interiore, cat exterioare. In cazul luminilor LED acest aspect nu reprezinta o problema pentru ca functioneaza indiferent de mediu si de conditiile termice si sunt concepute sa nu intampline dificultati in functionarea in situatii extreme, fie ca este vorba de temperaturi scazute, fie temperaturi ridicate. Aceste lampi de urgenta sunt concepute de asemenea si prin anumite modele sa functioneze si la temperature si conditii extreme pentru regiunea noastra si, in plus, au o rezistenta ridicata la vibratii si socuri.

 

In concluzie, putem spune ca alegerea corpurilor de iluminat de siguranta LED de la VtacSmartHome este o solutia optima datorita ciclului de viata foarte lung. Durata de viata lampilor LED poate ajunge si pana la 100.000 de ore de functionare, ceea ce reprezinta o durata semnificativ mai mare comparativ cu cea a altor lampi existente pe piata din Romania.  Totusi, trebuie sa iei in considerare o minima intretinere si verificare anuala. Cu o atentie minima, iluminatul de siguranta va functiona mai mult timp inainte de a fi inlocuite.

 

Daca doresti sa achizitionezi corpuri de iluminat de siguranta vei putea gasi atat pe magazinul online VtacSmartHome.ro, cat si in cel mai mare showroom din Romania al partenerului oficial V-TAC LED, unele dintre cele mai performante si moderne surse dar si corpuri de iluminat.

Harta showroom

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here