Eliminarea anvelopelor vechi sau folosite

0
333

Anvelopele Dunlop sunt construite pentru a rezista.  Presupunând că nu sunt deteriorate, ar trebui să vă bucurați de zeci de mii de kilometri de conducere fericită și sigură.  Dar, la un moment dat, chiar și cele mai bine fabricate anvelope vor ajunge la sfârșitul vieții lor.

De ce am nevoie să arunc anvelopele mele?

Cel mai frecvent motiv este uzura.  În timp, adâncimea de rulare va scădea la un nivel care nu mai este în siguranță.  Adâncimea minimă legală în cea mai mare parte a Europei este de 1,6 mm.  Cu toate acestea, vă recomandăm să înlocuiți anvelopele de vară la 3 mm, iar anvelopele de iarnă la 4mm.

Există și alte motive pentru care poate fi necesar să înlocuiți anvelopele.  De exemplu, anvelopele pot îmbătrâni și, dacă sunt utilizate rar, încep să se prăbușească.  Acest lucru se poate întâmpla și dacă au fost stocate incorect.

Desigur, este posibil să obțineți o perforare sau deteriorare ireparabilă din vehiculul dvs. care „trântește”.  De asemenea, dacă ați fost implicat într-un fel de coliziune, este important să verificați dacă anvelopele dvs. nu au fost compromise.

Cum arunc anvelopele?

În fiecare an, la nivel mondial, sunt reciclate 17 miliarde de tone de anvelope precum  Dunlop all 3d all season  , astfel încât vă rugăm să reciclați sau să reutilizați acolo unde este posibil.

În UE este ilegal să aruncați pneurile în deșeurile casnice sau chiar să le duceți la depozitele de deșeuri.  Deși acest lucru poate părea enervant, este o veste bună, deoarece ne încurajează să găsim modalități de reciclare sau reutilizare a acestora.

Dacă aveți anvelope de care doriți să scăpați, merită să luați legătura cu centrele dvs. locale de reciclare, deoarece unii au cimitire specifice pentru anvelope.  De asemenea, puteți contacta distribuitorul local de anvelope sau companii specializate în reciclarea anvelopelor.

Ce fac cu ele?

Anvelopele conțin cantități mari de materii prime, cum ar fi oțelul, materialul textil și cauciucul, iar acestea pot fi reciclate pentru a crea suprafețe cauciucate pentru terenuri de joacă, piste de sport și chiar acoperiri de covoare.  Folosirea anvelopelor vechi ca si combustibil alternativ la cărbunele din cuptoarele de ciment a devenit o afacere de mai multe milioane.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here