De ce sa alegem platina?

0
212

Platina a fost venerată de-a lungul veacurilor ca fiind cea mai rară și mai pură din metale prețioase. Cu frumusețea sa subtilă și valoarea de durată, bijuteriile de platină, inclusiv verighetele din platină și inelele de logodnă din platină cresc rapid în popularitate.

Istoria bijuteriilor de platină

De-a lungul istoriei platina a fascinat și captat imaginația oamenilor din întreaga lume.Premiata pentru proprietățile sale unice, puterea platinei a sedus vechii egipteni. Puritatea platinei a mistificat incașii sud-americani care au creat platina în comori unice. Strălucirea rară a lui Platinum a câștigat curtea regală a lui Ludovic al XVI-lea și a fost declarată metalul regalității.

Știați că bijuteriile cu platină erau bijuteriile preferate care au dus până la cel de-al Doilea Război Mondial? Platina a fost apoi declarată un metal strategic de către guvernul Statelor Unite și utilizarea platinei în designul bijuteriilor a fost interzisă.

În absența Platinei, aurul alb a apărut pe piață pentru a calma consumatorii care preferau culoarea albă bogată a platinei.

Iată câteva informatii despre bijuteriile din platină:

 1. Platina este de peste 15 ori mai rară decât aurul, luând numele de „Regele metalelor”
 2. Este cel mai greu dintre metalele prețioase
 3. Platina este singurul metal prețios utilizat în designul de bijuterii fine care este de până la 95% pur, ceea ce îl face cel mai pur metal dintre toate (aurul este de doar 75%)!
 4. Termenul spaniol pentru platină este „platină”, care înseamnă mic argint
 5. Platina nu are tendința de a adăuga nicio culoare proprie, ceea ce va îmbunătăți diamantul, safirul, rubinul sau orice altă piatră prețioasă din inelul sau colierul dvs.
 6. În condițiile legii, bijuteriile de platină trebuie să aibă marcajul „950 PT” sau „950 Plat”

Ar trebui să alegem bijuterii din platină?

Există mai multe caracteristici și beneficii ale bijuteriilor din platină pe care ar trebui să le luați în considerare dacă doriți să aveți bijuterii de platină proiectate personalizat:

 1. Platina nu este ușor zgâriată, făcând-o rezistentă la deteriorare
 2. Platina nu se uzează ușor, făcând-o de lungă durată
 3. Platina dezvoltă un dorit satinat
 4. Platina este hipoalergenică și perfectă pentru persoanele cu piele sensibilă și alergii la unele metale
 5. Platina nu se estompează și nu își schimbă culoarea; accentuează de fapt strălucirea unui diamant spumant
 6. Platina este densă și durabilă, ceea ce oferă cea mai sigură montare disponibilă
 7. Punctul de topire ridicat al platinei oferă o rezistență puternică la coroziune și atacuri chimice
 8. Platina are o întreținere redusă, iar murdăria poate fi curățată cu un abur simplu curățat, mai degrabă decât cu o polizare

De ce prețurile bijuteriilor din platină sunt atât de mari?

Exista clienți care  întreba despre prețul și valoarea bijuteriilor din platină, plus ceea ce determină prețul platinei. Ca și bijuteriile din aur precum sunt cerceii din aur galben Margareta  , prețurile de platină sunt determinate de ofertă și cerere. De fapt, platina și aurul au în prezent aproximativ același cost pe piața de astăzi, chiar dacă valoarea platinei este mai mare; este de 15 ori mai rară decât aurul!

Știați că pentru a produce doar o uncie de platină trebuie să fie minate aproximativ zece tone de minereu? Pur și simplu, indiferent de prețul curent al platinei pe piață, investiția va fi în valoare de fiecare banut. După ani de uzură, un inel de platină poate fi refăcut prin redirecționare și redirecționare în loc de a înlocui platina.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here