Idei creative pentru o seara romantica

0
65

Cu totii am auzit ca intalnirile romantice sunt importante pentru o casnicie fericita si puternica. Cu toate acestea, in aceste zile, toata lumea este ocupata, obosita si depasita. Mai adaugati si copiii in plus si devine si mai greu sa va oferiti atentie reciproc in mijlocul haosului zilnic care creste o familie.

Indiferent, o casatorie solida este temelia oricarei familii, iar cercetarile arata ca noptile romantice pot ajuta la intarirea acestei fundatii. In plus, sunt distractive si pot fi un mod minunat de relaxare. Iata de ce noptile romantice ar trebui sa fie o prioritate pentru cuplurile casatorite si modul in care chiar si parintii ocupati pot face ca noaptea romantica sa devina parte din rutina lor.

De ce conteaza intalnirile romantice

Cand ti-ai intalnit prima data sotul si ati inceput sa va intalniti, nu parea firesc sa-ti faci timp sa te bucuri de dragoste si sa va cunoasteti mai bine. Cu toate ca, dupa ce te-ai casatorit, este firesc sa cazi in rutina de zi cu zi a vietii, uitand romantismul din cauza responsabilitatilor de la serviciu sau din cauza familiei.

Acum, sa luam in considerare costul unei nopti romantice, care ar putea include o cina frumoasa cu vin si desert, plus tips (150-200 lei), bilete la film si popcorn (100 lei) si babysitting timp de cinci ore la 50 de lei pe ora. Asta insumeaza un total de 4-500 de lei pentru o singura seara. Mai exista optiunea de a ii cumpara un cadou simbolic pentru o seara romantica si sa mergeti impreuna la hotel, daca vrei sa cheltuiesti mai putin (vezi oferta cadouri sexy).

Matthew Garrett de la Relatii Australia ii spune lui HuffPost ca este usor sa-si asume partenerii: ,,Presupunem ca vor fi intotdeauna acolo, atunci cand, in realitate, relatia este un proiect important in viata noastra, care are nevoie de concentrare si atentie.” Mai departe, spune el, ,,sentimentul de a o lua de la capat apare foarte usor, iar acesta este un val de moarte pentru orice relatie.”

Observatia lui Garrett este similara cu cea a unui raport din 2016 din Anglia de Harry Benson, de la Fundatia Casatoriei si Steve McKay, de la Universitatea din Lincoln. Raportul a analizat in mod special cuplurile cu copii si a constatat ca cuplurile care care isi petreceau cel putin o seara romantica pe luna aveau mai multe sanse sa ramana impreuna decat cei care rareori faceau asta. Raportul a concluzionat ca „iesind de fiecare data, cuplurile casatorite consolideaza importanta relatiei lor.”

De asemenea, raportul ,,Date Night Opportunity” din cadrul proiectului national de casatorie de la Universitatea din Virginia a analizat datele privind ,,timpul cuplurilor” si a descoperit ca cuplurile care petreceau mai mult timp impreuna au avut semnificativ mai putine sanse – de 2,5 ori pentru soti si de 4 ori pentru sotii – sa divorteze.

Totusi, nu este vorba doar despre divort. Mai mult timp alocat concentrarii si conectarii intre ele echivaleaza si cu o fericire conjugala mai mare. Raportul ,,Date Night Opportunity” a constatat ca cuplurile casatorite care petrec cel putin o seara pe saptamana au de 3,5 ori mai multe sanse sa raporteze ca sunt ,,foarte fericiti” in casatoriile lor decat cei care nu au petrecut atat timp impreuna.

Ce anume impiedica serile romantice?

Timpul este foarte important pentru parinti, iar cei mai multi dintre noi recunoastem in mod liber asta chiar si fara statistici care sa sustina acest lucru. Cu toate acestea, este, de asemenea, unul dintre primele lucruri de pe lista noastra de prioritati. Deci, ce impiedica serile romantice sa se intample?

In primul rand, parintii sunt deja plini de programele supraincarcate. Intre joburi cu norma intreaga si ingrijirea copiilor, deseori nu este timp sa planificam o seara romantica. Chiar si atunci cand gasesti cateva ore intr-o zi, ramane putina energie pretioasa pentru planificare, pentru a gasi un babysitter, pentru a te imbraca si pentru a merge efectiv undeva.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here