Probabil cea mai gustoasă negresă la Thermomix

0
70

Dacă ai mâncat un brownie cu adevărat bun știi că textura sa este total diferită de cea a pandișpanului, iar gustul este cu adevărat bogat.

Adesea rețetele de negrese clasice sfătuiesc să se bată spumă albușurile de ouă și să se adauge un plic de praf de copt pentru a le face bine crescute și pufoase. Acești pași schimbă total textura și oferă un gust subtil de ouă, ceea ce este mai puțin dorit de la un brownie. Un brownie este ușor cremos și te surprinde cu un gust intens de ciocolată, nici prea dulce, nici cu o concentrație prea mare de cacao.

Bineînțeles, un brownie perfect poate să aibă o definiție diferită, în funcție de persoana pe care o întrebi. Se discută adesea dacă textura trebuie să fie una lipicioasă, densă sau aerată. Noi credem că puțin din toate fac un desert irezistibil, iar pe GoostoMix este o rețetă

pentru negresă la Thermomix cu un rezultat perfect.

Rețetă de negresă la Thermomix

Dacă ne gândim la ce rețete aleg copiii să prepare pentru prima oară în viața lor, cu siguranță negresa se află pe listă. Având un gust minunat de ciocolată, motivul alegerii este evident. Cu indicațiile mamelor sau bunicilor, negresa lua formă, iar indiferent de rezultatul final, bucuria era mare.

Pentru a duce mai departe tradiția deserturilor preparate încă din copilărie, dar adaptate la vremurile moderne, poți urma pașii rețetei de negresă la Thermomix de pe platforma GoostoMix.

Lista de ingrediente pentru brownie la Thermomix este: 300 g ciocolată cu un conținut crescut de cacao (55-60%), 270 g zahăr, 200 g unt, 4 ouă, ½ linguriță sare, 150 g făină, 50 g smântână lichidă, 170 g nuci, 70 g stafide (opțional), 20 g unt, 150 g smântână, 25 g cacao, 55 g ciocolată, 60 g lapte, 4 linguri zahăr. Setările necesare pentru a prepara la Thermomix negresa sunt publicate pe GoostoMix.

Cum se poate personaliza negresa la Thermomix

În primul rând, cantitatea de zahăr poate fi ajustată după preferințe și în funcție de ciocolata folosită. Pentru o ciocolată amară este necesară cantitatea de zahăr specificată de GoostoMix, iar pentru ciocolată cu lapte se poate pune mai puțin zahăr.

Peste glazura de ciocolată se pot pune nuci, migdale sau clasicii fulgi de cocos.

Mică istoria a prăjiturilor negresă

Există o poveste care spune că rețeta pentru brownie a fost creată în 1893 pentru a servi un grup de doamne cazate la un hotel. Doamnele participau la o expoziție din Chicago. Soția celui care deținea hotelul în cauză a cerut bucătarului un desert care se poate tăia în bucăți mai mici decât feliile de tort ca să încapă cu ușurință în cutii. Bucătarul a creat o negresă cu nuci și glazură de caise care încă se mai servește după rețeta originală la hotelul Palmer House din Chicago. Desertul și-a primit numele de brownie mai târziu și nu a fost folosit în cărțile de bucate de la acea vreme.

Se crede că rețeta pentru brownie a fost publicată pentru prima dată într-o carte de bucate în 1896, însă printre ingrediente nu se număra ciocolata.

În 1899 a fost recunoscută prima rețetă de brownie publicată cu ciocolată, iar rețetele moderne pe care le știm au început să apară în 1904.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here