Ceva ce ar trebui sa facem in fiecare zi: colectarea selectiva a deseurilor!

0
53

Ar trebui sa realizam zilnic ceva ce ar putea ajuta planeta sa respire si sa isi pastreze resursele naturale. Este vorba despre colectarea selectiva a deseurilor. Indiferent daca suntem in propria locuinta, la locul de munca, in magazin sau in alt spatiu in care ne aflam intamplator sau in care lucram, selectarea deseurilor de diverse tipuri si depozitarea lor in cosuri colectare selectiva trebuie sa fie ceva normal, facut din instinct am putea spune. Desi scopul fiecaruia dintre noi este de a efectua colectarea selectiva in cel mai bun mod posibil, uneori oameni nu folosesc cosuri gunoi speciale pentru asta si, desigur, minimizeaza importanta acestui gest simplu.

Acest lucru este cauzat si de faptul ca autoritatile nu pun accent pe educarea populatiei in acest sens. Nu vedem foarte multe companii care sa ne ajute sa invatam cum sa folosim cosurile pentru colectare selectiva chiar daca, din fericire, a gasi recipientul potrivit pentru un anumit tip de deseu este mai simplu ca oricand. Cifrele sunt ingrijoratoare in ceea ce priveste colectarea si rezultatul faptului ca nu facem acest lucru se vad pretutindeni. Tocmai din acest motiv, este important sa participam cu totii la acest proces si in cel mai eficient mod cu putinta, separand toate deseurile menajere, pentru a permite un inceput mai usor si mai eficient al reciclarii.

Colectarea selectiva si, automat, gestionarea deseurilor incepe, in primul rand, cu propria casa. Trebuie sa ii ajutam pe cei care lucreaza in  serviciile de salubritate sa gaseasca materialul deja bine impartit si cat mai curat si selectat, astfel incat sa permita o recuperare mai rapida si mai eficienta acolo unde este cazul. Odata colectat, fiecare deseu este indreptat catre cel mai bun proces de eliminare pentru el si mediu: de la reciclare, la depozitele de gunoi, la incineratoare. Insa, important este ca deseurile care pot fi reutilizate trebuie sa fie bine colectate si separate, pentru a le oferi posibilitatea de a deveni materie prima pentru obiecte noi.

Pe strazi, in general, se folosesc eurocontainere si pubele speciale. Dar nu este intotdeauna simplu sa putem recunoaste tipul de recipient potrivit pentru deseurile pe care le avem. Din acest motiv, pe langa simboluri, pentru a recunoaste mai bine recipientul, cel mai eficient cod este, fara indoiala, cel cromatic. De aceea, cosurile speciale sunt dotate cu stickere pe culori sau au culorile potrivite. Asa sunt si cosurile de la magazinul online sanito.ro. Un astfel de cos este SIKEBORG A. Este un concept modern de reciclare selectiva din otel inoxidabil atat pentru acasa cat si pentru birou. Acest set de cosuri pentru reciclare selectiva are un design unic si futurist. Cosurile interioare sunt colorate in conformitate cu nevoile si legislatia in vigoare. De asemenea, acest model poate fi personalizat cu logo-ul clientului, semnele de reciclare, stikere, etc. Sikeborg A sunt cosuri usor de curatat si de manipulat si pot fi disponibile in seturi de 2,3 sau 4 pubele, in functie de cerinte si necesitati. Aceste cosuri de colectare selectiva sunt potrivite atat pentru uz interior, cat si  pentru exterior, si pot fi amplasate in orice locatie moderna,  Acestea sunt disponibile in urmatoarele dimensiuni: 3×30/35 litri si 3×50/60 litri(90x30x70cm).

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here