Cum a arătat protestul din Piaţa Victoriei împotriva restricţiilor cerute de premierul Ludovic Orban

0
223

Cum a arătat protestul din Piaţa Victoriei împotriva restricţiilor cerute de premierul Orban? Aproape toată mass-media este aservită unor interese oculte.În cele ce urmează am să vă explic.

Câteva mii de oameni au ieșit duminică după-amiaza să conteste măsurile de restricție și intenția autorităților de a legaliza din nou izolarea și carantina.Totodată Alianța Părinților s-a alăturat demersului de duminică 12 Iulie 2020 din Piața Victoriei, de la orele 18, unde și-au exprimat dezacordul cu privire la Proiectul de Lege 418, votat de Camera Deputaților și dezbătut în Senat, referitor la Izolarea și Carantinarea forțată a cetățenilor.
Unul dintre cele mai ingrijorătoare aspecte ale acestui proiect de lege îl constituie conținutul Art.7.alin.7 în care se prevede instituționalizarea forțată a copiilor, ai căror părinți sunt carantinați și/sau izolați. Aceasta constituie o măsură abuzivă care încalcă pe de o parte autoritatea părintească – în cazuri excepționale de boală – părintele nefiind decăzut din drepturi, iar pe de altă parte, se încalcă în mod flagrant drepturile și libertățile fundamentale statuate prin Constituția României.

Cei care protestează au stat aproape unii de ceilalți, fără măști. Jandarmeria Capitalei a anunțat, duminică seara, că la protestul din Piața Victoriei au fost date amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei.

 

Protestul la care au participat mai mult de 3000 de persoane care au reclamat abuzuri ale autorităţilor în legătură cu suspendarea pentru o perioada nedeterminată a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români prin decizia Curţii Europene, la cererea autorităților române din data de 16.03.2020 de activare a articolului 15 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului NU A FOST SPONSORIZAT DE ABSOLUT NIMENI!

Iniţiatoarea protestului este Iosefina Pascal, care este asistent al europarlamentarului Maria Grapini. Mai mulţi avocaţi, printre care şi Gheorghe Piperea , au susţinut că prevederile proiectului promovat de Guvernul Orban nu este constituțional.

Așa cum foarte mulți rău intenționați au insinuat Și au fost preluați de vuvuzelele din mass-media care au răspândit minciuna conform căreia acești oameni au ieșit doar să urle împotriva gestionării pandemiei de coronavirus în Piaţa Victoriei.

Oamenii au avut motive întemeiate să protesteze faţă de”dictatura sanitară” şi tot ceea ce au înțeles vuvuzelele Mafiei TV și a Sistemului opresiv a fost faptul că cei mai mulţi nu au avut și nu au purtat măşti de protecţie, nerespectând distanţa fizică.

Participanţii au cerut ”libertate” şi au strigat ”Hoţii”, ”Criminalii”, dar şi ”Vrem eliberare, nu carantinare”.

Raed Arafat le-a transmis protestatarilor că îi aşteaptă la spital, pentru că este imposibil ca din atâţia oameni cineva nu se îmbolnăvească.
Participanții la protestul din Piața Victoriei au scandat „Libertate”, „Jos Guvernul”, „Demisia! Demisia!”, „Noi nu suntem o naţie de sclavi!”, „Libertate! libertate!”, Hai în piaţă!”.

Unii protestatari au avut pancarte pe care scria „Cred în Dumnezeu nu în Covrig 19”, iar mulți dintre ei au arbirat steaguri tricolore.

Jandarmeria Capitalei a anunțat în urmă cu câteva ore că la protestul din Piața Victoriei au fost date 13 amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei. Potrivit autorităților, în timpul stării de alertă organizarea de mitinguri și demonstrații este interzisă.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a anunțat, printr-un comunicat, că „pe timpul stării de alertă, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri sunt interzise”.

Conform comunicatului, echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente la protest, cărora le-au adus la cunoștință prevederile legale și măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestora.

Până în prezent, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

Proiectul privind carantinarea și izolarea a fost sâmbătă pe ordinea de zi a senatorilor, dar dezbaterile au fost amânate pentru luni. Proiectul de lege a fost adoptat joi de Camera Deputaților.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptată, luni, de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale.

Pentru justețe și pentru a nu mai cădea în plasa minciunilor, vă recomand să consultați proiectul de lege 418
/2020!

Acest articol a fost realizat la fața locului de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media independente Criteriul National, redactor permanent al ziarului Nationalul.ro și redactor șef adjunct al emisiunilor moderate de către domnul jurnalist Paul Iurea la televiziunea liberă Nasul.tv

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here