China dă ordin creştinilor să scoată din biserici imaginile lui Hristos şi alte simboluri religioase

0
80409

Pe fondul focarului de coronavirus provocat intenționat și răspândit pretutindeni pe glob,  comunitatea de creștini rurală (extrem de săracă) din China a primit ordin să renunțe la credința lor și să înlocuiască icoanele sfinte ale Mântuitorului Iisus Hristos cu portretele președintelui Mao și ale președintelui Xi Jinping.În caz de nesupunere sau revoltă, ei riscă să-și piardă beneficiile date de așa zisa „prosperitate și bunăstare” existentă. Revista de orientare religioasă Bitter Winter a relatat cu lux de amănunte, încă din luna aprilie a acestui an, cum anume oficiali ai Partidului Comunist Chinez au vizitat casele credincioșilor din Linfen, un oraș la nivel de prefectură din nordul provinciei Shanxi. În timp ce erau acolo, au ordonat locuitorilor care primesc plăți de asistență socială de la guvern să înlocuiască sfintele cruci dar și alte simboluri religioase și icoane, imagini din casele lor cu portrete ale liderilor comuniști din China.

 

Neo-păgânismul are o răspândire agresivă în vastul imperiu chinez.Dacă creștinii vor rezista ordinului, oficialii au promis că le vor anula pe termen nelimitat subvențiile. „Toate gospodăriile sărace din oraș li s-a spus să afișeze imagini Mao Zedong”, a spus un pastor local pentru revista Bitter Winter.

„Guvernul încearcă să ne elimine credința și vrea să devină Dumnezeu în locul lui Iisus” -e mărturia cutremurătoare a majorității creștine din China.

Fapte reprobabile 

„Gospodăriile religioase sărace nu pot primi bani de la stat pentru nimic – trebuie să se supună Partidului Comunist pentru banii pe care îi primesc”, a declarat un credincios creștin chinez unui oficial.Acest lucru s-a petrecut în luna mai, atunci când un oficial din estul provinciei Shandong a luat cu asalt în casa unui creștin local. În timp ce se afla în casa creștinului, oficialul a postat portrete ale lui Mao Zedong și Xi Jinping și a spus: „Aceștia sunt cei mai mari zei. Dacă vrei să te închini cuiva, ei sunt cei care sunt „.

Un alt caz odios, ținut secret până acum îi are ca protagoniști pe „oamenii Sistemului” Partidului Comunist chinez.În aprilie, guvernul orașului Xinyu din sud-estul provinciei Jiangxi a anulat subvenția minimă a unui creștin cu dizabilități și o indemnizație lunară pentru handicap de 100 RMB (aproximativ 14 dolari), deoarece credinciosul a continuat să participe la serviciile de închinare în ciuda ordinelor guvernamentale.

În mod similar, în provincia Poyang din Jiangxi, o femeie creștină declarată a fost încă din anii 1980 eliminată de pe lista de ajutor a guvernului, deoarece a spus „Mulțumesc Domnului” după ce a primit subvenția lunară de 200 RMB (aproximativ 28 USD).Aceștia se așteptau să laud bunătatea partidului comunist ”, a spus ea.

O altă femeie creștină în vârstă din orașul Shangqiu din provincia Henan și-a anulat indemnizația minimă de viață după ce oficialii guvernamentali au găsit o imagine cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos postată pe ușa casei sale. „Au rupt-o imediat”, a spus ea. „Ulterior, atât indemnizația mea minimă de viață, cât și subvenția pentru reducerea sărăciei au fost anulate. Sunt condusă către un punct mort. Am diabet și am nevoie de injecții în mod regulat,” a spus cu ochii în lacrimi femeia în vârstă.

Propagandă anti-creștină fățișă 

Partidul comunist a vizat de cele mai multe ori  imaginile și fotografiile cu Iisus ca parte a campaniei sale de „transformare a credincioșilor din religie în credincioși din partid”. În 2017, ziarul de propagandă națională The South China Morning Post a raportat că oficialii Partidului Comunist Chinez  au eliminat peste 600 de simboluri creștine din camerele de zi ale credincioșilor din orașul Iugan cât și din provincia Jiangxi.De asemenea, un număr de 453 de portrete atârnate ale dictatorului comunist au fost „puse la loc de cinste.”

SCMP, un ziar care se confruntă cu regimul comunist, a susținut că demersul a făcut parte dintr-o campanie sponsorizată de stat pentru atenuarea sărăciei din regiune, deoarece unii membri ai Ppartidului Comunist Chinez sunt fermi în opinia lor oarbă că din cauza credința familiilor este de vină pentru sărăcie. „Multe gospodării sărace s-au cufundat în sărăcie din cauza bolilor în familie. Unii au recurs la a crede în Iisus pentru a le vindeca bolile ”, a declarat șeful campaniei guvernamentale pentru SCMP.

„Dar am încercat să le spunem că îmbolnăvirea este un lucru fizic și că oamenii care îi pot ajuta cu adevărat sunt Partidul Comunist și secretarul general Xi”.

Reacții externe imediate 

Comisia americană pentru libertatea religioasă internațională, grupurile pentru drepturi și Departamentul de Stat al SUA au condamnat continuarea violenței din partea Chinei asupra religiei și a minorităților religioase. În Raportul său anual 2020, USCIRF a solicitat administrației Trump să impună sancțiuni specifice oficialilor chinezi responsabili de încălcări severe ale libertății religioase. Acesta a menționat că autoritățile chineze nu numai că au îndepărtat crucile din bisericile din toată țara, dar au interzis și participarea la slujbele religioase celor sub vârsta de 18 ani și chiar a tinerilor.

În luna iunie a acestui an, un bărbat creștin a fost arestat și cel puțin două femei au fost rănite în provincia Henan din China, după ce 200 de oficiali comuniști au luat cu asalt în Biserica Sunzhuang și au demolat structura folosind macarale și utilaje grele.

Pe lista de observații mondiale Open Doors, China se situează pe locul 23 pe lista sa de țări cunoscute pentru persecuția creștinilor. Organizația constată că toate bisericile sunt percepute ca o amenințare dacă devin prea mari, prea politice sau invită oaspeți străini.

În loc de…concluzii

Această atitudine feroce și agresivă a autorităților comuniste chineze este cu mult mai mare decât în anul 2017.De altfel, guvernul chinez se confruntă cu multe probleme, mai ales în ultimele luni o pleiadă de dezastre naturale și medicale precum această pandemie de coronavirus este amplificată și de pauperizarea populației rurale.

Chiar și acum, la ora actuală, acești zeloși membrii ai Partidului Comunist Chinez continuă să își expună nu numai atitudinea ci să nedreptățească cu bună știință pe toți cei ce practică și își expun credința creștină.

Venirea altor persecuții nu are cum să ne mai șocheze, dar trebuie să ne pună serios pe gânduri deoarece, tocmai aceste aspecte dintre cele mai lipsite de umanitate și empatie ar trebui să miște întru câtva ființa noastră sensibilă, lăuntrică.

De altfel, sunt convins că se vor găsi foarte mulți care vor minimaliza aceste lucruri reprobabile, dându-le chiar dreptate și lăudându-i pe toți cei din guvernul chinez și automat pe cei care încurajează astfel de acte inumane aplicate asupra oamenilor care cred în Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Niciun trup nu este mai mare decât Domnul Dumnezeu, Creatorul a toate cele văzute și nevăzute. Știm că cei invocați, acești torționari nu vor dispărea în cel mai scurt timp, chiar dacă aceștia sunt din ce în ce mai vocali, mai cruzi, și mai numeroși în China.

Închei aici acest material, nu înainte de a sublinia faptul că tocmai creștinii mărturisitori sunt binecuvântarea tuturor neamurilor.Ei se pot număra în ceata mucenicilor, ținând cont de faptul că sunt asupriți necontenit.

Creștinii acelor ținuturi pline de întuneric și păgânătate nu se vor supune niciunui lider care se vrea a fi considerat „drept și bun” De altfel, conducerea comunistă nu îi va înțelege niciodată pe adevărații mărturisitor ai Lui Hristos, deoarece dintotdeauna valorile de bază ale oamenilor fără Hristos diferă și din cauza faptului că susțin un lider efemer pentru dezvoltarea țării.

Totodată este cazul să facem diferența și în aceste cazuri, din moment ce, mulțimea nu își dă seama că realitatea palpabilă va trebui în mod firesc să fie schimbată și …stropită cu preț de sânge, în fața acestor consecințe care vor aduce daune grele nu numai guvernului, dar și oamenilor care nu au luat-o în serios.

Sursa foto: https://google.com

 

Acest material a fost realizat de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor șef al platformei media independente Criteriul Național, redactor permanent al ziarului Nationalul.ro și redactor șef adjunct al emisiunilor moderate de către domnul jurnalist Paul Iurea la televiziunea liberă NașulTV

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here